Wednesday, June 30, 2010

mencari inai henna for wedding ~ help needed!

gamba search google
hmm tengah pening nih nak cari kat mane or sape2 yg boleh buat inai henna...
kalo bole yg nak dtg rumah jek + inai die tahan lama....
ade gak survey2 kat blog...n ade kawan i kate die pnah buat henna kat tesco shah alam... but inai die cepat pudar n kasar...hmmm so i try survey2 kat internet cari kot2 ade service kat tempat lain....kalo bole nk yg dekat2 jek nanti snang nak gi...
ade gak kwn i yg suggest kat little india klang..tapi nak pegi sane n balik dlm keadaan berinai tuh macam xbest jek...so decide nak suruh org yg buat henna tuh dtg rumah jek....
tjumpe blog2 yg ade buat service nih....
mcm kat bwh nih from dayu design
design mmg cantik2 but harge she quote me RM350...err is that expensive or cheap eh??
sebab xpnah tau pun harge diorg charge nih brape...

jumpe lg blog lain...bole tahan jugak design...name die shab n very friendly..
her blog is shab and she quote me RM150 for full package...
so far i dah booked die dulu...
but yg xbest nye die bole inai kan i petang jumaat... n my nikah is on sbtu petang + wedding reception on ahad petang...so die kate takut nanti inai tuh jadi oren...
see sume inai henna xtahan lame ke??
pleasseee anyone yg tau mane nak buat inai nih inform me...
really2 appreciate ur help n info...sebab minggu depan saye mau kawen! =P
pleaseee help me =)

8 comments:

Erina Asmawani said...

Arie..dekat alam sentral ada..kakak aku dulu wat kat situ..aku pun wat gak..hehehe..hmm..x ingat tingkat berapa tapi dekat sebelah kedai baju ngandung depan eskalator..murah je..design cun n mmg pekat! ko try g tgk kat sane k

iedayah said...

ai cik ieza..exchange link ya..ai ad jln ritu kt jln tar.then jupe sorg aunty ni tgh henna kn sorg bkal bride.then she give me her phone num..ktnye service die dlm 150+ .blh suh die dtg umah gk..mrs selvi-0182563230..try tnye ea..

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Biasanya inai tiub tu memang tak bape tahan merahnya..kejap je dah tukar kaler jadi oren..better pakai inai daun dulu the kalo x cukup merah baru cover dgn inai tiub..kalo nak pakai inai tiub jugak...rasanya mcm kena pakai dua kali...hehehe..gud luck dear!

cik ieza said...

ena~ oo yke? xpe2 nanti aku col ko kne i'view byk kat ko nih hihi...

iedayah~ i dah lame follow ur blog =)
oo yke kalo bole dtg rumah lg bgus..thanks ya for the info...

wan~ 2la pasal susah btul kalo kejap jek tahan.. tapi henna nih slalu diorg pakai inai tiub jek...hmm pkai 2 kali eh?? bole try gak tuh..thanks for d info cik wan =)

farahfatihah said...

hi babe...350??? mahal tau...xberbaloi la kalau buat..try g kat plaza alam sentral... ni alamat dia

Lot 1-06 1st Floor,
Plaza Alam Sentral,
Jln Majlis Sek 14,
Shah Alam

Kak Norwati Hassan
017-346-6206

cik ieza said...

farafatihah~ thanks dear! ke org nih same ngan kedai yg erina cakap td ee..xpela nanti esok i nak gi survey kat alam sentral! really appreciate ur help =)

nadia_fendy said...

salam...saya menyediakan perkhidmatan henna. tarikh bila tu?

Cik Puan ieza said...

wslm nadia,

saye dah selamat bernikah dah 10 julai lepas...
anyway thanks for asking =)