Friday, November 11, 2011

short Trip to Awana Genting Higlands ~ 8 - 9 Nov 2011




huhu memang super basi punye post entry tapi still nak simpan dalam virtual diary kesayangan nih....

last week kami ke genting highlands, punyela lame cuti sampai hari rabu menyebabkan kami tak tau nak buat ape dah...last2 cik hubby suggest kami ke genting... yela memang lame dah tak naik ke atas tuh...last tahun 2006 kot...ish tua dah rupe nye tsskkk =P

kami stay 2 hari 1 malam jek sebab nak keje pulak hari khamis....
memang mengade2 kan? sehari jek pun tak boleh ke duduk aje kat umah tuh hahahha...
nasibla cik hubby dah request ikut aje la... kami stay kat awana resort genting highlands....

mule nye tak nak duduk sini, tapi cik hubby nak jugak stay kat situ... memang la hotel lame tapi cik hubby kate view from the hotel memang cantik....yelaaaa layankan aje...




siyes memang hotel lame....part hotel memang biase aje la kot bagi saye.... tapi view from the hotel it self (dari balkoni bilik) memang cantik and peaceful...
dahla bagi 2 katil, memang golek2 macam ala2 filem hindustan la kan kitorang...



lepas dah berehat2, kami pun ke cable car untuk naik ke genting highlands....
yang bagus nye duduk awana nih, shuttle bus to cable car station is free + free return cable car ticket to genting highlands + meal voucher, so berbaloi2 la kot...

jom2 naik atas.....up up to sky!!



sampai jek kat atas punyela sejuk yang amat...kabus memang tebal... tengokla gamba kat bawah.. memang tak nampak ape.. nasib baik memang niat nak jalan2 aje kat atas tuh tak nak masuk theme park pun... kesian la kalau yang datang jauh2 tuh, konfem frust menonggeng hihi...

so kami hanye la berjalan2 + cuci2 mate + window shopping + makan2 aje kat atas nuu...
memang free and easy punye aktiviti... nasib baik la kabus tebal, kalau tak konfem cik hubby nak ajak naik roller coaster tinggi tuh... alahai jatuh jantung den ishhh...
pasal makan memang no worries la sebab nye banyak betul kedai2 makan kat atas tuh...






so agak2 dah nak malam kami pun turun balik ke awana...
suspen gak kalau dah gelap2 naik cable car, seram bulu roma tengkuk den nih haa ~ akibat banyak sangat tengok cerite misteri nusantara hihi..

pagi esoknye kami bejalan2 pulak kat sekitar hotel, patutla cik hubby suke sangat awana nih, sebab x crowded sangat dengan orang compared at genting resort hotel.... and kat dalam hotel pun agak peaceful la jugak...


and last thing yang paling best is the view during breakfast... fuhhhh hijauuuuu meluas...
memang lega kepala otak nih tengok gunung ganang tuh...sampai lupe nak kene balik dah lepas tuh..... uwaaaaaa malas betul nak masuk keje~ terus stress balik hihi....

bye awana! maybe next time boleh datang lagi =)

No comments: