Thursday, September 2, 2010

stok kuih raye lagi =)

entry pasal makanan lagi? huiiii sangat mengade2 kan hari nih hihi.....
sebab nye hari nih saye x puase! hahhahaha sebab tuh iman sikit pun xtergode =P
nih entry pasal kuih raye plak...disebabkan hari tuh dah try beli kuih raye almond london ready made kat giant yang xsedap langsung tuh, so daku x mau lagi main beli kat luar jek, beli kuih raye yang budak2 opis jual lagi baik..at least dapat rase sample dulu before beli & kalau x sedap nanti tau nak cari siape pulak hihi...

ok tahun nih sume kuih raye kene triple ok...

1) rumah mak
2) kampung incik suami
3) rumah kami sendiri ler =)

so dah dapat 2 jenis kuih raye, yang nih supplier die memang awal...ingat kan dapat la minggu depan...tau2 jek minggu nih dapat dah.....bahye betul kalau dapat kuih raye awal2 nih..xpasal2 selamat dalam perut sendiri eh =P



kuih nih lupe plak name die ape..tapi first time jumpe...ade cheese lagi atas die..memang sodap...
memang selamat la kan time bulan puase nih aku keje kan =P


nih lagi satu, kuih makmur....sedap sebab ade kacang dalam nye....
memang aku nih hantu kacang eh even jerawat betepek2 kat muke.....
yang nih memang paling cepat abis dulu la kot...see petang tuh time buke terus carik kuih raye ok hihi =)


ok still menunggu lagi kuih2 raye yang telah di order tapi masih belum dapat lagi....
kuih raye sendiri buat?? errr wekend nih kot...ade aktiviti buat kuih raye dengan mak & adik2 yang baru balik bercuti kat umah....so wekend nih penuh la aktiviti shopping baju2 raye + buat kuih muih ~ macam la rajin sangat kan heee...tapi ape yang paling best?

shopping baju2 raye + barang2 kelengkapan raye time daku x puase! hahahhahaha sebab kalau haus nanti boleh minum air =P ~ memang x senonoh kan prangai? nasib baik belum jadik mak budak lagi tau ish3.....ok selamat berpuase guys =)

No comments: