Wednesday, December 7, 2011

survey barangan kelengkapan rumah Avenue Puchong

semalam ayah balik ke shah alam...
memang last week dah suruh die balik shah alam sebab nak suruh ayah bawak kan saye pergi survey2 barang2 kelengkapan rumah... lagi sronok bershopping barang2 rumah dengan ayah sebenarnye dari cik hubby...sebab nye cik hubby memang jenis x kisah ikut aje... kalau tanye pun nanti die akan cakap " ikut awak la yang", " haa ok la tuh..." , "haa ok cantik2..." tapi semua bende yang di tunjuk pun cakap camtu jugak. dahla keje2 nak men'survey' barang2 nye memang saye yang kene buat sorang... memang x aci kan?

tapi kalau dengan ayah, cakap aje la nak beli ape memang die tau aje kat mane nak cari barang dengan harge yang berpatutan..senang cerite ayah saye nih memang kaki shopping! siyes memang die sangat expert bab2 membeli belah nih... sanggup study berejam2 kat internet ke news paper or sales brochure ke sebab nak barang2 yang ok dengan harge yang berpatutan... so snang sikit la keje saye nak shopping kan hehe~orang malas memang camtu =P

ok so semalam kami ke puchong... ayah kate kalau weekend memang jam sikit area puchong nih + ramai orang... so better shopping time weekdays aje... banyak jugak brand2 barang2 and kedai2 yang ade dalam nih.. so kire nye complete 1 rumah punye barang2 kelengkapan la yang boleh di cari kat sini...


mule2 kami singgah di CLS Kitchen dulu.. saje nak survey2 kitchen kat sini..
so far design die boleh tahan jugak, and price die pun agak berpatutan jugak...
tapi nak di compare dengan kedai Kian Classic hari tu, memang Kian Classic tu lagi berbaloi2 la pricenye..and design kat CLS nih x banyak yang modern concept sangat... banyak design2 yang lame sikit so agak kurang berkenan di hati..


so survey pulak perabot2 living hall and dining room...
memang cantik2 sebab banyak design yang pakai white theme...
tapi still lagi x boleh buang dalam kepala nih plan nak pakai sofa & carpet kat ikea tuh...
sebab bile compare harge, kat ikea lagi murah rupenye....


bkenan sangat dengan almari putih nih + carpet brownish 2 tuh....
bile nengok harge teruss gulpppp telan air liur jela huuu...


pastu survey2 kipas pulak...
ayah cakap kat sini price kipas die mamang agak murah...
pastu punye la banyak design yang pelik2... hahaha da macam helikopter la pulak kan...
tengok la blade kjpas die transparent ok..hihi jadik jakun sekejap....


ok then kami survey2 lampu2 pulak... sebenarnye tengah survey lampu nak letak atas meja makan...kalau boleh nak yang tergantung tali panjang sampai paras kepale ~ ala2 kat ikea tuh....
lepas tuh dekat dinding meja makan nanti boleh la letak cermin ikea yang banyak2 tuh.. so memantul2 la cahaya lampu tu nanti ~ cik hubby request (request jek pandai kan survey x nak)



tapi ayah pesan, die kate nak lampu2 yang lagi murah pergi cari kat house of lighting...
lagi murah nak di compare dengan price kat kedai nih...
so kene pegi house of lighting la plak lepas nih...
nasib baik ayah jadik driver saye hehe... thanks ayah =)


- Posted using BlogPress from my iPad

2 comments:

mommychubby said...

i luvboleh dapatkan nombor contact nye jugak. Saya pun rumah pun dekat area kajang. Sinki dengan hob pun beli di kajang ke?

ieza said...

Hi mommychubby....houz depot nih ade 2 branch, 1 kat damansara & kL, boleh tengok link website houz depot kat link bawah nih for more info eh, hope this can help :)

http://www.houzdepot.com/