Tuesday, December 7, 2010

dinner @ rakuzen empire gallery




penat nye taip laju2 nih (nak cover orang nampak tengah updet blog punye pasal) ehehehehe...
ok sambung lagi cerite jalan2 carik makan version free....
malam rabu pulak kami makan kat Rakuzen empire gallery...
dah penat makan western, kami makan japanese food la pulak...makanan healthy la kunon kan hihi....
memang suke makan kat rakuzen nih sebab makanan die so far sume meang sedap2 & memang sbijik rase macam kat jepun cewahhhhh =)



minuman wajib kalau pegi sini....grape with cream yg sodap...


crab salad with fish egg...


ok nih kiter main celup2 pulak....celup jek sume yang ade dalam pinggan nih kat dalam sup...
healthy jugak la kunon hihi...tapi sedap ok...


cik husben order sup isi ketam..memang pekat melekat sedap nye!!



layan pulak shashimi~ ikan mentah.....tapi kene makan cepat2 sebab kalau lame2 nanti dah x sedap pulak....



meja kitorang dah penuh tapi still tamak haloba lagi nak order....sebab dalam menu nampak macam menarik...yang bawha nih pulak potato croquet kot name die ahahah main belasah jek tapi lebey kurang camtula bunyik nye hihi...lupe la sebab entry terperam dari minggu lepas hihi...dalam kentang nih ade cream + cheese yg sedap...


cik husben order unagi set..tapi larat makan separuh jek sebab dah kenyang....tuhla buruk kan perangai ish3...


yang nih pulak sushi set yang jugak x berjaye di habiskan...


saye pulak order mini udon tempura set...memang saye suke makan tempura...sodap!

ok sumpah memang kenyang tahap gaban la malam tuh...x pernah2 meja kitorang penuh dengan makanan sampai melimpah2 eh..ish3 buruk betul perangai hihi...

ok2 lastly the dessert.... cik husben order lime ice cream

saye pulak order vanilla ice cream with chocolate


faizal pulak order green tea with red beans ice creams...


conclusion:: sedap sangat! tapi jangan order banyak2 sampai x larat nak makan ok! memang buruk perangai kitorang nih hihi

3 comments:

farahfatihah said...

wahh dinner lagi hehehe apa rasa ikan mentah tu ek?

CaDLyNN said...

weeiii..sumpah jeles...bile nak abes entry makan ni..buat aku lapa..haha

Mrs. ieza said...

farah fatihah ~ mule2 makan macam geli2 gak...tapi lame2 sedap la plak hihi....
mazlyn~ ok2 smpai sini jek buat ko jeles..esok aku smbung lagi entry makan eh kekekekke =P