Thursday, February 25, 2010

TuRKeY tRiP ~ CaPPaDoCiA ToUr 4 - 7 nov 2009





after having a wonderful trip at istanbul, my family went back to msia on 4 nov..but me & kak hamah still stayin at istanbul untuk misi bejalan2 ke cappadocia plak heee =)

so we've paid 140 euro for the trip to cappadocia (all includes)...snang xpyah nak pikir2 lagi ikut jek travel tour...
sgt byk actually travel tour agent at istanbul..so need to survey which offers u the best tour...

ok it tooks 10 hrs bus drive from istanbul to cappadocia...untuk yg lebih 'kaye' bole la amik flight..
mmgla sgt jauh hokeyyy...tapi it's worth! cappadocia teramat2 lah cantik! sile la pic2 below eee..

-cave hotel


ok this is our cave hotel...so sape2 yg dtg cappadocia nih wajibla try dduk at cave hotel...heee bukan senang nak dpt rase dduk dlm gua! hihi =P
ingt kan camne la ghupernye duk dlm gua..rupenye canggih la gak xdela mcm flinstone nye umah heee =P


ok sampai2 jek kami have a good rest dulu n kami pergi ke kapadokya ~ tgk umah2 tempat org2 dulu dduk (dlm gua)

sile abaikan model xbebaya di atas ~ beliau amat exited sbb view amat cantik skali!


aktiviti wajib ~ shoppings!! =)
Align Left


-ihlara valley


having our lunch kat tengah2 valley beside beatiful river...sgtla cantik!


- underground city









kami mahu pulang ke msia! babai turkey....we had a very wonderful vacations at turkey!
really heart turkey =)


4 comments:

shawlpoint said...

Assalam..hi ieza
boleh bgtau nama travel agent utk tour ke Cappadocia tu?u book kt mesia ot book time kt istanbul? tqvm for response ye.

ieza said...

Wslm dear,

Saye just book travel agent tu kat istanbul jek. Kat sane nanti banyak travel agent yg offer pakej2 tour. So kene rajin survey2 kat sane jek. Hope this can help u dear :)

Nisa' said...

Which part of Istanbul? It would be great if you could share the exact name of the place/tour guide, just to save us time.

Kami teringin untuk pergi ke Cappadocia and Pamukkale but kami temui jalan buntu untuk ke sana.

ieza said...

nisa - saye just amik travel tours kat istanbul jek, nanti bile dah smpai istanbul, ade jek kdai2 yang offer pakej2 travel within turkey. so awak bole pilih2 and compare price. dalam internet memang xbanyak, but bila sampai sane nanti lagi banyak n awak bole compare the price. hope this can help =)