Thursday, September 2, 2010

berbuka puasa @ sahara tent plaza masalam





di sebab kan tengah buhsan kat opis nih ~ orang2 laki tengah duk semayang kat masjid so harus la hupdet blog kan....heee bulan poser memang bab makan jek la...kate buruk lantak hihi...
hari rabu lepas, kami berbuka puase kat sahara tent plaza masalam, dekat seksyen 9 shah alam...boring dah asik makan bende same jek...so tukar la sikit makan arab foods pulak....



restoran die xdela besar sangat dalam 50 org kot boleh masuk sekali 1 shot...so penuhla umat dalam nih kalau semua nak bebuka serentak kan.....beratur panjang la gaye nye...


kitorang punye tempat makan macam best sikit....macam ala ala dalam kemah la pulak....
memang dah macam kat arab dengan lagu2 arab yang diorang pasang....
ok jom survey foods die pulak......


selalu orang amik dessert last sekali, tapi kalau orang yang buruk lantak macam daku nih, nih la yang first sekali daku nampak hihi...tapi dessert2 pak arab nih memang mostly semua manis2 eee...kalau rase sihat walafiat x ade kencing manis ke sile la amik banyak2 =P


ok yang nih die punye salad la perbagai...tapi 1 pun daku x amik sebab macam xmenarik tertarik kedebommm pun....



yang nih pun daku xtau haper ke bende nye...tapi rase macam masam2 sikit...makan dengan roti arab....so memang x amik la kan....


as usual bende paling wajib ~ kambing! pebret daku & incik hubby...tapi siyes memang kebab pak arab nih superb duperb sedap! memang kene datang sini lagik pasni...


the lauk pauk ` mostly semua nye daging2 haiwan jugak hu3..served with nasi beriani....


yang nih kambing jugak, tapi masak style kebab yang cucuk2 tuh..memang superb sedap ok! sampai 2 kali tambah eh hihi....makan dengan roti arab + salad = sedappp beb =)


nih first pinggan daku....memang pantang nampak pasta so nasik xheran langsung la kan =)
spagetti die biaser jek tapi daging banyak giler...memang diorang nih kuat makan daging betul eh...


ok setelah makan berpinggan2 ~ sumpah share dengan incik hubby eh hihi =P
nih la pinggan last kami ~ dessert arab...ala2 macam bakhlava tapi lain sikit....
sedap gak...n nih la last pieces yang sempat aku amik~ hasil muke sposen aku mintak kat boss die sebab kat meja buffet dah abis hihi....


muke kenyang cik hubby =)

2 comments:

Anonymous said...

puan ieza xcakap pulak yg nih brape RM eh? walopon boss blaje huhu.. kotlah prasan d price kan.. kindly share..

-pink

Cik Puan ieza said...

hi dear =)

pink? mama pinkie ke nih eh? hihi
xde price dalam entry di sebabkan kami makan free~ ade orang lain belanje hihi...but last year the price for buffet ramadhan at sahara tent is RM45++, xtau la pulak if tahun nih dah naik lagi harge...hope this can help u dearie pinkie =)

selamat berpuase =)