Sunday, February 21, 2010

dah beli kad kawin =)


rmai yg ckp kad kawin kat bandung tuh mura n cantik2....
so punyela rmai umat yg sggup datang ke indon nih nk beli kad & brg2 kawin...

so i try to search all blogs related to those cards before g shopping...n tjumpela ade beberape org yg dah pnah bli wedding cards at bandung...

ade yg kate it's more cheaper beli dekat pasar tebet jakarta, ade yg kate kat area bandung pun still mura...so i decided to giv a try at bandung...

seb baikla ade pak supir (driver) yg berkaliber...so die taula mane nak di bwak utk shopping2 brg2 kawin nih....ooo n 1 thing, kat indon nih diorg xpggil kad kawin eee..so kalo nk carik kad kat sini harus diberitahu mahu mencari 'KARTU UNDANGAN' =P

kalau kat bandung tmpat nak beli kad kawin is at jln astana anyar. so after survey di beberape kedai kat jln tuh, finally we decided to buy the cards from 'kedai yg aku dah lupe namenye =P' hihi...

design yg dicari adelah sweet n simple...n xnak la yg jnis hard cover nih even kat indon nih hard cover mmgla tersangat mura compare to m'sia! my plan is to bring back kad kosong n print out kat msia..coz my beloved auntie ade kedai printing n she will sponser all the cost for the printing...hee sweet sgt =)

so after discussion my mom n dad pilih kan la kad yg ikut tema my wedding..


harge kad yg kitorg beli tuh is 700 pc for 900000 rupiah @ rm300++ la @ 49 sen per pc
mane nak dapat embose card size besa n printed envelope at that cost kat msia nih..

but at indon, the card design is big outdated la...prefer msia design lagi...coz lbih modern n simple...so it's up to the becomin' bride to choose =)
our pak asep @ driver tgh m'angkut kad yg berat itu wit my dad =)


seb baikla pegi ngan family n naik mas which is 20kg per person....total up berat kad nih jek is 21kg! hu3 xkisah la janji kad kawin ku dah setel! hihi =)

6 comments:

♥AisY♥ said...

salam.. boleh x nk tau u print kad kahwin ni kt mana ye?

ieza said...

Wslm aisy :),

Saye beli kad kat bandung, and bawak balik msia and print kat kedai macik sdare saye kat melaka sentral.
Hope this can help :)

selimut hati said...

Sis..ada tak kad yg lg murah..bwh 30sen...

selimut hati said...

Sis..ada tak kad yg lg murah..bwh 30sen...

Anonymous said...

Sis...ada tak kad yg harga bwh 30sen design lbh kurg mcm sis

Anonymous said...

Berapa yer Kos print?