Wednesday, September 1, 2010

berbuka puasa @ intekma resort shah alam


sempena bulan puase nih sume entry wajib la pasal makan kan hihi...
isnin lepas kami berbuke puase kat intekma resort shah alam...
membe2 uni ajak berbuke same2....

lame dah x jumpe even sume duduk keje kat shah alam jek...
and nih first time makan kat intekma..padahal punye la dekat dengan rumah...belakang rumah mak jek eh....

buffet kami kat dalam ball room intekma nih...kecik je ball room die...kalau nak buat wedding reception rase2 dalam 300-400 jek kot yang muat masuk 1 shot...

ok meh survey the foods pulak....rase nye sebab ramai guest malam tuh so ade certain guest yang kene duduk luar ball room, ade yang booked awal2 dapat la meja dekat tepi2 swimming pool dekat area tingkat bawah.....


kuih muih....ade kuih raye tuh....


sayur sayuran...


lauk pauk... serve with nasi putih & nasi beriani..


yang tadi tuh sume food kat dalam ball room...lepas tuh kami survey2 pulak foods dekat swimming pool tingkat bawah....

heee kambing beb! memang pebret la kan....

banyak stall2 kat bawah nih...so rambang mate nak makan mane...


ok nih hasil kutipan kami berDUA eee...tengok due org punye makan dah nak penuh meja ok! memang buruk lantak kan hihi ~ pinggan bini lagi banyak dari husband die ok hihi =P


yang nih memang pebret daku...pie tee (xtau la betul ke idak daku eja nih) ngan kuih cha koi...pie tee die sedap but cha koi die kureng skit....


the desserts + kuih raye...lame sehh x makan kuih mama carry nih....


dalam banyak2 foods kat sini, daku rase yang paling sedap ialah sup ekor die jek kot....memang sedap la....


the fruits..


nih pinggan daku..see memang buruk lantak kan?? penuh pinggan ok =P


nih pulak roasted kambing tadi...hmmm biase je la kot rase die...


bubur lambuk ~ yang nih agak kureng jugak rase nye...
mostly foods die biase2 jek la kot...xrase macam makan kat hotel pun... sori eee banyak betul komen membine...tapi nih la first & last kot kami datang sini...servis pun agak kureng...
harge buffet RM43 per person...tambah lagi bape hinggit dah boleh buke kat concorde shah alam eee...macam xbebaloi2 jek the price with foods + services....so need to improve k guys =)


introducing the guest..........tadaaaaa nihla die baby cik zana...name nye ain....
memang sbijik muke mak die...

nih pulak haz & her bf...bile nak kawen nih haa?? hihi =P

nih pulak xpayah nak kenal kan la kan..memang every entry ade jek muke cik hubby nih menepek =P


nih zana a.k.a mak kepade baby ain tadi...


nih pulak chep atau name sbenar ain, bersame dengan ain jugak tapi version baby...
thanks a lot guys...jumpe lagi raye nanti hihi =)

No comments: