Saturday, May 1, 2010

Japan Trip ~ day four - 22 aPriL 2010





lame gle xhupdet blog...sgtla bz lately!...
ok mau smbg story psal japan trip yg dh berabad tuh =P

dlm kartun doraemon kan ade ckp pasal kuih dorayaki....so kuih doraemon tuhla jadik brekpes daku pagi2 kat blik...kat jpun nih xde b&b..bukan bride to be eee tapi bed n bfast..=P
so blasah jela seb baik sodap hihi...


so lepas abis wrap up meeting kami pun bgerak la balik ke osaka...
kjap jek dah nak balik msia eh =(

disebab kan awal sgt abis so kami pun xsempat la nk lunch...
pe lagi kne tapau foods la skit for lunch dlm train nanti...~ kami naik bullet train yg sgt laju!

mase kat train station tuh amatla byk kdai makanan...heee tapi bau waffle nih amatla m'buat daku betambah2 lapo...wajib la tapau kan...~org lapo mmg agak tamak =P
tempting x??


pastu gi carik plak bento for lunch...mmg sgt banyak choice sumenye nmpak mcm sdap hokeyyy...but kene carik yg seafood la off course...


ok foods dah setel..so boleh la depart....
satu yg best kat jpun nih adela sume bende amatla bersih! maybe diorg nih sgt b'displin kot...ble la m'sia nak jadik cmni eh....

me n hani..~ sile abaikan mcik jpun yg tgh khusyuk tido kat blkg tuh =P

ok nih our bento set for lunch today....tempura yg besh =)
itadaaakimasss


pastu ngapp waffle tadik plak...adeiiiiii sdapnyeeee!! siyesss sdap...ermmm kat msia ade x bende nih???



the train yg kami naik tuh takes around 1 hour to shin osaka station...
smpai2 jek kami trus ke hotel..we stayed at new washington hotel shin osaka...

mintak single room tapi dapat 2 bed dlm tuh...adeiiii sape nak tido katil sbelah daku nih??? malam tuh punyela suspen nak tido sebab katil sbelah kosong..eeee seram!! seb baik incik buah hati teman kan skype smpai daku t'tdo..heeee sweett sgt =)



pastu kami trus ke yudobashi umeda...last shopping la kunon..nak carik brg2 skit bawka balik..yeke sikit??? hihi

sgt impress ngan lampu bunge2 kat bwh nih..dhla cumey lampu2 pastu die boleh gerak2 hokeyyy...eee seb baik la ko tuh mahal..kalo x sure dah rembat 1 bawak blk msia dah =P


sgt banyak toys n anime stuff kat sini...seb baik daku bujang xde anak lagi heee =P


hmmm ble tgok2 balik kat banyak gak anime2 yg seksi2 kat sini...n baru prasan even org2 jepun nih sgtla sopan tapi bab2 18sx nih xde pun diorg kisah sgt...


hu3 nih pun leh jadik kan toys eee hihi


mcm biaserla tempat wajib adela hard rock cafe...
ade 2 hrc kat osaka nih..another 1 dekat dlm universal world...tapi xdapek la nak gi sane sbb time kami amatla limited~sile jgn prasan hokeyy awak tuh gi keje bukan holiday la =P


aktiviti wajib~ shopping smpai bankrup! =P


dah pnat shopping barula tringat yg kami nih xmakan lg heee..
disebab kan kat sini xbanyak kedai2 yg ade translate menu jepun ke english so kami decide makan kat mc'd jela snang~sebab off course tau rupe bentuk fish fillet =)
susah skit kat jepun nih sebab xrmai yg bole b'bahse english...seb baik la kat mc'd nih ade part time student from nepal yg bole ckp english...

makan fish fillet jela eeee..nak makan ayam ke daging ke sile tunggu balik msia nanti k..

nih pulak hasil rembatan last shopping malam nih b4 balik ke m'sia...
adeiii camnela nak sumbat barang2 nih dlm luggage nanti eee...

yg paling besh + gediks adela membeli payung transparent kat bwh nih...hahahahah sebab tgk org2 jpun nih sume pkai pyung nih...gedik x?? hahahahaha sok ko gak yg susah nak bawak gi epot adeiiiii =P


ok then kami balik hotel around 1am n start packing...
sok flight kami balik ke m'sia pukul 11am....need to wake up early due to we need to get our train at 7.17am...kene bgn kul 5.30 am la gayenye nih...

to be continued....

No comments: