Monday, August 16, 2010

aktiviti hujung minggu kami yg pertame






selamat pagi + selamat berpuase =)
sementare menunggu boss tengah siap kan keje die ~ sape yg jadik boss nih?? hihi
gatai plak tangan nih nak membelog =P

last sunday me + incik hubby merayau2 di ikea ~ tujuan utame nak mencari barang2 keperluan rumah yg telah sekian lame terabai =P hihi nihla first wekend kami ade kat umah ok...bukan sebab malas eee...yela baru sbulan kawen, 3 minggu yg b4 nih sume nye penuh ngan aktiviti2 honeymoon di krabi + redang due kali....


so memang nih la first time wekend kami yg free...pe lagi aktiviti shopping ler... i loikeee =)
alhamdullillah baru2 nih proton bagi bonus kat staf2 nye..so adela duit lebey skit nak bershopping..~memang rezeki pengantin kot hihi....


ok sempena nak raye nih wajibla ade sale kan...bile dah masuk ikea off course la mate jadik rambang...kalo boleh sume nak beli...ade sape2 nak sponser saye 50 ribu beli barang2 ikea?????
sile jangan nak berangan ok! lainla engko tuh anak kerabat raje.....
okla at least dapat gak grab beberape sale items kat ikea..tapi yg paling besh is this tv bench... dptla rm175 from rm299....bebaloi2...~org perempuan memang pantang kalo nampak perkataan SALE kan?? =P

ok banyak gak kami grab kat ikea utk memenuhkan isi rumah yg kosong tuh...
juz grab keperluan2 penting jek..nak beli sume bankrupla mak =P
tapi tengok2 penuh gak barang2 tuh dalam kete....memang bankrup betul hahahhaha =P

sementare nak tunggu berbuke kami jalan2 jap kat ikano...
nak survey2 camera n hpn...
so singgah sat jat harvey norman....

memang silap betul la masuk situ....xpasal2 b'shopping lagik..ish2 memang lepas nih kene block bank card nih...bahye btul hu3...so sempat gak kami grab sbijik camera idaman hati....nak gi snorkling nanti senang skit..before nih snorkling asik pakai camera lina jek...so lepas nih bole amik gamba ikan puas2 ee =)

memang aritu penat yg amat! haus giler...so kami plan bebuke kat fish manhattan jek...
smpai2 jek diorg dah prepare kan our dish n drinks yg telah kami booked previously~sebab takut rmai sgt org nanti...

memang harus telan air liur la kan.. tengok air + foods time korang tengah lapo+haus giler tapi jam baru pukul 7pm! cubaaaannnnnn....

aktiviti cik suami untuk ilangkan rase lapor kami.... ~ tengah ajuk azwan ali punye tangan..amboiiiiii amboiiiiiiii amboiiiiii =P



kami melantak our fav dish kami ~ seafood platter for 2....first time kami makan smpai abis ok... nampak sangat memang penat betul kami b'shopping....

n lastly b4 balik kenela buat 1 bende wajib kalau datang ikea nih...~ beli karipap ikea!
memang wajib beli ok! sedap giler sehingge menjilat jari =P nak que pun panjang...



so tuh jekla aktiviti hujung minggu kami....memang siyes penat giler....tapi bebaloi2 biler tengok incik suami pasang2 sume kabinet2 tuh..nampak kemas skit rumah kami...
maybe nanti another 2 years bile bace balik entry nih surely windu giler this moment~ time baru lepas kawen n mule2 masuk rumah baru... beli barang2 perabot + kelengkapan rumah...
surely i'll miss this moment!~that's the reason why I'm blogging =)

5 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

sedap okay makan fish market, dugaan tengah2 hari ni, haha.. bridesmaid i intan & yana, classmate u masa kat projek eh? diorang schoolmate i kat wangsa melawati :)

Cik Puan ieza said...

hi pengantin baru =)

hihi abis kurus poser i if tengok pic makanan sedap2 nih =P heee a ah diorang my schoolmate mase kat projek =) lame giler dah xjumpe since sekolah kot heee..kirim salam kat diorg eee

mytrajet74 said...

betullah karipap dia mmg sedap gilos...

Cik Puan ieza said...

mytrajet~ memang sedap giler smpai beli 6
bijik -burok lantak betul! =)

Nurulhuda|Adlie said...

hihi, insya Allah nanti i sampaikan salam u :) haha, apelah, yg i ni pun dekat je tp jarang2 juga jumpa.. msg2 bz.. :)