Wednesday, July 28, 2010

2 days before my solemnization day =)

hari nih amat rajen menghupdet blog =P sebab dari pagi smpai ke petang kene dengar mat salleh german tuh membebel present...pastu petang nih plak kene tunggi incik hubby abiskan drawing die before kami bercuti.... so dapek la den menghupdet skit pasal preparation kawen =)

ok first thing is alas dulang hantaran...daku just D.I.Y jek alas dulang nih..terover rajin kan??? hihi sile jangan percaye ok =P mak ude saye la yg duk jenuh menjait alas dulang tuh mase time nak btunang dulu...end up xckup pulak manik die untuk lg 1 dulang....so untuk nikah nih saye terpakse la merajinkan tangan jahit alas dulang yg sbijik lagi tuh =P




nih la die manik nye...beli nih kat kedai langsir kat nilai 3 jek...


nih pulak kain die..nih adelah kain langsir ye puan2 hihi...sbenanye mase shopping langsir kat nilai aritu daku terus beli kain n manik border alas dulang nih kat kedai yg same..sonang koje den =)


tadaaaa nih la die hasilnyeee =) saye nye simple jek...but to others B2B yg lain yg nak buat alas hantaran lagi meletops ~ sile pilih kain + manik border yg lbih cantik..konpem meletops! =P

ok pastuh nak setel kan pulak V.I.P gift nih...beli kat KK home deco jek..but 1 problem plak jadinye...tlupe yg kotak2 die tuh ade tande harge...kang kalo xcabut nanti cakap x ikhlas plak =P
so bile dah cabut tande harge kotak tuh jadik buruk plak..terpaksela jadi kreatif sikit nak cover balik kotak tuh....

end up tjumpe riben lebey time tunang dulu..ape yg ade sebat jela hihi =P
so balut punye balut jadik la cam gambo kat atas nih....hihi belasah jela latipah oiii hihi

ok nih pulak aktiviti melabel sume barang2 untuk hari persandingan...penting label2 nih bagi saye sebab nanti time kawen pengantin dah xamik port dah..so orang lain yg akan setelkan sume keje2 nih...so bile dah label nanti xdela tsilap bagi ke ape xpun xmenyusahkan orang2 lain untuk nak cari2 barang2 time wedding nanti =)


nih pulak tq tag yg daku tempah kat faezah...sangat bagus ok die nih...yela saye order last minute jek tapi die still rela melayan daku yg suke buat keje last minute nih hihi =)
so order 1000pcs from her...dapat lbey lagi sticker tuh hihi..thanks faezah =)


sticker nih nak tepek kat yassin jek...sebab paper bag tuh bunge2 so macam pelik la pulak kalo nak tepek kat paper bag doorgift nanti...tapi kaler xmatch lgsung ngan buku yassin eh..why?? sebab keje last minute la nih! order tq tag dulu baru beli buku yassin...last2 kaler hijau jek yg ade cukup 1000pcs...hamik la ubat keje last minute hihi..belasah jela latipah oii... so moral of the story sile buat preparation kawen seawal yg boleh =)



and lastly, shopping kat la senza....beli ape?? sile jangan tanye sebab off course korang tau kat dalam tuh ade haper ok =P hahahhahah wajib beli eee b4 kawen hihi
ok nanti bersambung lagi di entry yg lain kalo rajin la hihi~ banyak betul hutang blog ok! =P

6 comments:

farahfatihah said...

ieza, tq tag tu beli ngan kak faezah yg i like card tu ke?

cik ieza said...

hi farah sowie lmbat baru jek blk de redang...
a ah saye order kat faizah i like card tuh..sgt cepat die buat keje =)

masmOna said...

hi ieza, exchange link jom? already linked u btw =)

cik ieza said...

hi cik masmona....

i dah link u dear =)

M.Inaza said...

Salam ieza.. =) Ni nak tanya, kat mana nak beli that trays pakai tuk simpan barang hantaran? Thank you...

Cik Puan ieza said...

wslm m.inaza =)

trays putih yg letak barang2 hantaran tuh ke?
yg tuh saye sewa jek kat azika collection, u boleh refer kat my next entry~ http://satriakelabu.blogspot.com/2010/08/my-solemnization-day-10-july-2010.html

tapi kalau nak beli kat nilai 3 pun banyak jek dear =) mostly banyak kedai barang2 pengantin dah banyak yg jual white tray...tapi nak lagi murah dekat nilai 3...hope this can help =)