Tuesday, December 7, 2010

azam baru ~ mari belajar memasak!



disebabkan saye nih agak kureng pandai memasak so kene la ade azam baru untuk belajar memasak.....selame nih main blasah jek tengok2 resipi kat internet x pun cik hubby tolong2 masak sekali....but still need to improve kan....boringla asik makan bende same jek.....

pernah dengar chef hanieliza?? blog die sangat pemes ok! pemes dengan masakan2 yang sedap & agak senang untik di ikut.....refer her blog~ http://hanieliza.blogspot.com/

mase jalan2 kat SACC mall shah alam, ade sale buku at MPH, ternampakla plak buku2 chef hanieliza nih....banyak jenis masakan plak tuh...skeping buku nih RM5.50 jek...
so ape lagi amikla beberape buah dulu..nak try2 kat umah....



memang agak bagus gak buku nih sebab ade tunjuk details macam mane nak masak...
dan masakan dalam buku nih memang banyak masakan2 melayu typical....
jadi mari belajar memasak!



4 comments:

cerita-gadis-ini said...

waaahhhh.....nmpaknye pas ni leh la bukak restoran ye....heheehe...lame aku nunggu kamu nye entry tau!

Mrs. ieza said...

hihi kang xpasal2 rmai sakit perut plak lepas makan ahahahha...aku x pandai masak la macik oii...nih baru nak belajar masak hihi..so ko pun make sure b4 kawen dah excellent masak! jgn jd mcm aku hihi

CaDLyNN said...

arie masak? wahhhh!!!! bile nk buat open house? nnti aku dtg..ekeke

Mrs. ieza said...

errrr tunggu aku jadik profesional dulu laaa hihi...lepas dah teror nanti baru aku jemput datang makan kat umah ahahahaha =P