Wednesday, December 7, 2011

survey kitchen cabinet - Kian Classic SACC mall shah alam



sepanjang bulan nih kami akan survey2 barang2 kelengkapan rumah...sebabnye insyaAllah kami nak start masuk ke rumah baru next month... so di sebab kan budget yang agak ciput nih, kene la kami menjadi rajin survey2 barang2 kelengkapan rumah yang harge nye agak berpatutan la dengan duit poket kami...

kalau la kaye duit belambak2 konfemla tak yah nak susah survey2, tunjuk aje nak yang mane and baya aje.... best kan?? huuuu sile sedar diri eh!
so kami start survey2 kitchen cabinet dulu... sebab mostly kitcehn la yang paling banyak pakai duit...yang lain2 tuh boleh di adjust2 kemudian...

so last week dengar ade sale kat sini tuh yang kami lepas keje kami singgah jap kat sacc nih...
hopefully ade la kitchen cabinet dengan price range yang murah2 sikit untuk kami...


sampai2 jek dah nampak iklan sale....
pakej kitchen sekali dengan wardrobe tuh.... harge pun ok gak kan?
tapi off course la kene tengok balik details ape yang die offer.. kang sat lagi ade plak hidden cost yang lain...tup tup dah jadik mahal pulak....

mule2 kami nengok wardrobe nye dulu... memang ok la jugak... besar and spacious..
cik hubby suggest amik wardrobe yang sliding die pakai cermin besar macam kat bawah nih..
so pagi2 tak ade la lagi adegan berebut2 laki bini nak make up depan cermin....

banyak choices of sliding door kat sini... nak lagi cantik lagi mahal la harge nye...
pilih jangan x pilih huuu...




then pegi survey2 la kitchen die pulak...
memang sejak dari dulu berangan2 nak kitchen colour putih...ala2 english + modern concept la kunon kan..tapi kalau bajet ciput memang kirim salam jekla kan hmmmmm =(


cik hubby memang suke giler dengan colour hijau nih... sorry eh cik hubby, dapur tuh saye punye kawasan jajahan..so BIG NO for green! hehehehe



so lepas dah discuss berejam2 dengan sales girl kat situ kami pun mintak la price quotation...
memag harge agak berbaloi2 la kitchen + wardrobe... so dah ade 1 kedai masuk short listed kami... kami reserve dulu kedai nih, and kene survey2 dulu price dekat tempat lain.. mane la tau jumpe yang lagi ok ke..



- Posted using BlogPress from my iPad

15 comments:

CaDLyNN said...

bestnye!
bilela aku nak duk umah sendiri..huhu..bile tgk cite ko ni..tetibe aku teringat umah aku..apela cite.lame tak melawat..hihi

ieza said...

huhu best gak sebab aku first time experience bende2 nih... amboiii tuan rumah kot ye pun jenguk2 la rumah ko tuh even dah sewa kat orang hihi

hafizah hamid said...

Assalamualaikum...
My name is fizah... Actually saya tgh browse about kian classic n came across your blog...

After reading ur story.. Saya terpanggil nak tanya awak samada awak buat kitchen cabinet dgn kian classic or not? Saya tgh survey and i found out most of them said that the service n installation are bad...

Kalau betul awak buat dgn kian classic.. Please share with me ur experience... Can email me at nah2552@yahoo.com

hafizah hamid said...

Assalamualaikum...
My name is fizah... Actually saya tgh browse about kian classic n came across your blog...

After reading ur story.. Saya terpanggil nak tanya awak samada awak buat kitchen cabinet dgn kian classic or not? Saya tgh survey and i found out most of them said that the service n installation are bad...

Kalau betul awak buat dgn kian classic.. Please share with me ur experience... Can email me at nah2552@yahoo.com

ieza said...

Wslm fiza, saye dah reply dekat emel awak :)

fad said...

salam,

mintak tlg share experience buat kitchen kabinet leh x?

fadzly05@gmail.com

Thanks

Anonymous said...

Saya dah buat wardrobe dgn kian classic, workmanship mmg teruk. Dah berbuih buat komplen tp tak ada action. Pintu dah tak boleh tutup properly sb kayu yg fixed kat dinding dah melentur dan bengkok sbnya diaorg just gamkan sahaja kayu kat dinding. By right, sepatutnya kena drill... Tension btl sb diaorg tak nak betulkan...

Ashikin A.H said...

Blh x syer dgn sye skali sbb sye igt nk buat kiychen cabinet dgn diaorg jugak

Ashikin A.H said...

Blh x syer fgn sye ttg pengalaman awk dgn kian kitchen sbb sye pun nk msuk rumah baru igt nk buat dgn diaorg

Ashikin A.H said...

Ni email sye kamashikin@gmail.com pls ye

Ashikin A.H said...

Blh x syer dgn sye skali sbb sye igt nk buat kiychen cabinet dgn diaorg jugak

ieza said...

Saye dah emel the details :)

suhaniems said...

Syer dengan sy juga boleh? Sy memang nak buat dengan kian classic..tp bnyk comment yg tidak menarik..ini email address sy...Suhaniems@gmail.com..terima kasih..

Shahril Nizam said...

Salam, boleh share dengan kami juga?

dewimanja@gmail.com
shahrilnizam@gmail.com

marlia said...

salam...boleh tak share dengan saya juga..tq
kosongplate02@yahoo.com