Friday, November 19, 2010

night hangout at Malacca

gud morningsss guyzz....
okes nih post terperam lame giler...disebab kan malas tahap gaban la lately nak menulis blog...
but i need sumthin to read di mase TUA nanti , so i MUST keep on writting my blog! hihi

ok hari tuh ade jalan2 at melaka...yela slalu balik kampung tapi x pernah pun nak rase jadik tourist kejap kat kampung sendiri hihi =P
ok so belagak sikit macam tourist yang datang dari jauh ke melaka & buat2 xtau pasal melaka eh hahahahha..tapi serius banyak tempat2 tourist yang ade kat melaka nih xpernah pun daku pergi eh!

jalan2 with my Sist in law skali with her daughter + son....





then we decide nak try naik Melaka river cruise....you can have a great view of melaka city at night....it is really nice & you'll enjoy it with a very2 affordable price...
rm10 for adult & rm5 for children..

I've got a lots of picture & just let them told u how pretty the Malacca night view is... =)










then we heading to junker walk just near the Mahkota Parade melaka... it just seems similar as uptown market at Kuala Lumpur...a lots of market & stall providing cheap stuff and a lots of souvenirs..... there's also a lost of malay foods available here...



Saturday, November 13, 2010

happy birthday ayah!!! =)


tadi kami beramai2 celebrate befday ayah yang dah belated hihi...8 nov sebenarnye befday ayah...tapi sebab ayah balik kampung so delay la celebrate befday nye....semalam dah pakat ngan mak, suruh mak ngan ayah balik gak shah alam...kalau x sure sok baru diorang balik umah.... pakat gak ngan adik + mak uda + mak busu suruh join sekali kasik meriah gitu hihi...
kek yg comey lotey kat atas tuh my sister yang beli kat baskin robbin....sedap giler ok kek eskrem die...memang x cukup kalau aku sorang yg makan hihi =P



menu utama ~ aku beli pizza jek sonang hehe (pemalass nak masak hihi)
beli terus 6 kotak large pizza dominos....lagi suke dominos dari pizza hut sebab lagi sedap....

pastu mak uda bawak ayam percik + ayam madu from ayamas....
mak pulak masak bihum goreng...
mak busu bawak desert....
banyak pulak makanan malam nih...gemuks la aku haishhhhh...


cheese cake yg mak uda bawak.....hihi sodap tapi gemuksss alahai =(



ayah yang tengah malu2 kambing nak potong kek hehe =P
rilek la yah, tua2 tapi bergaye kekekeke


nih la die hasil dari makanan yang berlambak2 tuh...semua terbungkang kekenyangan termasukla aku ahahahahaha =P konfem gemokssss hihi

movie time ~ unstoppable



semalam kami hangout bersame ma ~ membe opis...dulu rajin gak keluar lepak2 hang out same2 but lately sume busy..so dah lame giler x melepak bersame.....
so semalam kami tengok wayang together gether....
tengok citer unstoppable... cerite pasal sebuah keretapi yang lost control & bergerak sendiri without ade driver disebabkan kecuaian engineer yang handle keretapi tuh....
so cerita nih pasal hero yg due orang kat atas picture tuh yang bertungkus lumus nak selamatkan keretapi tuh dari membahayakan orang ramai.....

so far cerite die ok la...suspen jek dari mule sampai habis.....tapi nak kate best sangat pun xdela jugak....hihi just best sebab cerite nih lain dari yang lain, cerite pasal keretapi...slalu asik cerite pasal orang jek kan....



makan subway dulu before tengok wayang....asal gamba tinggal wrapper jek??? sebab lapo yang amat sampai lupe nak snap gamba before makan! ahahahahahaah buruk prangai kann=P

medical screening at pantai medical centre



last week me & cik hubby ade medical check up kat pantai medical medical centre....
saje2 jek gatai nak wat screening test....ala free jek pun company bayor...so rugi la kalau x pakai kan?? heeee...so azam lepas kawen nih nak buat medical check up every 2 years eh....

but bende yg paling x best~ time aku nak pegi check up jek kat sane mesti pagi tuh aku period!! eee geram sangat ok! sebab dah 2 kali kene camni....asal nak gi check up yg first time tuh jek tibe2 period pun datang....so cancel appointment yg first....pastu nak gi second time nih pun boleh period lagi eh haishhhh...skang nih memang hormon aku dah x betul ler pas kawen nih.... sampai 2 kali sbulan datang period...x tau nak expect bile nak period sebab suke suki jek die nak datang biler2...=(

so xpasal2 cik hubby sorang jela yg chek up dulu...me?? lepas raye haji nanti la...tapi kalau period jugakkan time tuh nanti memang nak kene la kan grrrrrrr stressss



time nih kat waiting lounge tengah tunggu nurse panggil....macam2 gak die test eh suspen la plak..but yg best nye untuk women die akan buat paps smear test....
tapi part yg paling cuak are while waiting for the test result....sape x cuak kan???
the test result akan kami tau next week..



upah untuk tunggu cik hubby buat chek up??? eskrem baskin robbin + choc browniess yg sedap bangat so yummy till last drop!!! nak lagii......

Saturday, November 6, 2010

blogging at 3 a.m???

dah pukul 3 a.m eh skang....
tapi aku still tak tido2 lagi...apehal??
kene kuarintin 2 hari kat umah eh this wekend! orang lain happy bercuti deepavali la bagai... aku?? ade bende nak kene setelkan before raye haji nih =(

nak tak nak terpaksela stay up sampai pagi2 bute nih...buat pe??
tengah setelkan draft thesis master ku =(
tuhla dulu malas lagi nak buat sikit2...nih lecturer dah suruh submit baru nak terhegeh2 buat kan...padan la muke sendirik!

so nak tak nak berjage la sorang2 tengah2 malam bute nih...nasib baik cik hubby tolong temankan kat bawah nih..kalau stay up kat atas bilik kat katil memang selamat la kan thesis aku nih ahahahha =P

so hopefully dapatla siap before raye haji nih....nih la part yang paling x best ~ full time working + part time study.....weekdays dah sah2 la busy ngan keje kat opis....nak harapkan wekend yang ciput nih jekla....so sile jadik rajin2 sikit eh cik ieza oiii....

hihi tapi skang nih tengah boring2... sakit mate tengok screen laptop lame sangat...so take 5 minute break kejap sambil snap satu gambo....ahahahahaha tengok tuh siannnn cik hubby kene dera teman bini die kekekeke =P konfem lenguh badan kene tido kat sofa hihi
~ plz ignore my mess- baru nampak sikit bukti kesungguhan daku study hihi




sudah sudahhhhh...sile sambung balik keje sendirik! time istirehat 5 minit dah abiss.....
chaiyuk2 aja2 fighti!!

Friday, November 5, 2010

TV rumah rosak!!


satu petang kat umah.....

me: sshhhh dengar x bunyik ape tuh??
hubby: bunyi ape??
me: dengar la betul2..
hubby: jap2 (tutup sound t.v)
me: maybe bunyi lampu kot
hubby: eh bukanla..t.v nih kot

t.v: ssssssssss ssttttttttt pooofffff (skrin terus off)
hubby: alamak daaaaamnnnnn tv rosak!!
me: alaaaaa x boleh tengok tv dah.....
me: mesti tv nih majuk sebab kite kate die berat sangat sampai meleding rak tv nih...


so berakhir la riwayat tv cik hubby yg die beli 5 tahun lepas...lame beb hihi...
dahla besau pastu berat yang amat! memang la patut die majuk sebab daku kate abis melding bengkok rak tv yang daku beli aritu.....

skang nih ade sale barang2 eletrik kat lobby lower ground plaza alam sentral shah alam...
memang banyak barang yang murah2 dari berbagai2 brands...so sape2 yang nak beli barang2 letrik sile la ke sane.....siap ade harge lelong lagi eh...



round punye round last2 cik hubby decide untuk beli tv kat bawah nih....memang dah lame dah cik hubby berangan nak pakai flat screen...siap nak full HD la plak....lantak la janji die hepi...
bukan nye paham sangat bende2 gadget nih....janji dapat tengok 'how I met your Mother' kat star world sudaaaa hihi =)


yg paling best sebab die kaler putih...suke sangat putih tau =)
welcome to your new house dear =)


t.v lame?? siannnn die tpakse duduk kat stor bawah...sorri dear, but thanks a lot before nih buat kami gelak2 kat umah tengok crite2 klako....jasamu dikenang sob sob sob.....


movie marathon Megamind & Takers @ pyramid


gud morningg peeeppppsss =)
sronok kan cuti 3 hari wekend nih?? hihi i loiikeeee...
plan asal cuti 3 hari nih adelah untuk menghabiskan writting thesis proposal sebab nak submit raye haji nih...tapi sampai skang nih batang hidung huruf pun x nampak tau!
malas giler kan??? pastu cik hubby ajak gi tengok wayang la plak..memang saje jek sabotaj bini kan??? hihi....

orait semalam kami marathon 2 wayang kat pyramid...memang suke la kan sebab lame dah x tengok wayang...so first kami tengok - megamind 3D...memang besh! kelako la binatang biru kepala besar tuh hihi...so berbaloi2 memang kene tengok ok!


pas abis jek kami terus sambung tengok takers pulak, cik hubby la nih ajak sebab cerite action2 kan...tengok preview macam best....bile dah tengok movie nye agak kureng skit la plot cerita die...agak kureng sikit....maybe kene improve lagi sebab plot x berape detail..cewahhhhh macam pengkritik pilem! ahahahahah tapi kalau nak tengok baik tunggu die kuar free kat tv jek kot hihi...

tak sabar nak tunggu narnia + harry potter!!! =)