Monday, October 24, 2011

Survey2 barangan rumah at Homedec KLCC 22 Oct 2011


sabtu lepas kami ke Homedec kat KLCC...
saje jek survey2 ape yang ade kat sane...
nak pindah rumah baru so a lotzz of things to be done kan... so better kite survey2 dulu..
atleast nanti x terkejut beruk tengok price2 die hahaha...

Homedec nih ade 2 part, yang minggu lepas is part 1, hujung minggu nih ade Part 2 plak...
kalau nak tau lagi details pasal homedec nih boleh click kay link nih ~More info at Homedec 2011

Homedec Part 1 (20-23 Oct):
• Custom-made Wardrobe
• Kitchen Cabinet & Appliances
• Kitchenware & Household Products
• Bath & Sanitaryware
• Water Filtration & Solar Heater
• Tiles, Stone & Marble
• Floor & Wall Finishes
• Wall Coverings & Paints
• Window, Door & Glass
• Roofing & Insulation
• Smarthome & Switches
• Home Security System & Safe
• Interior Design Consultation
• Home Services

Homedec Part 2 (27-30 Oct):
• Audio Visual & Home Theatre System
• Home Appliances & Household Products
• Water Heater & Fan
• Bedroom & Wardrobe
• Mattress & Bedding Products
• Curtain, Blinds & Carpets
• Furniture & Furnishing
• Home Office
• Kids Living
• Decorative Items & Lightings
• Art & Wall Decor
• Pool & Outdoor Living
• Landscape & Aquarium
• Movers & Pest Control

so ape yang kami intai2 kat sane?? jom nengok...
tapi memang hari tu rushing gak sebab nak cepat balik... so xade la dapat cover semua booth kan....
ape yang sempat aje la....

sbenanye nye kami tengah survey kitchen cabinet, kitchen equipments, wood flooring, bilik air, grill, cat and built in wardrobe.


barang2 elektrik dapur kat sini banyak jugak yang sale..
tapi x sempat nak tanye details.. just survey prices jek dulu...


cik hubby plak sibuk dengan paip idaman die...


survey jugak wood flooring, price kat sane memang berbaloi..tapi memang x sempat nak tengok detaild semua kedai, just amik contact number and price quotation jek...

cik hubby macam berminat nak buat ala2 english nye bath room, kirenye bilik air yang kering la (bilik air yang seperate kan ruang basah and kering) sebab senang sikit nanti nak basuh, xdela kene sental 1 bilik kan~ memang sesuai untuk orang yang agak malas =P

over x kalau nak letak jakuzzi sbijik dalam rumah??? hahahhaa berangan sampai tua pun x dapat laa kan....

and lastly kami shopping deco magazine... murah aje 4 magazine RM10!
angkut bawak balik study kat umah...

so sape2 yang interested untuk tengok HOMEDEC part 2 this weekend, jom ramai2 kite serbu KLCC ok...... selamat berhujung minggu peeps =)


No comments: