Sunday, August 29, 2010

Cantik Itu Kamu Contest 4 you




heee sebenar nye hari nih adelast last day untuk contest cantik itu kamu organized by cantik itu kamu...
tapi even last day aku tetap mau join jugak!
mane tau dapat prize ke paling koman pun sagu hati free =)
sape nak bagi hadiah free2 ok...so xsalah mencube nasib kan hihi...

ok for those yg interested boleh la klik their blog~ http://mawarpink.blogspot.com/ for the contest procedure..sangat senang & mudah sgt nak join ok! haaa pastu tepek skit 1 gamba korang yg cun melecun meletops tuh hihi....gud luck babes =)

so syarat nak join kene la tepek satu gamba cun korang kan...hmmm tepek gambo kawen boleh?? hihi sebab tuh jela gambo paling cun kot~ pssstt first time make up nih so tuh la yg paling cun seumur idup saye hihi (perasan betul!)




mane la tau dapat ke rezeki dari langit hihi....x salah pun just giv a try kan =)
ok korang jom kite join ramai2....last day ari nih tau....

Thursday, August 26, 2010

sape nak kawin free??? ~ contest wajib untuk b2b sekalian....





mase godek2 blog update pagi tadi punyela sterss tengok iklan nih! org lain hepi la kan tapi aku stress....yela aku dah kawen baru la kak zie nk buat contest nih uwaaaaaaaa...kalo x mane la tau aku bole dapat sponser free ke hihi....~perasan!!

so 2 all b2b kat luar sane tuh yg raser2 nak try nasib bole la mencube....mane tau dapat ke.... senang la hati hihi...yela sape nak bg free2 jek kan? pelamin baju accessories sume aritu pun dh 5k++....kalo dpt free x ke untung? bole save 5 ribu tau u owllsss ....boleh pegi 2 kali honeymoon lagik hokeyyy! =)

prosedur contest nih pun senang jek... sape2 yg interested boleh gi check kat website azika collection --> http://azikacollection.blogspot.com/

so far my previous xperience ngan kak zie teramatla ok....really satiesfied with their service...
staff2 sume friendly n really helpful especially kak zie n eka...thanks a lot!
psssttttt~ bole refer my previous entry pasal wedding preparation at azika collections...
p/s nih memang komen secare jujur eee, kak zie xde bayo gaji sesen pun tau hihi =)

hope this can help others b2b out there yg tengah duk pning2 buat wedding preparations...
gud luck n all the best babes =)


psstttt~ gedik nak gak tepek gamba kawen heeeee
thanks kak zie n crew for the service =)







berbuka puasa @ grand Dorset subang






semalam kami berbuke kat dorset subang...xpnah dengar pun name hotel nih before nih...rupe2 nye xjauh pun from our opis...just sebelah sjmc yg baru tuh...dorset nih dah take over sheraton hotel yg dah lame ade kat situ rupernye since aku kecik2....patutla xpenah dengar pun =P
dah org nak blanje makan free kan...pegi jela banyak plak komplen! =P


ok memang wajib la kan jam sane sini kat area hicom usj subang nih haaa...panas hati makkk =P
smpai2 jek lg 2 min nak buke...so sebat jela pape yg nampak dulu....sebat2 pun ade gak 3 pinggan starter aku kan! ~ burok perangai ok hihi

ok mule2 nampak makanan pebret aku~ pasta...pe lagi sebat jela sume kan...xde 1 piuk pun aku miss ok hihi...~ dah lapor sume nampak sedap ditambah plak dengan tamak haloba aku tuh =P

so pasta die so far ok la gak...tapi spagetti bolognese xde eh...xpuas ati betul la....
eh2 makan jela ngade2 betul minah nih tau....xpuas hati tp penuh gak 1 pinggan pasta ngko amik....buruk lantak betul tau =P


pastu dah setel pasta gi round2 lagik....amik kuih2 skit...tjumpe plak udang! memang pantang la kan udang2 nih...wajib la ceduk kan hihi


alamak nampak sushi la beb....kelassss memang pebret mak japanese food nih...~ bape byk pebret ntah sume ngko nak eh hihi....


shashimi pun ader + oyster....tapi shashimi die kureng skit la..xbesh2


ok2 gi carik malay food pulok....ade nasi himpit ngan kuah kacang la....adeiii pebret mak lagi nih heeee...


sape yg xsuke makan satay tuh memang tipu la kan...so memang wajib amik jugak kasik penuh pinggan aku hihi


walalalalala ade kambing n beriani la pulok...aku nih memang pantang tgk roasted kambing! siyes yg nih paling pebret! hihi so wajibla amik roasted kambing skit...


the cakes....sori eee mak pakai hpn burok jek 2 yg gambo xcantik hihi....


ok the sushi + popiah yg sodap!


satay die ok...but kambing die kureng sikit sebab tawar lerrr..abis garam ke bang heee
sempat gak aku grab butter prawn eh...kan dah kate memang pantang tgk udang hu3

nih plak ikan bakar...memang beso giler ikan die...tapi bile time aku nak amik jek mesti tinggal tulang..bile time xnak amik baru la die nk topup ikan baru...eee stress mak tau hihi...tapi ikan die memang sodap =)

nih plak cik hubby with his sup gear box manual transmission....
mmg pebret die la nih sup2 organ2 lembu tuh haaa hihi


xbrani try sedut dlm die...byk gile lemak...rase kuah sup jek sudeyyy =)


orait pose skit pengantin basi heeee =P
tgkla tuh cik hubby tengah duk tayang sup gearbox die...~sedut pkai straw eee baru ngam!


the dessert...


chocolate fondue.... coklat2 nih memang mak suke tau u owwwlsss hihi =)


sumpah nih last pinggan aku! hihi byk betul minah nih makan ok....burok perangai betul...
the dessert + cakes....tgk tuh penuh pinggan eh....time nih memang dah senank perut dah kenyang sgt heee padan la muke kan....


sudah2 brenti makan! next mission~ carik eskrem...tapi tjumpe abc la pulok.... abc ke eskrem??? ke due2?? hahhahaha memang burok lantak kan



okla disebabkan memang dah xleh masuk so amik eskrem jek..tuh pun cik suami yg tukang abiskan sebab makan 2 sudu jek terus xleh blah dah hihi...


so far makanan kat sini ok jela...but ade yg kene improve lagi...
tapi ade certain yg betul2 sedap....banyak lagi foods lain kat sini tapi xde keje la plak mak nak hamik gambo foods tuh satu2 kan...xde org bayo gaji mak tau iklan2 nih =P


cik hubby dengan muke girang stelah kenyang yg amat hihi

Tuesday, August 24, 2010

air asia sale lagi!







pagi tadi dpt emel from air asia...skang nih depa tengah buat merdeka sale tuh =P
so memang wajib la tengok kan.....mane tau dpt tiket singgit ke hu3....

memang plan nak gi sabah ujung tahun nih...tapi travel period die from jan 2011 - march 2011...
so next year jela labu.....

bile bukak2 tengok price memang murah...siyes mura...
pe lagi gatai la tangan nih gi beli kan...haaa amik...pompuan memang pantang tengok word 'SALE' kan??? last2 aku beli jugak tiket air asia tuh...haishhh lupe plak ade budget raye bulan nih hahahhaa....lari la budget makkkk =P




so tadi beli tiket gi sabah (tawau) sebab nak tringin sangat nak gi sipadan/mabul island...
cantik giler kan mcm pic kat atas nuuu =P mleleh air liuq cek tengok gambaq laut biru tuh...
so tadi tangan yg gatai tuh dah pun beli tiket air asia yg mura tuh...rm196 pergi balik utk 2 org...
mura x? heeee so see u in sipadan february next year =)
~sudah sudahhhh asik berangan jek die nih tau! sile lempang laju2 sikit! hihi terus mood jadik hepiii cewahhhhh~ sile abaikan aku yg mengong nih hihi

Sunday, August 22, 2010

berbuka puasa @ rebung, bangsar

selamat pagiiii peeps =)
another entry lagi pasal makanan....
last sunday ade gath berbuke puase with geng2 yg stationing kat u.k last year...
our beloved kak ta& her family from luton balik ke malaysia for holiday...
so kire menyambut skali kak ta la nih...lame giler xjumpe die since balik u.k dulu....

the gath was held at Rebung, bangsar....
rebung restaurant nih was owned by Chef Ismail & sheikh Muszaphar...
so bile dengar jek name chef ismail yg pemes tuh..off coursela dah terbayang makanan yg sodap2 kan..kate chefff =P



all the foods kat sini memang la makanan melayu pure eeee...xde western2 eh...
mcm dalam banner die kat pic bawah nih "rindukan masakan air tangan emak'
ececececce sedihh plak bace...so sape yg windu2 kat omak die leh la try makan kat sini...
for adult price die is RM55 per person, kid RM35 per person....
& lauk pauk die memangla teramat banyak + variety



nih their address die if interested... but need an early booking guys..due to the restaurant is always ~ fully booked! =)



jom intai2 the foods =)


memang banyak sangat lauk2 'kampung' especially masak lemak...ade 3 ke 4 kot masak lemak cili padi...memang macam banyak lauk2 org2 nogori sembilan yo =) heee i likeeee...


ikan bakar die pun not bad...


kuih muih tradisional die pun banyak jugak...


sayur2 + ulam2 banyak jugak....


n yg paling terliur bile time tengah2 puase nih adelah air sirap limau ~ adehhhhh tergugat iman den nih....


kuih2 tradisional die sgt banyak such as roti jala, karipap, kuih2 manis...
n yg best ade pulut + bubur durian...ade pengat pisang n etc...


n my fav is masak lomak cili padi....sgt suke sbb sedap!
ade 4 jenis kot, siput sedut masak lemak cili padi, daging salai masak lemak cili padi, telur itik masak lemak cili padi, rebung masak lemak cili padi....haaa banyak kan...


nih my pinggan with my fav lauks =)
sikit ke banyak?? hihi sikit jek nih jgn tertipu sebab nih my first round laaaa hihi


sape la yg candid gambo kitorg nih...nak gak ko tepek gambo selekeh nih...


most of the team banyak yg baru kawin so ade banyak new born babies yg cute miut =)
~ my hubby tengah sibuk duk tekel anak man...


nih plak anak piji ~ alya....geram giler tengok mate die...sgt bulat!


nih mama alya....hmmm rase ikut mate mak die kot nih...


even gambo nih gegar tapi aku tetap nak tepek gak hihi =)
mcm 1 happy family kan~ tapi pinjam baby org hahahhaha =P



the gath team...


mr hubby with yoban ~ kak ta youngest son


nih la die kak ta yg vouge tuh hihi...
welcome home kak ta =)



that's all for today....nak post lagik pasal entry makan2 yg lain hihi......
dah nak masuk setengan bulan berpuase eh....kejap jek rase tau2 nanti dah raye hihi...
~first raye as a cik isteri with mr hubby?? mcm besh jek heee =)