Monday, October 31, 2011

Short trip to Kuantan


last Friday saye ade short trip to Kuantan...
bagus gak atleast dapat gak chances tengok2 laut.... boleh la rase aman tenteram sikit jiwa rage nih cewahhh.... even pegi sebab keje pun, konpem la sempat nak merayau kejap kan....
menyelam sambil minum air kata kan hihi =)

we stayed at Swiss garden Kuantan... overall it's quite really nice place...
boleh la datang lagi next time kot.... only just during our breakfast jela, their service quite slow sikit...but others kire okla kot...

bukan nye nak review pasal hotel pun, nak review foods and things to buy at kuantan lapatutnye....
first makanan wajib kat pantai timur nih is ~ keropok lekor!
so bile tanye staff kat hotel, the nearest warung is Pak Soh..

nih la owner nye ~ pak soh.... mude kan? mule2 x percaye gak..ingat kan die main2.. rupe nye memang betul... and mamat nih hebat tau, siap boleh masuk kan jari die dalam periuk yang tengah panas mengoreng keropok tuh... gile kentang kan mamat nih?

his keropok okla jugak memang sedap... tapi rasenye tepung die banyak la jugak sebab xrase sangat ikan nye tuh.... so biase2 aje la keropok lekor pak soh nih...

then dekat tepi2 jalan memang banyak betul kedai2 jual keropok2 nih...
kami stop kat salah 1 kedai, and shopping makanan sikit untuk di bawa balik ke rumah...
second wajib is ~ keropok keping... ade banyak betul jenis keropok kat sini..
so kene la rajin bertanye eh..kalo dapat rase sample lagi baguih...


and kami juga shopping ikan masin...
tapi saye x beli pun...sebab x berape minat...bukan pengemar fanatik ikan2 .....
tapi the price memang murah...jangan lupe tawar harge k...


even kedai buruk jek tepi2 jalan, tapi beg plastik HARRODS tuh!
ahhahahha pelik bin ajaib ok...beli keropok + ikan masin pastu die bungkus dalam beg plastik HARRODS... memang kelasssss hahaha...

and lastly, SATA.... yang nih saye tapau kan bawak balik untuk cik hubby...
memang sodap! can't wait to go again with cik hubby this december hoyeeeeeeee =)
ok sile stop berangan! haahaahaha... selamat malam peeps!


3 comments:

CaDLyNN said...

aku da bosan kot kuantan..dr skolah smpi keje stuck kt situ..haha

ieza said...

ahahahahah taula ko ngan shida mama dah jadik warge kuantan dulu... sebab tuh ko x heran dah hihi

mizara said...

,,suka makan keropok kew?? jemputlah usha2 nuralyakeropoklekor.blogspot.com or LIKE page search Nur Alya Keropok Lekor... keropok kat cni memang 100% terasa ikan nya...