Monday, September 6, 2010

review on the wedding cakes....

tadi teringin giler nak makan moist chocolate cake..pastu survey2 internet teringat pulak kat wedding cake aku yang dah lepas tuh...off course la pengantin dapat makan kek sendiri scubit jek kan? hu3 sebab mase time kawen tuh dah x heran bende lain dah....janji majlis kawen satel =)

alhamdullillah rezeki time nak kawen, ade la orang nak sponser itu ini time kawen...
so my wedding cake di sponser oleh my beloved mak ude.. untuk cake hantaran pulak lecturer kesayangan ku mase belajar kat u dulu nak sponser...alhamdullillah save budget hihi....

so orang dah nak sponser, x boleh nak demand2 sangat janji ade sudeyyy =)
so my wedding cake memang simple2 jek...janji niat orang yang sponser tuh ikhlas hihii thankss

ok nih cake hantaran saye yang simple tuh mase time nikah..pakai cake fondant...theme colour ikut kaler tema time nikah~ cream =) thanks a lot dr. Astuty for the lovely & sweet cake! really love it =)



ok lepas tuh pulak wedding cake untuk my wedding reception keesokan hari nye...
wedding cake nih mak ude pulak yang sponser...dulu time btunang pun mak ude jugak yang sponser....so thanks a lot mak ude =) cake saye simple2 jek sebab memang nak yang sempoi2 jek xyah la grand2 sangat pun dahla orang bagi free aje kan....alhamdullillah =)

& saye sebenarnye xtau pun rupe bentuk wedding cake saye tuh macam mane, memang saye serah bulat2 kat mak ude..all the arrangements semua mak ude & mak busu yang handle... nasib baik ade macik2 sedare yang sangat membantu di kala time yang agak kelam kabut2 hujung2 wedding preparation heee~ siape suruh buat preparation last minute kan! hihi
my wedding cake + cup cakes time tunang dulu mak ude saye order kat lea oven....
so far kak lea nih memang amat friendly...boleh visit her blog



ini pulak my cup cakes hantaran mase bertunang dulu...yang nih pun mak ude saye order dari lea oven....mak ude kate kak lea nih junior die mase kat skolah STF dulu2....


dah cerite pasal kawen wajib la kene tepek gambo pengantin kan??? hihi...
ok tepek sikit gamba mase sesi potong kek.... ecececcece cik pengapit tengah bz prepare kan cake =P




ngaaaappppp...see xsnonoh kan pengantin tuh haa? punyela besau ngange makan kek...haishhh memang hilang pedoman sungguh bile time makan! hu3...
so b2b kat luar sane, sile jage adab & kesopanan mase korang makan kek pengantin eh sebab nanti gamba kawen korang lebih senonoh & ayu sikit! hihi



hmmm sedap la pulak...dapat makan scubit jek....kang kalau blasah sbijik muffin nih konfem kene kutuk ngan orang2 kat bawah nih.....so jilat jari jela labu....


heeee lastly gambo pengantin super duper basi wajib kene tepek gak eh.....
selagi inai kat jari x hilang selagi tuhla boleh panggil pengantin lagi kekekekeke =P ~ sile lempang laju2! mengade2 betul....


ari nih dah xde mood nak keje!!!! sekarang nih semua orang tengah mood raye....
otak sume dah kat kampung nih.....yeayyyy esok last keje! ~ even lame dah berduyun orang start cuti raye hihi

3 comments:

~CiK NadiRa~ said...

U looked gorjess on ur wedding day!..cantik2..i love ur dress...mau juga dress mcm tu..hihih..

NahWaL said...

hey selamat hari raya maaf zahir batin babe :D

Mrs. ieza said...

sankyu cik nadira =) baju tuh sempoi jek sebab xde mase nak pilih2..so nanti awak kawen sile pilih baju awal2 sikit konfem meletops nanti hihi...
selamat hari raye cik nahwal~enjoy last raye as cik bujang hihi