Monday, April 11, 2011

ikan bakar at umbai melaka


wekend lepas kami balik kampung cik hubby kat melaka...
so wajibla singgah makan ikan bakar kat umbai...sebab memang amatla dekat....
kalau sebut umbai, mesti konfem dah terbayang ikan bakar....

kali nih kami makan kat perkampungan ikan bakar umbai...
ade banyak tempat makan ikan bakar kat umbai nih, so kite try yang lain tuh next time eh....

kami makan kat nakhoda seafood... kedai makan nih kat tingkat atas...


pada yang nak rase makan sambil duduk bersila melepak2, boleh la makan kat sini...
sebab konfem kenyang yang amat nanti, so boleh la bersandar2 lepas dah kenyang...


ok, before makan kene pilih sendiri seafood yang anda nak makan, lepas tuh bagitau staff kedai ape yang kita nak they all masak kan....
ikan pun fresh2 tau...


malam tu kami order:

ikan bakar berlada
tomyam campur
butter prawn
sotong goreng tepung
sayur kailan ikan masin
nasi lemak








makan time... =)
rase? sume sedap kecuali tomyam die..agak cair and biase...
tapi yang lain sume sodap!
jom makan ikan bakor..kite bakorrr ajeee ~ version hantu kak limah balik kg


No comments: