Sunday, December 26, 2010

lets baking!


wekend nih balik umah mak....
cik hubby plak tengah sibuk duk main paintball dengan kawan2 die...
me?? hari nih tlebey rajen......
so buat blueberry muffin!!
kalo kat umah mak nih memang rileks jek rasenye...
bile kat umah sindri memang asik nak mngemas umah jek keje.....
so selamat hari natal + bermalasan di hari minggu peeps =)

esok keje! arghhhhh malas nyeeee...
xpe 2 hari keje pastu cutiiiiiiiiiiiii =)
counting dayss 1.....2......3.....

Saturday, December 25, 2010

Kuala Lumpur International Motor Show 2010 ~ KLIMS 2010



ini adelah entry super duper terperam ok!
di sebabkan kebizian melanda lately....banyak keje la skang nih...skang nih nak membace2 blog bloggers lain pun x sempat......

entry nih pasal KLIMS 2010 at pwtc K.L....
event nih hanye ade 4 tahun skali jek...so memang wajib datang la kan tengok2....
lagi pun kali nih saye + cik hubby kene jage booths....
so dapatla masuk free hihi =)

ok on first day saye just jage sorang jek...sebab cik hubby x involve aktiviti2 luar opis...
so that day saye jage booths proton innovation cars...
kereta2 nih sume adelah dari pemenang2 innovation competition...dari sebuah kereta biase diorang modify jadikan kereta futuristik yang hanye menggunakan green technology (ngv,hybrid,electric car)....

memang hari sabtu tuh punyela ramai giler orang..bersesak2 orang masuk...
enterance fee untuk adult = RM20.00



wajibla amik gamba dulu kan before masuk keje hihi...

ok mule berkerja....banyak betul soklan2 cepumas dari orang2 yang datang.....
artis2 pun ade tau...best la jugak eh...

lepas abis keje, bole lah jalan2 tengok2 booth2 yang lain....
depan kitorg ade booth from Chevrolet.....die punye model kete mak aihhhh seksi abis ok! tengokla gamba bawah nih...abis menggeleng pak haji kalau tengok hihi...
memang penuh la booths diorang nih dengan kaum LELAKI...ish2 =P










aku rase model paling sopan pun kat proton jela kot...tutup la skit...yela kate company malaysia kan...adat orang melayu kena la jage kan......thumbs up untuk dato' md =)


nih la hasil nye setelah sehari menjage booths....
penat yang amat..seb baik ade kerusi massage free kat sane...so boleh la release kan muscle2 yang lenguh2 tuh...


second day pulak, turn saye + cik hubby jage booth...kali nih kami jage engine booth pulak...
yang nih baru la betul2 keje kami...untung gak eh husband n wife satu opis...snang bos nak suruh dua2 pergi skali jage booth hihi....

ramai gakla yang datang tanye soklan2 cepumas + pop kuiz pasal enjin....ade gak yang datang tanye macam nak buat test kat aku jek...knape?? x percaye eh orang perempuan zaman skarang pun dah boleh tau + buat engine ok...x baik la orang2 LELAKI yang under estimate kemampuan org PEREMPUAN tau....heiii ini zaman moden, semua perempuan skang nih dah power2 ok...semua engineering field, political field,firm, business field pun dah ramai orang perempuan involve.....

cik hubby tengah melayan soklan2 orang yang datang melihat2 engine...


lepas abis shift keje kami jalan2 jap bawak cik hubby round2 pulak....


mmmm so sexy on the back =)



setelah 8 jam jage booths baru la terase lenguh urat2 kaki nih bediri lame2..dahla dengan orang ramai yang bersesak2 dalam tuh...really enjoying our moments there....
tapi hall yang paling last agak boring ok! sile improve next time eh...
jumpe lagi 4 tahun!!!

teh tarik place + gelato fruity @ empire gallery

entry pasal makan2 lagik...
banyak betul makan kan??? mane la x gemok kami laki bini hihi....
last week kami ke bentong pahang sebab opismet kawen...
tapi x ade pic orang kawen pun hihi....lupe nak snap gamba la....

ok lepas sampai subang jek kami tringin plak nak lpak2 minum dulu..
cik husben penat drive kot...
so kami singgah kat empire gallery.....
sebab xtau nak makan ape, so kami masuk jekla mane2 kedai yang nampak...
kali nih kami try makan kat Teh tarik place...
ramai gak kat dalam nih...


kalau tengok kedai nih punye design memang macam kedai yang x siap buat....
batu bate & x bercat....maybe memang design die nak nampak macam old skool kedai teh tarik kat msia kot hihi..memang stylo laaa + save cost hahahhaa..xpayah nak susah2 design + cat cantik2 macam kedai2 lain....meja & kerusi pun pakai kayu yang biase2 aje..memang sempoi hihi..

ok kami order mee goreng mamak & mee rebus...
mee goreng mamak die memang power! sedap betul....




kalau tamak haloba memang makan x cukup2 kan hihi...
singgah sat beli air krim kat Gelato Fruitty....
sebab terliur tengok eskrem die yang sodap2 tuh...mleleh air liur hihi



haa tengok2 ais krim die.....best kan??? pning aku nak pilih nak flavor mane..sume sedap!


last2 amik forerro roche + snickers....mak aihhh sodap ehhhh...sampai licin bekas tuh kami makan....lepas nih nak kene datang lagi beli flavour lain plak...siyes sedap!

movie marathon ~ narnia + Gulliver's travel






hi peepss....
smalam daku + hubby marathon movie lagi....sebab banyak sangat movie best2 skang nih....
so smalam kami mnonton kat port biase ~ sunwat pyramid....
movie start pukul 9.45 malam, tapi pukul 10.30 baru sampai kat wayang eh....
punyela jam teruk kat sunway tuh!!! sakit betul hati eeeeee...
sebab ramai la pulak nak celebrate krismas kat club2 sunway pyramid tuh....
memang dah menjerit2 geram dalam kete smalam hihi....
seb baik orang kat luar kete x dengar =P


ok mule2 kami tengok narnia dulu....tapi lambat dah tau2 masuk jek dah tengah2 cerite....
so far memang best...ade watak baru plak dalam narnia kali nih~ cousin diorang join skali pengembaraan diorg...tapi still x faham knape susan(kakak die) xade dalam crite tuh~ disebabkan miss cerite yang mule2 akibat lambat masuk!! stressss...

lepas abis jek kami terus sambung tengok cerite gulliver's travels...


tengok kat iklan macam best jek kan...so memang la kene tengok....
dulu memang minat gile kat cerite school of rocks...so ingatkan cerite baru mamat nih konfem lagi klaka n best la kot....tapi bile tengok ermmmmmm macam kureng jek la...maybe cerite nih agak ringan sikit la cerita die....mule2 klaka gak, tapi lame2 mmm biase jek...so far cerite nih biasee jek kot..better tunggu kuar kat tv jek nanti hu3.....

Thursday, December 23, 2010

wedding hajar @ branang + bkelah @ sg. tekala

hi peepsss...selamat hari natal!
nak story skit pasal wedding my ex schoolmates ~ hajar @ branang slangor....
punyela jauh kan hihi...xpe la sebab membe kami redah jugak even jauh2 hihi...
tapi xsempat nak snap banyak2 gamba as usual sebab kami sampai pun dah lambat....

anyway congrates hajar & hubby....


sempat gak jumpe membe2 skola lame ~ norey & pijot....
lame giler x jumpe si norey nih...rase nye since form 5 dulu kot....lame giler.....




pastu kami singgah kat air terjun sungai tekala....
cik hubby kate alang2 dah sampi jauh2 nih singgahla kejap kot amik2 angin....
nak masuk iar terjun nih ade enterance fee ~ RM1.00 jek....


rmai gak hari tu yang datang mandi mande....cuti skolah kot...so ramai la family yang datang berkelah mandi mande kat sane....


kami pun mlepak2 la ngadap air terjun sambil makan2...ecececece kire macam berkelah la gak kan hihi....nak mandi malas la plak sebab leceh nak tukar2 baju...so tengok orang lain mandi jeklaaa hihi....


beshnyeee kan tengok orang mandi air terjun...last mandi air terjun pun ntah bile ntah..rase time skolah dulu kot ahahahhah lame giler ok!
nak kene ajak cik hubby mandi air terjun la camni.....

Macarons @ the whisk empire gallery




dah lame giler x amik cuti, so last friday amik cuti sehari nak register master sem 3...
ingat kan lame la register ruper nye x sampai stengah hari pun....
pastu trus la mlepak kat empire gallery sebab petang tu ade facial appointment kat sane...

disebabkan x tahu ape nak buat (dah puas merayau tawaf satu empire gallery) aku pun mlepak carik makanan...boleh la duduk lame2 sikit kan ehehehhehe....
melepak jap kat o'brians makan sandwich sambil nak tunggu pukul 6 petang.....
sedap gakla standard sanwich die nih..aku amik chiken ham + corn jek.....


dah boring x tau nak buat ape survey2 la blog orang lain2....tengah2 bace blog tuh, tibe2 ade bace pasal macarons sedap kat empire gallery....haa dah memang ade kat sane so wajibla terjah & try kan heee....

memang ramai gak puji kemain makanan kat sini...so lagi la excited nak try....
the whisk nih dekat ground floor empire gallery, dekat jek dengan Jaya groceries tuh...



so masuk2 jek terus cari macarons.... alahai cumeyynyeee la macarons die...
ade banyak perisa kat situ...so korang boleh pilih ikut tekak masing2 eee


sbijik macarons harge nye RM 2...kalau nak mura beli banyak2 skit eh...



size die memang comel giler..skali ngappp masuk mulut jek trus abis...
rase die?? sedap sebab manis...disebab kan dah kenyang mlantak sandwich tadi so beli 2 bijik jela macarons..nanti kalau sedap bole datang lagi....


try gak red velvet cake die...sebab dalam blog orang tadi tuh die cakap kek nih sedap gile punye! 1 slice hargenye RM11.50....agak mahal gak kot...
rase??? hmmm biase je kot hihi... x ape lepas nih nak try carrot cake die sebab hari tuh nampak macam sedap


so kepade sape2 yang sibuk mencari @ mengidam macarons boleh la cari kat the Whisk empire gallery subang.....~ sile beli banyak sikit sebab kalau beli sikit x puas nak makan =P



last week saye + cik hubby pegi menonton cite TRON kat sunway pyramid....
ingat x cite nih mase zaman kite kecik2 dulu?? dulu cerite pasal ade mamat nih yang masuk dalam sistem komputer....mase tuh memang paling gempak la kot sebab x pernah di pikir dek orang citer canggih2 camnih kan.....

so before tengok dah start terbayang cerite TRON nih sure gempak la kot macam zaman dulu2....so far bile dah tengok best la jugak cerite nye...BUT kurang impact sikit....tapi so far best la jugak cerite nih....sebab memang lain dari yang lain...kisah pasal manusia yang dapat jumpe & masuk dalam sistem grid perisian komputer..memang bijak tahap gaban la manusia tuh kan sampai macam x logik langsung bijak nye hihi....

next movie??? banyak lagi movie nak kene marathon nih hihi...

tapi before makan kenela isi perut dulu kan....
singgah lpak jap kat krispy kreme dulu makan new york cheese + choc donut....sedap beb!
gemok la aku laki bini camni hihi....

Tuesday, December 21, 2010

2 days training + 9 days to go before 2011



skang nih tengah training kat kota permai golg & country club dari semalam....
bestt sangat training 2 hari sebab x payah nak masuk opis pening2 buat keje.....
tapi time training aku gi updet blog kan, memang la bagus sangat hihi...
xdela sbenanye tengah boring nih.....tengah pikir pasal nak bercuti next week....
sebab tadi sronok tengok budak2 mandi kat swimming pool....beshnyeeeee...
baru terpikir lame dah x brendam dalam pool nih haishhhh..kene bercuti gak nih hiihi...

minggu depan nak cuti!!!!!nak pegi berendam kat laut + swimming pool puas sambil release stress keje....
lagi 9 hari before 2011.......azam tahun lepas dah abis settle ke? aku?? ade gak bende yang x setel2 lagi tahun nih.....
so kene carry foward tahun depan la eh ahahahahhaha ~ ayat common every year!
happy new year every one.....make sure azam korang sume setel tahun nih k....

Thursday, December 9, 2010

movie marathon @ alamanda putrajaya


disebabkan dah lame x tengok movie~ x adela lame sangat pun hihi...tapi punyela banyak movie yang best2 bulan nih x sempat2 kami nak pegi tengok...busy benor...
so terpakse la marathon movie....
lepas jek balik dari marathon wedding siang tadi...kami pun singgah la kat alamanda shopping mall..dengan harapan x adela ramai orang nak tengok wayang...senang sikit nak beli tiket...
kalau nak tengok kat sunway pyramid memang wajibla habis jek kan tiket tuh...

first kami tengok rapunzel....memang best & kelakar...hihi sorry eh cik husben sebab kene pakse dengan bini die tengok movie kartun...ngengenge tapi best kan?? hihi...


memang citer die klaka n best..so x rugi tengok even kene pakse cik husben eh ahahahah...
pastu kami terus sambung tengok movie harry potter~ the deathly hallows...
best jugak dari movie yang lepas...banyak part suspen dalam nih..yelah maybe sebab hero2 die dah besau kot so kasik cerite mencabar skit.....



ok lepas nih x sabar plak nak tengok kung fu panda 2 & narnia...wahhhh sangat banyak movie nak kene tengok nih....

double wedding on 5 Dec 2010




hi peeps...lame x hupdet pasal wedding....
so last wekend kami ade marathon wedding venue.....
first we attend my beloved lecturer Dr. Astuty mase kat u dulu....
her nikah event was held at cheras.....alhamdullillah at last she found some 1 special for her and her daughter....smoge berbahgie hingge ke akhir hayat doctor! =)


the nikah ceremony was sweet n simple...lupe plak nak snap hantaran2 doctor hihi...


and dapat goodies bag from her event =)
ade kuih bahulu, kacang, bunge pahar n mineral water...

then kami rushing to GMI bangi to attend munirah & mierul wedding..one of my besties mase kat skola dulu2......
first time kami pegi sini....banggunan baru so memang la cantik...best la pulak kalau study kat tempat baru & cantik cam nih eh~ terase diri sangat tua!



ade meja untuk guesbook kat enterance.... shireen tengah posing sakan mnulis tapi brape ketul hurup jek yang die tulis hihi


posinggg skettt before masuk...(sebab x ramai orang lagi so boleh la posing lbey2 skit heee)


deco hall entrance yang sweet...


siap ade band import from negeri 9....umangg aiiihh den memang suspek la sogho pacik..sodap bonar hihi =)


nih pulak pelamin nye..sweet kan...


the wedding cake


with my besties kat skool dulu, shireen & morey


us with nisha ~ mommy to be


the peranten....munirah sangat gojes itu hari..rase nye die amik make up from sue cantik...memang cantek!



the door gift...sweet sangat i likeee =)


ade bahulu di dalam itu kotak....
memang kaye tokeh bahulu eh skang nih asik dapat kuih bahulu jek hihi....


anyway congrates to munirah & dr. astuty! smoge berbahgie hingge ke akhir hayat...
amin.....