Thursday, August 25, 2011

Berbuka puasa @ Flamming Steambot Buffet Kota Kemuning


mesti ramai yang dah tau pasal steamboat Flaming kan...
pemes gak restoran nih yang ade dekat sunway...
tapi baru2 nih die ade bukak new branch kat kota kemuning (dekat dengan giant baru)
memang besar gak sampai 4 lot kedai die amik..dua tingkat lagi tuh...
so memang berduyun la umat manusia yang makan kat sini...


makanan die mostly same aje macam yang dekat sunway....
jom nengok foods2 yang ade kat sane...

macam biasela makanan bergoreng2 nih memang ade la kan (nugget, samosa, wedges, ayam)
pastu ade mee goreng, nasi goreng untuk sape2 yang rase still x ckup2 lagi nak melantak ehekss


then raw foods for the steambot!
berlambak2 seafoods and others yang boleh di celur dalam steambot pot nanti..
nak lagi sedap letak skali telur + yee mee...
ape lagi, amik jekla mane yang berkenan, kat sini la boleh test tengok sape yang betul2 buruk lantak hihi.. so sila amik berpada2 jangan tamak2... membazir tuh kan x baik =)


ok the foods yang menyebabkan saye lapar...lame betul tunggu time maghrib huuuu (T-T)
lepas jek azan, ape lagi semua kelam kabut belasahhhh...
memang lapar gile masing2 semalam huuu..


last sekali, jangan lupe aiskrim for the dessert..
they have a variety of ice creams... so pilih kak jangan x pilih...
letak skali chocolate buat topping...
wallahhhh memang gemok kami malam tuh hihi...




2 comments:

|cerita-gadis-ini| said...

best eh..rs kat kemuning lg meriah kot..tapi limied 2 jam je kan?klu lame2 borak2..mesti mau makan2 lg..mestilah bangkrup klu de sume customer mcm aku..hahah

ieza said...

eh ade time limit ke? xade plak die cakap ape2 aritu, kitorang melepak jek sampai pukul 9 lebey. hahahaha kalau x ade time limit mau sampai sahur nanti diorang nak stay hihi