Wednesday, February 24, 2010

mencarik dewan untuk majlis kahwin di shah alam??

susahnyeeee kalo duk kat kL/slangor nih coz rmai sgt org que nak pkai dewan for their weddings!
so we need to arrange & fix our wedding dates according to the 'DEWAN availability'???

so tepakse la survey all informations pasal dewan2 yang bole di sewa skitar shah alam nih...
thank god banyak blogs yang really helpful try to guide bride 2 be like me =)
so sweet!! so i need to pay back to them by helping other bride 2 be as well..

so this is some of the DEWAN dekat area shah alam yg bole di survey2 untuk majlis perkahwinan...
hope this can help =)

1) dewan bankuet mbsa - sewa rm3000
http://www.mbsa.gov.my/sewa_bankuet
~ my parents went to d office last january to book the hall & sgt terkasima start from jan 2010 till oct 2010 the hall is fully booked!! OMG awal giler org lain book..since last year kah?? =(

2) dewan raja lumu, muzium shah alam - sewa rm1200
http://www.lms.gov.my/my/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=9
~ dewan nih can cater 300 pax at one time..so a bit small to them yang invite ramai guest..

3) dewan raja muda musa, kompleks belia dan kebudayaan seksyen 7 - sewa rm6300
~ this dewan is nice n big (actually is too big for me)

4) dewan warisan, kompleks warga emas seksyen 24 - sewa rm1500
http://www.mbsa.gov.my/komplekswargaemas

4) dewan2 kecik sekitar shah alam (plz refer to the link for the rent rates)
http://eps.mbsa.gov.my/eps/penilaian/kadar_sewaan/dewan.htm

5) Dewan Cattleya, Wisma PKPS - (kene amik kuzie catering sahaja! xleh catering luar)


so that's all dewan2 yang akan dipertimbang kan utk our reception in JULY nnt =)

12 comments:

Anonymous said...

thanx... this is very helpful ;)

Mrs. ieza said...

your welcome dear =)

leena said...

tanks a lot..its really helpful..so kind of u!

Mrs. ieza said...

thanks leena =)

Linda Yusoff said...

its really helpfull for me.. =(
nak nanges. u true dear.
we all have to fix our date according to dewan availability. yet dah 3x i tukar date, haru biru now

ieza said...

hu3 tula pasal...susah betul nak cari dewan lagi2 kalau lambat prepare..ish3 sian u sampai 3 kali?
sabar2 dear...jgn stress2 k buat preparations =)
gud luck in your big day dear

Intan Alias said...

lucky to found ur blog. kalo tak menggagau nak cari dewan, tqsm :)

ieza said...

your welcome Intan, good luck on your wedding preparations =)

Anonymous said...

Salam awk awk , dewan bankuet tu rm3000 for the whole day ke mcm mana ? thank you in advance ! :)

ieza said...

Wslm dear, the price mase tahun 2010. So need to check back takut2 dah lain ke.... Normally they bagi permission a night before untuk buat preparation and during the event day sampai petang jek...

Salleh Yahaya Aljahsyi said...

Dewan resepsi di Shah Alam, boleh cuba facebook : Anggerik Impian Mahligai. TQ

Izzati Linda said...

Assalamualaikum semua..

DEWAN PENGANTIN- ASTANA ERA MEWAH, PINGGIRAN SG BULOH.

Pilihan 1 : Harga Sewa Dewan TANPA Katering = RM2500
(Sewa dewan termasuk kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab& gerbang perkahwinan TANPA katering. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

Pilihan 2: Harga Sewa Dewan DAN Katering = RM15/pax.
(Harga Sekepala termasuk hidangan makanan tetamu dan pengantin, sewa dewan, kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab & gerbang perkahwinan. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

CALL/WHATSAPP : IZZATI 012-2347384
website : www.nurecoresort.com
facebook : astana era mewah - dewan pengantin