Thursday, September 23, 2010

raya aidilfitri 2010 =)

selamat tengahari u owllsss...ok nih citer suoer duper basi ~ citer raye...tapi sebab nih la first time beraye sebagai cik wifey bersame cik hubby so wajibla tepek dalam blog sendiri kan...nanti lagi 10 tahun aku bace balik konfem nanti aku sengih2 balik tringat time mase baru2 kawen nih heee...

alhamdullillah kebetulan cik hubby pun berasal dari melake...so senang la cerite...xpayah nak gaduh2 balik raye sebab laki bini kampung kat melaka..tapi first raye kene beraye kampung cik hubby dulu la baru kampung saye....

so kami gerak balik ke melaka pagi kamis..xdela pagi sangat pun sebab malas bangun awal2...nak dekat tengahari gak kot hihi~ orang malas memang camtuh! =P nasib baik tahun nih x jam...pelik pulak tengok highway lengang giler.... on the way balik ke umbai, kami singgah jap kat alor gajah nak hantar kuih2 raya kat mak...singgah japla tengok my family punye preparation...
fyi, rumah yang kami raye nih pakai setahun sekali jek time raye sebab atuk ngan nenek dah x ade....




kazen2 laki yang kene kerahan tenage bersihkan kawasan luar rumah....


nih plak diorang kat dapo tengah bz memasak....tahun nih aku berjaye skip hihi =P


petang sikit kami gerak pulak ke umbai kampung cik hubby.....sane pun dah start bz memasak.....malam pulak aktiviti wajib malam raye~ main bunge api...budak2 kecik relax jek tapi budak2 besau tuh haa yang over giler main bunge api tmasuk la cik hubby...




pagi raye kami bangun awal la jugak nak jemaah solat subuh + takbir raye... lepas balik jek dari sembahyang raye proceed pulak dengan sesi bermaaf-maafan....nih la first time aku ade session macam nih...before nih kat kampung juz salam2 pastu dapat duit raye jek...hee pengalaman baru dalam family baru eee =)

aku yang xtau nak cakap ape kat cik hubby...heee orang lain menangis2 mintak maap tapi aku siap begelak2 xtau ape nak cakap hihi =P


us + fit n sue yang baru jugak kawen


pose yg over from cik hubby


family cik hubby



cik hubby wit fit dengan projek air bandung raye...



lepas zuhur kami ke kampung daku pulak di alor gajah....time nih semua dah melepak2 kat hall jek sebab panas....


home made cup cakes by mak busu + kazens



orang lain sibuk beraye first day raye tapi kitorang buat ape??? memancing!! hihi memang aktiviti tiap2 kali raye eh...sebab kolam ikan kat bawah rumah jek hihi

ikan talapia yang yana dapat



cik hubby pulak tolong bagi makan kat ikan2 dalam kolam yang lain...
hu3 dengan baju melayu tuh pun die redah jek....







malam pulak macam biase ade aktiviti bbq...memang sangat suke sebab ade kambing!
i loikeeee kambing =)



wajibla dera cik hubby sendiri kan hihi =P



my kazen from singapore wit his daughter sara yang cute giler


my kazens + anak2 buah yang tengah duk tengok mercun


sangat hepi beraye tahun nih sebab first time beraye dengan cik suami =)

4 comments:

rose said...

u..ni raye aidilfitri ke aidiladha?hehe..u nk wt gimik ek.. =P

CaDLyNN said...

Arie..apsal ko nye tajuk entry raya aidiladha?
raya haji bulan nov kot...relaxla...hahahaha..
mamai lagi ke weh?wakakka

Mrs. ieza said...

ahahahha alamak mamai betul la sebab lapor ko puase ari nih hihi =p dah ter advance ke raye aji la pulok
ok2 suda tuka aidilfitri ngeeee...hahahaha thanks babes! selamat hari raye

CaDLyNN said...

hahaha...sumpah aku gelak gile bace tajuk entry ko..selamat hari raye..