Thursday, August 26, 2010

berbuka puasa @ grand Dorset subang






semalam kami berbuke kat dorset subang...xpnah dengar pun name hotel nih before nih...rupe2 nye xjauh pun from our opis...just sebelah sjmc yg baru tuh...dorset nih dah take over sheraton hotel yg dah lame ade kat situ rupernye since aku kecik2....patutla xpenah dengar pun =P
dah org nak blanje makan free kan...pegi jela banyak plak komplen! =P


ok memang wajib la kan jam sane sini kat area hicom usj subang nih haaa...panas hati makkk =P
smpai2 jek lg 2 min nak buke...so sebat jela pape yg nampak dulu....sebat2 pun ade gak 3 pinggan starter aku kan! ~ burok perangai ok hihi

ok mule2 nampak makanan pebret aku~ pasta...pe lagi sebat jela sume kan...xde 1 piuk pun aku miss ok hihi...~ dah lapor sume nampak sedap ditambah plak dengan tamak haloba aku tuh =P

so pasta die so far ok la gak...tapi spagetti bolognese xde eh...xpuas ati betul la....
eh2 makan jela ngade2 betul minah nih tau....xpuas hati tp penuh gak 1 pinggan pasta ngko amik....buruk lantak betul tau =P


pastu dah setel pasta gi round2 lagik....amik kuih2 skit...tjumpe plak udang! memang pantang la kan udang2 nih...wajib la ceduk kan hihi


alamak nampak sushi la beb....kelassss memang pebret mak japanese food nih...~ bape byk pebret ntah sume ngko nak eh hihi....


shashimi pun ader + oyster....tapi shashimi die kureng skit la..xbesh2


ok2 gi carik malay food pulok....ade nasi himpit ngan kuah kacang la....adeiii pebret mak lagi nih heeee...


sape yg xsuke makan satay tuh memang tipu la kan...so memang wajib amik jugak kasik penuh pinggan aku hihi


walalalalala ade kambing n beriani la pulok...aku nih memang pantang tgk roasted kambing! siyes yg nih paling pebret! hihi so wajibla amik roasted kambing skit...


the cakes....sori eee mak pakai hpn burok jek 2 yg gambo xcantik hihi....


ok the sushi + popiah yg sodap!


satay die ok...but kambing die kureng sikit sebab tawar lerrr..abis garam ke bang heee
sempat gak aku grab butter prawn eh...kan dah kate memang pantang tgk udang hu3

nih plak ikan bakar...memang beso giler ikan die...tapi bile time aku nak amik jek mesti tinggal tulang..bile time xnak amik baru la die nk topup ikan baru...eee stress mak tau hihi...tapi ikan die memang sodap =)

nih plak cik hubby with his sup gear box manual transmission....
mmg pebret die la nih sup2 organ2 lembu tuh haaa hihi


xbrani try sedut dlm die...byk gile lemak...rase kuah sup jek sudeyyy =)


orait pose skit pengantin basi heeee =P
tgkla tuh cik hubby tengah duk tayang sup gearbox die...~sedut pkai straw eee baru ngam!


the dessert...


chocolate fondue.... coklat2 nih memang mak suke tau u owwwlsss hihi =)


sumpah nih last pinggan aku! hihi byk betul minah nih makan ok....burok perangai betul...
the dessert + cakes....tgk tuh penuh pinggan eh....time nih memang dah senank perut dah kenyang sgt heee padan la muke kan....


sudah2 brenti makan! next mission~ carik eskrem...tapi tjumpe abc la pulok.... abc ke eskrem??? ke due2?? hahhahaha memang burok lantak kan



okla disebabkan memang dah xleh masuk so amik eskrem jek..tuh pun cik suami yg tukang abiskan sebab makan 2 sudu jek terus xleh blah dah hihi...


so far makanan kat sini ok jela...but ade yg kene improve lagi...
tapi ade certain yg betul2 sedap....banyak lagi foods lain kat sini tapi xde keje la plak mak nak hamik gambo foods tuh satu2 kan...xde org bayo gaji mak tau iklan2 nih =P


cik hubby dengan muke girang stelah kenyang yg amat hihi

No comments: