Tuesday, February 1, 2011

wekend @ london



now sambung pulak entry wekend at london...
dah bpenat lelah meeting behari-hari harusla rileks on wekend kan....
rileks la sangat? sebab nak kene jadik tour guide dekat my colleagues~ amy from HR...
so bawak la die bejalan2 kat london...sambil bershopping2 ngeeeee =P

we stayed at holiday villa hotel london...
the hotel located near to the bayswater/queensway underground station...

mintak single exec room sekali die bagi katil due bijik dalam bilik...sape duduk katil sebelah??? hantu london hu3...suspen tau malam2 =P



then after check in at the hotel, we have a night walk to the London Eye, Big Ben & Parliament House....superb nice night view from here!






on the next morning, we continue our london city sight seeing started at the Buckingham palace... walking through the st. james park & green park




then heading to the Trafalgar square....



break time~ chocolate waffle.... super duper yummy!

enough of sight seeing....then sambung shopping la kan1 wajib ok....
the shopping heaven in london? off course~ oxford street...just take the underground tube and stop at the oxford circus....thousands of shops lot there....=)

first tempat kami singgah is Primark..yang nih memang wajibla singgah sebab baju2 dalam nih sume murah gile! even murah tapi quality not bad gak....stakat pakai basahan tuh ok jek... i borong baju tido kat sini...




then singgah mother care...memang siape2 ade baby/anak kecik wajibla singgah kan..sebab kat malaysia harge die agak mahal sikit.....


belikan botol susu untuk my relatives....bile nak beli baby sendiri punye eh?


yang nih lagi 1 kedai wajib pergi bile datang uk~ clarks..sumpah memang lagi murah la yang amat dari price dekat malaysia....borong kasut for my mom...me?? xade yang tertarik debommm ler even sale nye amat meruntun jiwe ku hu3....


skang nih memang banyak gile sale sebab winter end sale....zara sale 50%..sape x tergugat iman kan??? so selamat la i memborong winter coat sbijik kat zara....siyes murah!


oowhhhh words SALE nih memang meruntun jiwe ku....abis la konfem aku x berani nak tengok credit card statement bile balik malaysia nanti eeeeee suspen sebab main swipe jek card.... adeiiii nafsu tamak haloba dewa2 nih =P

pastu lagi 1, datang uk wajibla shopping PERFUME...sebab amatla murah ok....me??? bape botol ntah borong aritu....~memang hantu perfume! =P


hasil nye??? amik ubat abis penuh bag! tapi nih baru seprauh jek hasil belian...yang lagi separuh tuh bile nak balik sempat lagi aku shopping....adeiiii sile jangan tiru aksi berbahaya & tamak haloba ini!


3 comments:

hafeeza shafiqca jamil said...

salam, perfume murah kat mane ye?

hafeeza shafiqca jamil said...

salam, perfume murah kat mane ye?

ieza said...

wslm hafeeza, perfume murah slalu kat perfumeshop, but depends kalo ade sale, if ade sale kdg2 kat boots, robinson pun mura jugak dear especially time nak krismas mmg sale byk =)