Thursday, October 28, 2010

makan bubur nasi @ seksyen 11 shah alam






hari nih saye amat malas nak keje rajin2! sebab today is FRIDAY!
and hari nih half day jek sebab nak terus balik melaka....
malam nih 2 orang kazen ku akan menikah...(adik bradik)
pastu hari isnin cuti pulak kan.....
so harus la aku jadik lagi malas kan kekekeke =P

orait2...nak cite semalam makan bubur nasi yang best kat seksyen 11...
bukan stakat bubur nasik jek..ade variety of lauk2 untuk bubur yang boleh dipilih....

ok nih picture bubur nasi + lobak asin....


semalam x tau nak lauk ape..so main belasah jek sebab banyak benau lauknyee..
saye order cendawan masak taucu...


and wajibla kene yang pedas2 sikit kan...
so saye order pulak ikan masin berlada....



conclusion: sedap + best + berbaloi2!! =)
selamat berhari minggu....jumpe next week weeeehuuuuuuu!!!
akan datang lagik kalau saye malas masak dinner ahahahaha =)



Tuesday, October 26, 2010

info kedai borong for kids goodies bag



gud morning u owlllss =)
lately saye dapat 2 emel from 2 dearie b2b regarding to the kedai borong at kg. medan...
actually macik saye yang rekemen kan kedai nih b'coz hargenye agak murah compare to mydin (if nak beli secara borong)... so untuk gula2+chocolates+lollipops for kids goodies bag during my wedding reception, saye shopping kat sini jek....boleh refer balik my previous entry banyak lagi barang2 lain yang di jual dekat sini...

for me, saye borong choclate+gula2+ lollypos+ summi(jelly)...ade banyak lagi junk foods kat kedai nih yang amat murah dan sesuai untuk di jadi kan bahan2 goodies bag for kids...memang berbaloi2~ saye x dapat sesen pun eee jadik tukang iklan nih =P juz helping others b2b...
entry yg lepas tuh x berape complete sangat info nye...so saye update balik that entry with the complete info regarding to the kedai borong for your reference k dear =)

alamat kedai borong nih:

K.L Warehouse direct-selling (M) Sdn Bhd
No. 2 & 4, Jalan MJ/3, Medan Maju Jaya, Off Jalan Klang Lama
46000 Petaling Jaya, Selangor


ok yang nih gamba depan kedai borong tu...kedai nih at corner shop lot..kedai paling tepi..memang kedai nih xade sign board name kedai...


this is picture kat dalam kedai....sorry memang x banyak gamba b'coz busy pilih barang2 =P


ok nih pulak lollypops yang saye beli untuk kanak2 ribena....mura jek harge nye...



gula kapas nih pun agak mura jugak...boleh di masuk kan dalam goodies bag kan...



ok, untuk memudah kan kerja para b2b, saye attach kan sekali map (google jek) ke kedai borong tuh...& lebih memmudah kan keje, klik link untuk dapatkan travel direction dari tempat anda ke kedai borong tuh....~just isi your address dekat box from tuh.....


orait, so hopefully this entry can help b2b out there...
anyway thanks to zara & syida syakirin for reading my blog...
hope this info can help both of u =)
all d best + gud luck on your big day dear!




Monday, October 25, 2010

aktiviti wekend kami yang lepas....

last sunday kami sempat berdating nengok wayang...punyela lame x tengok wayang kan...
lepas kawen nih asik bz memanjang jek.....
so cik hubby pun survey2 cite ape nak di nengok kat wayang tuh...
punyela lame x tengok wayang sampai x tau cite ape yang baru+ best kat wayang skang nih...
siannnn kan kitorang =P

last2 cik hubby ajak gi tengok R.E.D
citer action yang kelako! yela hero2 heroin sume nye warge otai2(warge pesara yang dah tue)
so best gak citer nih...x rugi ok bayo tiket wayang....gelak jek kat dalam wayang...



lepas dah makan wajibla melantak kan....
sampai dah xtau nak makan ape kat sunway pyramid tuh...
mule2 nak makan pasta, tapi x tau nak makan mane..sume macam dah boring jek...
last2 end up makan kat fish manhattan jek senang....


sebab lapo sangat so cik hubby order starter dulu..starter yang dah macam main dish jek aku tengok! ~ tapi die punye creamy sauce tuh memang sodap la shingge menjilat jari =)


ok saye order fish n chips~ my old time pebret!


cik hubby macam biase la kan x boleh lari ngan nasik nye tuh =P
cik hubby order baked fish with rice....


lepas dah kenyang nak buat ape???
jalan2 la eksesais buang lemak2 tuh pulak...tawaf round2 sunway pyramid tuh...
lastly cik hubby berjaye memujuk dan menggoda daku untuk tuka hpn lame tuh....
so end up i finally grab my new baby boo =)

Sunday, October 17, 2010

wedding abu&fauzani @ taman medan


lagi hupdet pasal kawen.....lepas jek attend wedding izrul&eja kat kelana jaya, kami pun rushing pulak ke taman medan for abu&pau wedding reception.... nasib baik hujan dah reda....

sampai2 jek meja2 semua dah kemas eh..tinggal meja beradab pengantin jek....
baru pukul 4 tapi semua dah kemas2...so datang2 jek pengantin plak yang sambut kitorang kekekke =P nihla yang untung kalau datang wedding orang lambat2 sikit~ dapat layanan vip dari pengantin ok hihi =)


us with abu & pau...


cik peranten


with alan + ayen ~ tukang sambut+tukang parking+tukang tunjuk jalan kami hahahha =P


pose xde modal cik hubby


gamba kat pelamin wajibla amik kan heee =)


wedding theme~ merah hitam...


door gift from pengantin


tadaaaa...dah masuk kali yang ke 4 dapat cawan nih hihi =)


to abu + pau ~ congrates!! abu sile jangan buli cik pau secare berlebihan ok.... makan banyak2 sikit kasik gemok! korang nih slim sangat la ahahahha~ ayat jeles aku yang gemok! =P

wedding izrul&eja @ dewan seri delima, kompleks sukan pkns

last wekend memang agak bz skit....macam2 aktiviti la pulok..lagi2 musim orang kawen... musim ke?? dulu time cuti sekolah jek belambak orang kawen..tapi skang nih tiap2 minggu ade jek wedding....

izrul nih actually jiran sebelah rumah...so kene la tolong2 kan..kate pun jiran...mase my wedding dulu pun mak gdid (name manje si izrul hehe) ade datang tolong2 kitorang...
hari sabtu kami just prepare bunge rampai kat rumah gdid...
n malam nye kami ramai2 packing doorgift kat dewan...



caterer tengah prepare meja2 makan...


nak start aktiviti packing doorgift...


so esoknye (semalam) la wedding reception mereka...
sampai lambat sikit sebab hujan...sampai jek2 pengantin tengah makan beradab....
sowie picture x clear sangat la...hpn bb nih punye gamba camera kureng sikitla....


nih pulak abang gdid & amy(adik gdid)


nih their pelamin...banyak kan lampu2 die...


inside the hall


the walkaway

ade abc tau...sedap babes sampai cik hubby amik 2 kali ok hee..


peranten with cik hubby + my dad...


tengah2 amik gamba, tibe2 nampak macam sorang blogger~ elya..macam familiar jek kan...nak tegur takut salah orang plak...so tanye la kat pengantin, yang tuh elya ke? memang konfem betul!so malu2 la tekedek2 datang kat elya...hihi dapat gak jumpe elya face to face...
before nih just kat dalam blog jek....anyway nice meeting u dear =)



ok x boleh nak lame2 sangat sebab ade another wedding lagi to attend...
so gerak awal sikit with cik hubby.....before tuh snap japs kat picture perantin dengan due2 tangan penuh berkat dari family pengantin....


nih la die door gift untuk tetamu yang datang...
macam biasela dari mane lagi kalau tak restu rezeki


nih pulak berkat from family pengantin...


anyway congrates to gdid n her wife~ eja...
smoge berbahgie sampai ke anak cucu eee =)



melantak @ pastamania with bff

gud morning dear =)
pagi isnin memang semua orang malas nak keje kan??? err ke aku sowang jek yang malas nih..
so di sebabkan mood keje xsampai lagik, so baik hupdet blog dulu kang nanti barula feeling rajin buat keje tuh datang naturally =P

ok. last weekend my bff~ KKS (kawan karib selamanye) turun k.L, so wajibla hangout together-gether kan...tapi xleh nak lame2 la sebab jiran sebelah rumah kawen so nak kene tolong2 ape2 yang patut...so just kluar makan2 + shopping2 jek..

perut dah lapar sampai pukul 4 pun xmakan lunch lagik eh...so xtau dah ape nak makan kat jusco bukit tinggi nih...kitorang try la makan kat tempat baru plak...macam best la kan bile tengok pastamania....


so makan western food la kitorang...memang aku suke la kan heee...
price die agak ok la jugak sebab xde mahal pun...tengok gamba kat menu sume macam sedap...tapi rase??? kite layan picture dulu k...

the starter~ mushroom soup + ice lemon tea
tapi soup die punyela cair + x ade rase cream pun....


i order carbonara ~ dalam menu macam sedap giler...tapi bile makan adeiii carbonara kat pizza hut lagi sodap kot....


eka pulak order bolognese ~ rase agak okla sikit...sebab yang nih jek yang ade rase...


chep pulak order baked pasta...baked tapi kuah banjir la plak, cheese macam sikit sangat jek... i makan 1 suap jek pastu dah stop xmo lagi...


banyak2 yang kitorang order, pizza nih la yang paling ok..nasib baik sedap..kalau x memang kene sumpah jadik mentadak mentadu la tukang masak die tau...


chep from tg. malim


eka from j.b



sumpah nih first & last la kitorang makan kat situ....kalau tau baik makan kat kfc jek lagi konyang tau =(

Wednesday, October 13, 2010

dinner at south sea seafood restaurant subang jaya

ohaiyo gazaimas.....
nak citer pasal makan2 lagi sebab i lurve foodsss =)
this time we had a dinner at south sea sea seafood restaurant at subang jaya....x jauh dari subang aiport...rase nye nih dah kali ke 6 kot makan kat sini..memang foods kat sini sedap2...puas hati la kalau makan kat sini....


ok yg beshnye kat sini boleh main2 dengan haiwan2 dalam aquarium kat sane... besar2 beb... seram den nengok hihi...


wajibla tepek gamba sendirik kan hihi =P


agak2 bile tengok yang ketam besar2 nih korang sanggup ke makan?? hihi



yang nih udang lipan @ mantis....tengok macam geli jek kan tapi bile dah makan memang sodap!


pose lagik =)

kalau pergi sini jek mesti order my pebret drinks ~ sea coconut..sedap!


orait makan time....itadakimasss

nih udang lipan tadi....mase makan tibe2 tringat balik, udang lipan yang mane 1 dalam akuarium tadi yang aku nak makan nih...geli x??? tadi tengok berenang2 dalam akuarium, alih2 nih dah jadik lauk atas pinggan....hahhahaha


the prawns


ikan steam...~ ampunnn sebenarnye lupe nak amik gamba before makan...tau2 jek dah tinggal tulang hehe



yang nih plak oyster ....xmakan langsung sebab daku kureng sikit oyster nih..tapi cik hubby makan sampai 3 bijik...dahla besar tapak tangan sekor2....


haaaa yang nih so far yang daku rase paling sedap kat sini....memang tiap2 kali datang wajib order ~ egg salted crab (ketam with telur masin) siyes memang sedap giler sehingge menjilat jari la...telr masin tuh diorang buat gravy sauce for the crab..sedap + sedap + sedap!


mule2 tadi dah order spinggan udang lipan...tapi still tamak lagi kan...so order lagi skalik...tadi butter style, next one nih amik udang lipan berlada pulak....sodapp!


ade lagi food lain tapi terlupe nak snap sebab khusyuk sangat berborak macam 5 tahun x jumpe!
pastu lastly the dessert ~ chilled honew dew with sago...sedap jugak


dapat junkies from japan....hahahaha sedap tau makanan kanak2 ribena nih


ok...next time nak pergi lagik! ~ saye dah start lapaaaaa balik nih....