Thursday, October 7, 2010

2 hari marathon shopping @ ikea

gud afternoon u owlsss....
xde keje lunch hour nih so menghupdet la sikit blog peliharaan daku nih...
sabtu nih ade jamuan raye my office kat holiday villa hotel...so kenela tolong2 sikit untuk jamuan punye preparations...our task prepare doorgift n prizes....so kalau tanye daku nak beli barang2 kat mane kan, wajib la aku jawab IKEA! heee nasib la sape suruh pass keje nih kat kami hihi....

so tuh yang jadik sampai 2 hari pegi marathon shopping kat ikea...
hari rabu lepas pegi ikea with my hubby + akma ( i & hubby 1 opis k untuk makluman)
tapi nak shopping wajib la isi perut dulu kan....so makan dulu kat ikea...baru ade feel nak shopping plak lepas tuh =)


pasta for me....

chiken leg for hubby (nasi x ade kekekeke =P)


hari nih mission nak cari door gift dulu....so budget x ade la banyak sangat sebab duit belas2 riban banyak abis kat buffet hotel tuh jek....door gift RM10??? jum kite survey......
jalan punye jalan, plan nak beli kan mug jek....tapi macam biaserrrr jek kan....
so ternampak la cute table lamp kat dalam picture bawah nih...cute kan?
harga??? jengggggg jeng jenggggg...

RM9.50 ok! plus mentol RM1.30... total RM10.80 JEK!

sape nak bagi kan lampu cute tapi harge murah macam tuh...k la lebih 80sen dari bajet asal...so aku pujuk2 la bendahari opis ku...last2 budget approved! kekekekeke ape lagi rembat la...mak aihh 2 kotak besau ok...nasib baik muat bonet kete kitorang tuh......
balik dengan senang hati sebab mission accomplished dengan jaye nye bersame barang ikea =)

esok pulak nak kene carik lucky draw punye gift..plan nak bagi 5 bijik hamper jek...
tapi bile pikir balik duit banyak2 tuh baik beli barang murah2 sikit but kuantiti die lagi banyak dari 5 bijik hamper tuh.....
tadaaaaa memang wajib pergi shopping kat ikea la kan lagi sekalik! hihi....
yerla duit banyak2 baik beli barang2 ikea yang boleh dapat sampai 30++ barang2 dari bazir duit beli 5 bijik hamper yang besau2 tuh.....
sebenanye ko memang suke kan merayap kat ikea~ngaku jela kan heee....
so semalam kami ke ikea lagi sekalik! =)



pape pun isi perut dulu before shopping eee~ tips untuk bershopping dengan lebih efisyen =P
fish & chips for me......


salmon for eli

sarah with her meatball


nurul pun menu same ngan sarah...~ waiting nak bersalin dah nih tapi still nak follow kami =)


heeee see, banyak item kat ikea nih yang murah2 & mostly all the items is below RM30 kecuali karpet tepi tuh eh hihi...


suke bottle/vase nih juz RM9.90....also available in pink/clear colour ~ cehhh macam iklan la plak =P


yang nih bukan lucky draw items...daku gatai nak beli sebab cantik...nanti goreng mee/nasik boleh serve dalam nih~ macam rajin masak jek kannnn =P


bende wajib selain karipap ikea??? vanilla ice cream ikea...memang sodap konfem! sampai kene makan 2 la sorang =P


result shopping marathon???
rumah daku berselerak dengan barang2 ikea! adeiii penuh hall bawah dengan gift2 tuh...



2 comments:

Tihara said...

woh..suke tgk hasil shoping"an" mu :)

Mrs. ieza said...

hi tihara, hihi saye memang jadi giler kalau masuk ikea hahahaha =P