Friday, December 23, 2011

Modern property fair at Maltrade KL - 16-18 dec 2011

last week kami ke Maltrade KL sebab ayah bagitau ade sale barang2 kelengkapan rumah kat sana... asal dengar ade sale jek terus kami plan nak pegi.... lagi2 bile ayah bagi tau ade Floor depot ade buat sale clearance stock kat sane terus kami ke sana...

bila dah sampai kami pun pusing2 survey2 dulu kedai2 yang ade...
x ade la banyak sangat banyak homedec kat KLCC tu..

bile jalan2 terjumpe pulak tv cabinet kat bawah nih..just RM988 aje...
murahnyeeeee, tapi bile tanye balik rupenye kene purchase dengan kitchen cabinet die dulu baru dapat harge tv cabinet RM988 tu...cisssss memang strategy kann...
so lain kali kene bace iklan betul2....

lepas dah survey2 kami terus ke Floor Depot...
memang ramai betul orang kat sini... yela dah name pun clearance stock, konfem la berebut orang nak beli....tapi memang agak murah jugak price die mase tuh... kalau beli dengan normal price die memang saye konfem pikir 18 juta kali baru nak beli la kot... bukan nye murah pun banyak lagi bende lain yang boleh saye beli... tapi sebab cik hubby yang beria sangat nak pasang kat rumah so ikut kan aje la...

lepas dah survey2 and discus2 so end up kami pilih design yang kat bawah nih...
saye suke warna yang cerah2 and soft2 aje... so nanti nampak la rumah terang and luas sikit kot...tapi x tau lagi nak letak kat living hall ke bedroom... nantila biar cik hubby pikir kan...
tapi siyes memang harge nye agak murah and berbaloi2 time sale nih....

then sebelum balik kami survey2 lagi kot2 ade lagi yang berkenan di hati....
singgah plak kat kedai Big bean nih...
cik hubby berkenan la plak kat bean bag nih.. haha tapi memang best, boleh tido + duduk + melepak & berbagai lagi aksi la dengan bean bag nih...


so sebab cik hubby dah berkenan sangat kena la angkat sbijik kan..
bile sampai kat kereta baru realize punyela besar rupenye bean bag nih.....ish kat kedai tadi rase macam kecik aje....
punye la besar sampai x muat masuk bonet keta..
terpakse letak kat seat belakang keta...
bile dah sampai rumah, berebut2 dengan cik hubby la plak nak duduk atas bean bag tuh haha..memang macam budak tadika kan tadi kat kedai saye jual mahal hehe...


- Posted using BlogPress from my iPad

No comments: