Monday, October 11, 2010

family dinner 10.10.10 @ Serai shah alam


pic from google (luper nak snap gambo depan restaurant)


10.10.10....tarikh yang hot kan....
on that day, kami ade family dinner @ serai seksyen 3 shah alam....
lame dah sebenarnye nak belanje makan nih...tapi asik bertangguh2 jek...nak belanje lepas kawen hari tu bz pulak dengan bulan puase..lepas tuh bz pulak raye...so sampai la ke bulan october la aku drag....the dinner nih sbenarnye nak say thanks to all my family members sebab banyak sangat tolong mase my wedding preparations + reception....trime kasih sangat2...luv u alll muaaxxx...

tapi x semua yang dapat attend sebab ade yang duk study jauh2...so mane yang dekat2 jela yang join...so total up semua nye 20 pax yang attend...thanks for coming...before nih diorang suruh kami buat bbq kat rumah kami jek, but malas + x reti nak masak banyak2...so kami masak kat kedai jela eee hihi...lagi pun restaurant nih memang dekat giler dengan rumah my parents..jalan kaki pun boleh tau =)

the Serai restaurant nih serve thai foods...dah lame giler restaurant nih wujud since mase daku sekolah rendah lagi kot dah ade....malas nak membebel2 banyak...layan pic jek eee =)


my beloved mak n ayah...


mak busu + pak busu


mak uda + pak uda + my dad yang nak jugak nyibuks pose =P


yang nih adult group


yang nih group kanak2 ribena...

the foods..sampai2 jek dah berhidang sebab i dah suruh hidang kan siap2 earlier...


tomyam seafood


ikan siakap


kerabu mangga


butter prawn yang sedap!


thai fusion chicken


broccoli with beef in oyster sauce ~sowie xsempat nak snap before makan =P


this restaurant pernah kuar dalam jalan2 cari makan...
so memang proved la sedap kan....


still x percaye?? pinggan2 semua licin ok!


desert ~ water chestnut


and lastly chocolate brownies for lina+ikah+fiera birthdays ~ err brownies tuh x ade jual kat restaurant tuh ee but kami import from secret recipy by our own eh =)



so memang puas hati biler semua orang kenyang & satisfied with the foods...
i just amik set for 20 pax jek senang...nak layan sorang2 punye taste memang xlarat la kan sampai 20 orang....

ade 4 set of menu for 10 pax with the price range starting from RM30 to RM45 per pax...
so boleh la pilih2 ikut citarase masing2... and lauk2 dalam set tuh anda boleh request untuk tukar yang lain if x berkenan...so memang sangat senang nak order...
P/S~ butter prawn memang wajib order k! =)

if interested, i write down the restaurant details as per below:

Serai Thai Restaurant
No. 5 Jalan Sena 3/13A
40000 Shah Alam
03-55105729

No comments: