Sunday, June 20, 2010

misi mencari cincin kawen =)

misi mencari cincin kawen pulaks...
ok tinggal lg 2 minggu lebey jek nak kawen tapi baru nak tehegeh2 carik cincin???
hihi sile jgn ikut eh planning daku yg tungang tbalik lately nih...byk unpredictable happen lately.....
so sempena habib tengah buat sale skang~ arinih 20 jun last day ok! so kami gi la mencarik kedai habib...xbyk pun rupe nye kedai habib kat area sini...seb baik kat shah alam ade sbijik =)
susah btul nak carik cincin yg bkenan kat hati...
aritu dah tawaf 1 mid valley mcm2 kedai masuk tp 1 pun xbkenan!
bukan nye nak cincin yg mcm mak datin tuh... i juz wanna a simple but sweet ring jek...


so disebabkan ari nih last day..nak xnak kene gak pilih 1 cincin! yela2 pilih la sbijik...seb baik ade gak la yg bkenan...mule2 plan nak still carik yg white gold gak...tapi ade plak gold ring yg simple n sweet...cantikla kot dgn diamond kcik2 tuh..xdela over sgt...n still within our budget errr i mean his budget heee =P so pe lg grab jela dik oii..xyah pning2 dah....
seb baik ade 45% less..so mura la skit =)
nak engrave our name n date nikah skali...tapi kene plak 2 weeks...alahaiii mane sempat kak... kitorg nak kawen lg 2 weeks jek nih...so akak tuh tulis besau2 kat notes tuh suh depa siapkan cepat skit b4 5 july =) besar lg notes urgent tuh die tulis heeee...
tapi untuk cincin platinum incik buah hati xdela plak...habib nih xde plak jual cincin platinum..suasa banyak la...tapi kan xbole pakai..haram untuk lelaki sebab still contains emas even sikit pun....
so tpaksela pegi balik midvalley n carik balik cincin platinum kat kedai goldheart tuh...rase nye kedai tuh jekla yg platinum ring nye agak ok n still within my budget....
susahnyeee nak cari cincin untuk pengantin laki nih eh....

lepas dah setel my cincin then sesi melantak pulak =)
makan pizza seafood yg baru kat pizza hut tuh...sedappppp saye mmg suke fish finger nih...shingge menjilat jari gitu hihi....
gudnite every1 =)


4 comments:

hana yoriee said...

waahh..bestnye dah dapat cincin!! hihi..hrtu hana pun survey2 jewelery ni..hihi..

cik ieza said...

hi cik hana =)

2la dah nak dekat2 nih baru kitorg thegeh2 cari hihi...cincin pngantin laki jek yg xsetel2 lg nih hu3

mysarah said...

cincin kita akan pakai seumur hidup. kena la pilih betul2 kan. tak salah kalo cerewet sikit pown.

salam kenal =)

cik ieza said...

hi mysarah =)

slamat bkenalan too...agreed with u...sebab tuh la pning kpale nak plih cincin kawen nih hihi...
btw i dah follow ur blog =)