Tuesday, November 29, 2011

2 days short trip to Penang ;)

kali nih cek nak speaking penang plak aihh...
baru ja balik dari penang ahad lepas... kemain lagi bejalan sakan la cek ngan laki cek bulan nih + bulan depan... banyak sungguh naa kenduri kawen....

ok2, nak story mory sikit pasal our trip to penang...
x lame pung 2 hari 1 malam aje... tapi best la gak....
actually ade wedding dekat bidor perak, so alang2 dah sampai Bidor terus la kami sambung ke penang hihi.... memang last minute punye plan la nih trip nih... esok nak pegi malam tuh baru decide tau....kami sampai kat penang dalam pukul 6 lebih... punye la banyak kete maybe sebab cuti sekolah kot...



pastu malam nye pulak kami ke batu feringghi night market... memang banyak kedai2 kat sini... memang sesuai untuk sape2 yang nak beli souvenir bawak balik rumah...

source by google


cik hubby plak sibuk nak beli dvd, memang kat sini murah gile... dapat la beli dvd 'how i met your mother' dari season first sampai 6..bole tengok puas2 kat rumah nanti huuuu...
ooopsss tapi pirate la kan dik oii....

penang nih memang 'foods heaven' la.... makanan2 kat sini sume best2 and banyak variety....
so kami breakfast kat taman tun sardon... kat sini memang pemes kalau nak breakfast pagi2... memang penuh aje dengan umat manusia... parking jangan cakap la kan, memang asik full jek manjang.... pastu nak beli makanan plak siap ade line kene beratur lagi ok... sebab memang ramai yang breakfast kat sini...


source: google sebab lupe nak amik gamba

yang paling femes kat sini adelah serabai nye.. siap ade jalan2 cari makan punye tag tuh...
kalau nak beli, sile la beratur panjang sikit eh... lenguh gak kaki bediri dalam 10 minit tunggu sampai turn.... nasib baik sedappp =)

source: google sebab lupe nak amik gamba

serabai nih kene cicah dengan kuah kat bawah nih, tapi rase nye macam kaya jek...
tapi memang sedap!

source: google sebab lupe nak amik gamba


pastu try sekali char kuew tiaw kat sane... pehhhh memang licin la pinggan saye...
sedap bebenor!

source: google sebab lupe nak amik gamba

and last sekali kene try jugak mee udang kat sane... siyes memang sedap..
kalau la boleh tapau bawak balik KL... konpem gemokla kan hahahah...


source: google sebab lupe nak amik gamba


pastu kami pun bersiap2 nak balik ke KL.... tapi kene la lunch dulu before balik...
so wajib pekena pasembor dulu la kan.... pasembor yang femes ade kat padang kota lama...
memang banyak betul kedai jual pasembor kat sini... so pilih aje yang mane berkenan kat hati eh...

cik hubby tengah duk memilih bahan2 pasembor.... pilih punye pilih last2 tinggi menggunung pasembor kitorang..nasib baik abis licin heeee...


ade lagi makanan2 lain yang boleh di order kat sini, and boleh tahan sedap jugak....



lastly jangan lupe beli jeruk....memang wajib la bawak balik rumah kan...
macam2 jenis jeruk ade kat sini...nak campur semua pun boleh....

finally,kami pun nak bergerak balik ke KL, tapi cik hubby request balik nak naik feri xnak naik jambatan... huihhhh first time nih saye naik feri...hu3 tapi best gak naik feri nih.. sebab boleh tengok view pulau pinang sambil layan angin laut... memang best... dahla free plak tuh..



ok tu jehla cite time kami kat penang wekend lepas...
memang xpuas berjalan sebab 2 hari aje... so next time wajib pegi lame sikit eh ~ ingat tokey kayu balak ke asik nak pegi vacation aje huuuuu....

3 comments:

CaDLyNN said...

ha? 1st time naik feri..biar betul??? :p

ieza said...

hahaha siyesss babe, memang first time naik feri besar skali ngan kerete...
kalau feri kecik yang orang aje boleh naik pegi pulau2 tuh aku slalu le...

zaf said...

kate nak speaking penang...

ni ganu ade, perak ade...hehehe takpe2 satu malaysia kan...