Sunday, July 31, 2011

aktiviti sebelum berpuase~musim buah di kampung :)



sambungan entry terperap sekian lame...
aktiviti makan buah nih mase seminggu sebelum puase...
so memang entry terperap hihi...

tapi nih la kali pertama kami husband and wife enjoy sakan time musim buah...
mak call suruh balik kampung nenek sebab durian banyak sangat sampai x ade orang nak makan... so balik la kami ke kampung hihi...

sampai2 jek malam jumaat tuh terus dapat makan manggis...
memang buah pebret daku, x pandang kiri kanan dah kalo makan manggis ehehehehe...
cik hubby plak dengan durian die... memang hantu durian ler die tuh...

pagi2 esok nye pukul 6.30 mak dah kejut suruh cari buah durian...
errrr awal gile ok! tapi mak cakap memang kene cari pagi2 kalo x nanti bahaye durian gugur time siang2 sebab banyak angin.....
tpakse la bangun jugak kan.....

haaa tengok penuh satu bonet durian tau.... abis bau durian melekat kat kete..
seb baik kete company ekekekeke =P
pastu kami pegi carik buah manggis plak...
abis 6 pokok manggis kami setel kan hihi...
dapat la 3 plastik....



and petang tuh pulak kami tido pulak kampung cik hubby...
kat sane kami setel kan pulak buah2 rambutan...
memang balik shah alam dengan semut2 rambutan+bau durian+ semut2 manggis...
ahahahahha xpe, janji puas kami makan buah-buahan tempatan =)
insyaAllah panjang umo next year punye musim buah kami balik kampung lagi hihi...



No comments: