Wednesday, September 1, 2010

first time balik berbuka di kampung incik suami

wekend yang lepas sure ramai giler yang balik kampung kan...mane tak nye, dah la hari jumaat cuti, pastu hari selase cuti lagi...tapi company kesayangan daku nih x cuti ok hari jumaat! sebab die carry forward cuti hari jumaat tuh pegi cuti hari raye...haaa amik sekali die bagi seminggu cuti raye terus x payah nak apply2 lagi....

so pagi sabtu, kami pun gerak la balik ke kampung incik suami kat umbai melaka...
umbai nih pemes la dengan ikan bakar nye...so kalau cakap umbai jek terus aku imagine tengah makan ikan bakar =) ~ makan jek keje ko kan hihi...

nih la first time balik kampung & tido kat sane...before kawen ade gak datang sane tapi balik hari jekla...tapi kat kampung tuh just ade kakak ipar and anak die jek, emak incik suami baru jek meninggal akhir tahun lepas...so memang daku x ade ayah+ibu mentua ler...



sampai2 jek kat melaka, kitorang pegi la isi minyak...tengah2 isi minyak tuh, ade mamat kat sebelah sound, cakap tank minyak bocor kot abis basah lantai....minyak baru jek isi terus bazir kat lantai ok...haishhh dahla tengah hari bute...kalo ade spark sikit jek memang selamat la terbakar....suspen plak....ngade2 betul la subaru hijau nih eeeee

bile tengok2 memang ade leaking kat oil hose die....so tunggu kering sikit baru kitorg cari service centre....yang x best nye dah singgah 2 workshop tapi diorang x nak repair ok..sebab tengok kete lain sikit jek terus cakap x de barang la, itu la ini la...hampagass betul....sabo2 bulan poser kan...

nasib baik la ade 1 service center kat telok mas nih, owned by orang melayu yang willing to help us...x susah mane pun, just repair leaking jek, tampal la pape yang patut for temporary then nanti balik K.L repair la betul2.....susah betul la subaru kesayangan incik suami nih....kete satria burok daku pun xdela banyak songeh camni....

so bile dah siap repair kami pun terus gerak ke umbai.....thanks to them...service + P.R memang baguzzz even still banyak kete tengah service time tuh.....

and kami sempat gak singgah kat jeti anjung batu, kampung incik suami dekat sangat dengan laut...heee i likeee laut ok...like sangat2....so memang wajib la singgah kan...lepas shopping makanan kat bazaar kitorang singgap jap snap2 gambar kat jeti nih....




incik suami dengan anak buah nye ~ ecah



ecececece perasan macam ade seni la kan amik2 gamba background matahari terbenam =P
hahahhaha sile abaikan gamba2 daku yang burok & x ade seni tuh~tapi siyes memang cantik view time nih......so nih la first pengalaman berbuke puase di kampung incik suami....
lepas tuh kami singgah kejap menziarah kubur arwah emak & abah incik suami...
al fatihah....semoga roh mereka dicucuri rahmat.......

No comments: