Wednesday, October 13, 2010

dinner at south sea seafood restaurant subang jaya

ohaiyo gazaimas.....
nak citer pasal makan2 lagi sebab i lurve foodsss =)
this time we had a dinner at south sea sea seafood restaurant at subang jaya....x jauh dari subang aiport...rase nye nih dah kali ke 6 kot makan kat sini..memang foods kat sini sedap2...puas hati la kalau makan kat sini....


ok yg beshnye kat sini boleh main2 dengan haiwan2 dalam aquarium kat sane... besar2 beb... seram den nengok hihi...


wajibla tepek gamba sendirik kan hihi =P


agak2 bile tengok yang ketam besar2 nih korang sanggup ke makan?? hihi



yang nih udang lipan @ mantis....tengok macam geli jek kan tapi bile dah makan memang sodap!


pose lagik =)

kalau pergi sini jek mesti order my pebret drinks ~ sea coconut..sedap!


orait makan time....itadakimasss

nih udang lipan tadi....mase makan tibe2 tringat balik, udang lipan yang mane 1 dalam akuarium tadi yang aku nak makan nih...geli x??? tadi tengok berenang2 dalam akuarium, alih2 nih dah jadik lauk atas pinggan....hahhahaha


the prawns


ikan steam...~ ampunnn sebenarnye lupe nak amik gamba before makan...tau2 jek dah tinggal tulang hehe



yang nih plak oyster ....xmakan langsung sebab daku kureng sikit oyster nih..tapi cik hubby makan sampai 3 bijik...dahla besar tapak tangan sekor2....


haaaa yang nih so far yang daku rase paling sedap kat sini....memang tiap2 kali datang wajib order ~ egg salted crab (ketam with telur masin) siyes memang sedap giler sehingge menjilat jari la...telr masin tuh diorang buat gravy sauce for the crab..sedap + sedap + sedap!


mule2 tadi dah order spinggan udang lipan...tapi still tamak lagi kan...so order lagi skalik...tadi butter style, next one nih amik udang lipan berlada pulak....sodapp!


ade lagi food lain tapi terlupe nak snap sebab khusyuk sangat berborak macam 5 tahun x jumpe!
pastu lastly the dessert ~ chilled honew dew with sago...sedap jugak


dapat junkies from japan....hahahaha sedap tau makanan kanak2 ribena nih


ok...next time nak pergi lagik! ~ saye dah start lapaaaaa balik nih....

2 comments:

CaDLyNN said...

sedapnyeeeeeeeeee
nak p jugaklah!

Mrs. ieza said...

sedapp babe! shingge menjilat jari hihi =P