Tuesday, June 15, 2010

dugaan sbelum kawen.....

~they put all the blame on u while u can't even say a single words....did they know how deep does it hurts when u just keep it silence & pretending there's nothing happens~



betul cakap org tue2 lagi banyak dugaan yg datang bile time btunang & before kawen....
kadang2 masalah tu bukan nye datang dari pasangan kite..tapi dari org2 sekeliling.....
terutamanye dari keluarga.....


kenape la kadang2 org tua2 nih xnak faham & dengar luahan hati org2 yg lebih mude??
maybe bagi mereka sume tuh...diorg dah makan garam lebey dari org mude2 nih...
bile dah tua maybe mereka lebih sensitif...kadang2 degil n ego tuh agak melampau...


xtau nak luah kan isi hati nih macam mane...puas dah menangis sampai bengkak2 mate.... tpakse simpan jek dalam hati untuk sedapkan hati semua org...
mmg banyak betul blakon happy jek sekarang nih....senyum melebar tapi dalam hati tuhan jek yg tau camne peritnye rase simpan sume probs tuh sorg2.....
thank god ade blog nih utk aku luah kan sume isi hati.....


ya Allah make me stronger....to face all the problems...
kau permudahkan lah segala urusan kami....
sesungguhnya aku nih insan yg lemah.....
aminnnn....



4 comments:

CaDLyNN said...

arie! be strong k..InsyaAllah semuanya akan berjalan dgn lancar...biasalah dugaan2 ni..sabar tau

Miss N said...

zah..
aku pon kene camtu ..
ko ikut kan aja kata drg..yg mana boleh la..
if not..just be firm on whatever you decide..
mmg org2 tua ni byk nk kene ikut ckp drg..almost 60% of my wedding tu ikut je ckp drg..huhu..yg penting semuenye dah selesai..hihi

jgn sedih2..
focus pada matlamat utama iaitu kawin..hihi

zielalala... said...

ooh i pn sama cm u..plus ada problem yg lain lg..w/pun agak cliche tp i leh ckp sabar byk2 ye..sbb i phm apa u hadapi..hanya kt sndri yg tanggung kn? org lain xkn phm pnye even kt explain beria2..

cik ieza said...

thanks mazlin, nisha, ziela for listening....