Wednesday, December 7, 2011

survey barang2 kelengkapan rumah @ Houz Depot damansara


lagi entry pasal survey2 barangan2 kelengkapan rumah...
memang bulan 12 ni memang banyak sale2 (year end sale) kan.... so memang harus la membeli belah time barang2 tengah sale....

ok this time ayah ajak saye ke Houz Depot damansara pulak...
location die x jauh dari ikea.... so memang betul2 kat tepi jalan..tak la susah nak cari...
ayah kate barang2 kat sini banyak yang murah2 and sekarang pulak banyak yang tengah sale...
so jom kite terjah.....

besar ok tempat ni..mau berejam2 kot baru boleh cover semua tempat...
disebab kan ayah bagi 2 jam je, so saye just cari barang2 yang tengah sale jek dulu...

firstly survey2 dulu kitchen appliances... memang banyak pilihan kat sini...
so kene la survey2 harge mane yang ok dengan bajet... so kalau bajet ciput macam saye nih kene la amik yang brand biase2 aje.... ade membe pesan kalau nak yang tahan lame amikla brand Electrolux, tapi semalam tak ade pulak yang sale... so yang ade sale is Rubine brand...
and kebetulan pulak memang banyak yang offer.. so ape lagi agak rambang mate la kan nak pilih yang mane satu idaman hati...

before ni ade gak survey2 sale offer kat tempat lain termasukla ikea..
mule2 ingat plan nak beli kat ikea jek...gambar bawah nih iklan ikea yang ade offer complete package brand Fagor RM2,990.. memang teramatla murah dan berbaloi2 kot...


tapi lepas dah survey2 specification fagor dengan rubine, saye rase sale kat houz depot ni lagi berbaloi2 dan murah... saye malas nak pikir2 panjang terus amik yang complete pakej jek (hood+hob+oven)....x payah nak pening2 pikir carik satu2...nasib baik la tengah sale kan...
save sikit bajet saye yang ciput nih....



lepas dah setel bab kitchen appliances, saye survey2 pulak barang2 kat level 2..
nak cari barang2 kelengkapan bilik air pulak...

tengah jalan2 terjumpe pulak ampaian baju nih... memang akan menjimatkan space kat rumah... kalau x nak pakai tolak je ke tepi dinding...murah la jugak die jual kat sini... boleh masuk dalam list shopping....


then saye survey2 water heater dalam bilik air... ingat kan nak beli shower yang biase2 aje... tapi lepas dah tengok ayah borong water heater yang shower die 'rain' type, terus iman saye tergugat ishhh... 'rain' type nih shower head die besar sikit dari yang biase, kene pakai yang ade pump so that nanti bile kite mandi akan rase macam ala2 mandi air hujan gitu auwww haha..
merepek kan tapi best tau... cik hubby pulak mengade suruh beli jugak same macam ayah...

tengokla shower head die, punyela besar ok... memang puas la mandi 1 badan air die boleh cover ahahahaha.... tapi pening la pulak nak pilih yang mane 1... last2 ayah suggest amik yang brand alpha nih aje sebab tengah sale... tengok harge die mak aihhh mahal nye...... haihhh short la bajet ciput nih...






pastu survey2 pulak pintu kace untuk bilik air...
kunon nye nak buat bilik air ala2 mat saleh la x mo basah2...
tapi ok jugak idea cik hubby, atleast x adela penat nak sental lumut 1 bilik air nanti sebab area yang basah tuh dalam shower room aje... x ape, yang nih boleh survey later dengan cik hubby...


banyak lagi barang2 kelengkapan toilet yang tengah sale kat sini...




ayah pulak grab this cute sink... kate nye nak pasang kat dining hall...
berbaloi2 kan package die ...


then lastly saye grab this LG aircond... memang berbaloi2 sebab with inverter...
harge asal rm1399... murah kan? memang wajibla grab kan...


so lega la sikit lepas dah setel bab kitchen appliances tuh...
di sebab kan ade time 2 jam je kat sini memang la x cukup kan.., next week kene sambung shopping balik untuk survey barang2 lain pulak..... so memang very recommended la this Houz Depot...berbaloi2 beb =)



- Posted using BlogPress from my iPad

3 comments:

Shu @ Mrs. Hamid said...

LIKE this entry.

ieza said...

Thanks for reading shu :)

Man Siakap said...

nk try g usha le lepas ni hehe