Monday, September 20, 2010

aktiviti shopping time raye



raye ke 5 kami dah balik ke putra heights....so ade pulak membe komen2 kat facebook...
alamak diorang nak datang beraye kat umah laaa!! dah la rumah banyak barang yang x ade...so memang wajib la beli barang2 rumah kan...so kami ke ikea last week nak beli barang2 rumah yang still x ade lagi...




time cuti nih wajib la kan bangun tengahari...heee sangat x senonoh kan perangai =P
so memang sampai2 ikea jek kami makan la dulu sebab lapo yang amat...kire merangkap lunch terus jekla breakfast+ lunch...


nih our fav. dessert ~ daim cake



nih pulak my meatball....


cik hubby macam biase la dengan nasi nye ~ nasi goreng kampung...not bad gak sedap ok!



lepas dah kenyang baru la boleh fokus shopping barang2 rumah pulak hihi...ok banyak barang2 yang nak kami carik...agak berejam gak dalam tuh....fisrt thing~ carpet ler...siannn umah kitorang togel x ade carpet hihi...so grab la sbijik...kaler ijau~ cik hubby nye taste...layankan jela eh heeee


kami beli pinggan mangkuk sikit, bekas kuih raye + some deco kat rumah... siyes rumah tuh macam rumah bujang lelaki jek...so grab la pasu+ bunge nak bagi nampak sikit rumah tuh ade bini heee =P


ok nih hasil tangkapan kami haritu.... pastu wajibla beli karipap ikea as usual...memang sodap!


kami lepak2 minum jap kat teh tarik place @ the curve with emma...lame giler x jumpe so banyak giler gossip sampai x sedar dah pikul 9 malam ok...alamak barang2 dapur nak masak x beli lagi nih bsembang punye pasal kan....


mule2 plan nak gi giant beli barang dapur untuk nak masak2 nanti..tapi di sebabkan xsempat shopping jekla kat ikano cold storage..tapi banyak barang yang x ade...belasah jekla labu...esok orang nak datang beraye kat rumah so grab jela ape2 yang ade...


tadaaaaa nih die bekas kuih raye tadi...harap maklum kuih raye x banyak juz ade 4 jenis jek eee hihi siannn orang yang nak datang beraye =P


ok malam tuh seteklan kastard puding dulu before tido...resipi yang paling senang dari emak so confident la sikit nak jamu membe2 yang datang rumah hu3....~lenkali rajin2 sikit belajo memasak eh...


nih pulak sos puding tadi...fruit cocktail + full cream milk.... sonang yang amat...



ok boleh tido...kene tido awal sebab sok pagi2 kene bangun awal masak + kemas2 rumah!
first time nih ade membe2 nak datang beraye kat rumah kami hihi



No comments: