Thursday, September 2, 2010

berbuka @ J W marriot putrajaya

okes sambung lagi entry pasal makan...pade yang lemah semangat dan x kuat iman sile jangan terus kan membace eh..x pasal2 dapat dose kering plak daku nih nanti heee =)

ok petang semalam kami berbuke puase dekat j w marriot putrajaya... sejak akhir2 nih asik makan luar jek kan ~ sbenanye ko suke kan?? sebab xpayah nak masak2 lepas balik keje kan hihi....rajin kan? hihi...ala dah nak raye pun minggu depan heee...



ok sebab kitorang sampai awal sangat ~ 6 pm, so mnepek la lepak2 dulu kat lobby hotel...tu la gatai sangat gerak awal...kitorang ade meeting before tuh, so abis jek meeting zusss terus cabut gi hotel...kalau x konfem lambat la stuck kat traffic jam kat sini.....



see nampak sangat x tau nak buat ape time nak tunggu buke puase hihi =P nak pergi amik makanan segan la pulak, apehal la budak due orang nih x sabor2 nak amik makanan nih kekekeke =P


ok dah 6.40, so boleh la kitorang start survey makanan kan...heee i loikeeee =)


the dim sum..


ayam berempah + rice .....


kari kambing + kari ikan + gulai kawah


the soups


ice cream yang sedap!


a.b.c ~ ais batu kacang...haaa punye la banyak nak taruk...


some of the traditional malay kuih


cakes


desserts


nasi beriani


kambing die memang sedap beb...i loikeee =)

heee pasta! memang pantang la kan kalau nampak..so dah xheran la nasik lauk pelbagai tu haa....
heee akak sile masak pasta saye sedap2 eee..memang lapo giler nih kak...


the murtabaks


roti bom & kaum kerabat nye yang lain ~ x tau name die ape =P


ok ni hasil rembatan kami berdua....nih baru 2 orang punye makan tapi dah penuh setengah meja ok! memang siyes sangat buruk lantak kan hihi....


nih my pasta yang tadi akak tuh masak kan...memang sedap giler!


nih pulak pinggan incik hubby bersame dengan kambing kegemaran nye...part paling best adelah~rib kambing!

dim sum + lobak putih goreng..nih sume Chinese foods


roti bom + murtabak + popia + ikan bakar + sate + nasi impit...


sup


kari kambing ~ nih incik suami yang amik sebab die memang gile kambing!


memang nih pun daku suke jugak la kan...haaa semua la suke hihi~ orang buruk lantak memang camtu...sushi die just ade temaki @ california roll jek...



a.b.c ~ penuh mangkuk nih kitorang letak isi banyak giler...rambang mate sampai xtau nak pilih mane ok...tapi sumpah nih la yang paling last hihi..siyes memang kenyang bangat!



lepas dah kenyang kene ade aktiviti lain la kan nak kasik turun semua isi perut tuh balik =P
main dengan anak membe2 opis jela.....budak cute nih name die alya...memang siyes geram giler tengok mate die yang besar tuh...eee nak kidnap bawak balik rumah jek rase hihi...


cubaan incik hubby nak tekel alya tapi sikit pun alya xheran ok! hihi sile belajar lagi before jadi bapak nanti hehe =)

No comments: