Sunday, December 18, 2011

Breakfast at pasar pagi pasir mas...

Ni entry Last day kami di kelantan....so nak try breakfast macam orang kelantan la pulak cewahhhh hihi.... Ok kami ke pasar pagi belakang stesyen keretapi pasir mas sebab anak buah cik hubby kate kat sane banyak kedai2 makan....

Ramai jugak orang yang breakfast kat sini, maybe sebab sedap + murah kot tu yang ramai orang... Banyak sungguh pilihan makanan kat sini...pilih aje mane yang berkenan di hati... Antaranye yang sedap kat sini adelah nasi kerabu nye...memang sedap





Kuih2 pun banyak kat sini...dan murah la yang amat... RM1 untuk satu plastik, ade dalam 5 6 biji kot kuih dalam 1 plastik...murah kan? Dahla sedap...memang berbaloi2....



The famous kuih akok...wajib try ok sebab kuih paling pemes kat kelantan...



Yang ni pulak nasi goreng....memang sedap...makan kat sane terus, panas2 lagi tuh dahla akak tu masak depan mate....huuu macam oldskool punye kedai kan...huuu tapi sedap ok! Memang puas hati la akak nih masak...
Mane nak jumpe kedai makan oldskool camni kat KL?Rase macam dalam tahun 80 an la plak hehe....


So far makanan kat pasar nih memang best2... Kat sini jugak ade kedai2 yang jual baju2, tudung, kain, alatan dapur,makanan yang lebih kurang macam kat wakaf che yeh cume xla sebesar wakaf che yeh...bagi yang nak shopping last minute tu okla kot hahaha.....
Happy weekend peeps!


Posted using BlogPress from my iPad

No comments: