Tuesday, December 7, 2010

post terperam ssbab bz giler ~ raya haji 2010

hi peeps...selamat menyambut tahun baru hijrah...tahun baru so azam pun kene baru....
azam daku??? setel kan sume entry terperam yg berabad x di hupdet disebabkan teramat la bz skang nih....

orait nih memang super duper entry terperam eh ~ entry raya haji haritu ok!
pagi raya haji kami sambut kat rumah kakak ipar ku dulu...sebab cik hubby n kakak2 nye nak buat korban lembu...so pagi2 lagi kami dah ke sane...

rmai gak yang datang tolong hari tu...nih la first time join aktiviti korban lembu nih...
disebabkan daku nih memang penakut x boleh tengok darah...so better duduk diam2 kat umah tolong orang2 perempuan jek la kan..kang xpasal2 ade plak yang pengsan kat padang sembelih tuh haihhhh hihi =P



ok nih aktiviti selepas kerja2 sembelih selesai...yang kat belakng gate tuh cik hubby...sorang2 bau dah macam lembu ok hihi....



nih pulak anak2 buah kami...yang pakai tudung tuh paiz, even lagi tua dari daku tapi still jadik anak buah daku eh ahahahaha...



ok lepas dah setel kenduri dekat rumah kakak ipar kat shah alam, turn balik kampung daku plak kat melaka....lepas asar jek kami gerak...seb baik x jam....

kat kampung plak tak ade banyak aktiviti sangat...juz main2 dengan anak buah ku....



geram la pulak...rase nak kidnap jek bawak balik umah hihi



aktiviti2 kazen2 ku yang lain??? main game ps3.....aku rase zaman aku kecik2 dulu lagi best la sebab asik duk main kat luar rumah ngan kazen2 aku yang lain...pelik aku budak2 zaman skang nih....memang x adventure langsung....asik duk terperap kat dalam rumah main facebook, game pc, ps3....manela ramai yang x sakit hihi...x kuar peluh langsung ok!



aktiviti kitorg laki bini?? hihi jadik budak2 balik =P
lame dah x makan ais krim kon nih tau..



macam biaser la..kalau balik kampung memang wajib mancing kat kolam ikan la kan....
at least tak adela boring terperam kat umah jek....



ok cik hubby semakin improve memancing skang =P



hasil pancingan mereka.......adela dalam belas2 ekor ikan talapia merah...




esoknye kami ke kampung cik hubby pulak..seb baik la due2 kampung kat melaka, so tak adela susah sangat nak kesana sini....kampung cik hubby pulak kat umbai....
aktiviti kat umbai~ jalan2 kat jeti anjung batu sambil tengok pemandangan laut....





nih pulak anak2 buah cik hubby yang kami kidnap kejap bawak jalan2 skali ~ ecah & tiqa....
lepas kami balik, baru kami tau yang abang ecah & tiqa mencarik adik diorang nih sampai keliling satu kampung sebab risau adik diorang nih tibe2 hilang! abis mak ayah ecah risau...
hihi alamak ampunnnn2....sayang gak abang ecah kat adik die eh hihi....siann plak tengok abang ecah tuh penat merayau carik adik die hihi



tuhla aktiviti raye haji kami...a lots story to be update!!!


No comments: