Friday, January 28, 2011

wekend at the water legend chalets port dickson



weeehuuuuuuuu dapat cuti freee wekend nih ehehehehe..~ kalo bende free memangla aku suke kan ahahahahaha...
actually ade family day kat sini....so dapatla berehat2 santai atas laut....agak best gak tempat nih..siap dalam bilik pun boleh nampak bawah laut hihi....
boleh kire honeymoon kali ke 3 kot ahahahhaha
selamat berweken peeps! =)


Monday, January 24, 2011

yeayyyyyy hari nih pulang ke malaysia!!!

gud morning peepsss......
kat uk skang ninh baru pukul 5 pagi....
x boleh tido dah nih sebab excited nak balik malaysia malam nih....
lepas abis meeting pagi nih terus cabut pergi heathrow balik....
x sabo betul nak balik.....
nak jumpe cik hubby yang dah 3 weeks x jumpe...
nak merasa panas bahang malaysia dah 2 minggu x berpeluh haish....
oohhhhh ni la first time saye x rase pergi oversea tuh best!
'balik kampunggg...ooooo balik kampung....ooooo balik kampung...hati girang.....~ sile nyanyi macam arwah sudirman nyanyi ehhh sambil sengih sorang2 hihi.....

Friday, January 21, 2011

last meeting at brighton


gud morning peepss ~ uk time baru pukul 6 pagi skang..
at last semalam last day meeting at brighton...
sumpah dah nak muntah meeting dari hari selase lepas...
so wekend nih boleh rileks skejap before sambung balik meeting next week at norwich...

ok pagi2 before pergi office wajibla breakfast dulu dekat bawah hotel...
makan ape?? jom nengok...

1~ grilled haddock....aku makan stengah jek sebab muak..memang tekak x mat salleh sangat hu3


2~ toast + baked beans + egg...yang nih aku makan licin hihi


3~ hot cakes + pastry + fruits... yang nih pun licin aku belasah hihi... nih la bfast aku pagi2 kat sini.....


pastu dalam kul 8.30 kami ke office....yang paling best kat sini is xade jam pagi2...memang heaven...kalo nak melantak breakfast puas2 pun xape sebab konfem x lambat sampai office....


nih my project team mase last meeting kat brighton...last day ade amy from HR (yang pakai tudung ujung skali tuh) datang join us.....ade la gak geng pompuan nak shopping2 wekend nih hihi...yela kalau x selalu nye mesti aku seketul jek perempuan dalam group nih....


yeayyyy wekend nak pergi shopping kat london!!! huuyehhhhhhhh ~ abisla duit aku ahahahaha


last night at brighton



malam last kat brighton kami jalan2 kat area brighton..... brighton city nih memang betul2 tepi laut...so memang la amat cantik...but sayang sebab kami x sempat nak jalan2 mase time siang...
sebab sekarang nih musim winter, so pukul 5 petang dah gelap macam malam...balik office pun pukul 6...so memang x ade mase la nak berfoye2 amik2 gambo kan heee....

so last night kami tabah kan hati mengharung angin laut yang sejuk gile tuh (2 celcius!) sebab nak amik gambo gak kat tepi laut...sumpah sejuk gile sampai ke tulang!



tapi petang tuh lepas balik office kami singgah asda jap ( hari tuh meeting abis cepat so boleh la dapat berjalan2 time siang yang terang benderang) kami singgah asda kejap beli barang2 sikit....
asda nih kire supermarket ala2 'giant' la kat malaysia...memang murah2 barang2 kat sini...


bile dah masuk asda, si amy (my colleague from HR) gile meroyan tengok baju2 budak yang murah2...xpasal2 kene teman die shopping beli baju baby hihi.....


me??? giler meroyan tengok makanan ahahahhaa....


lepas tuh biler perut dah lapor kami singgah ke Turkish restaurant kat city centre...
nasib baik terjumpe kedai halal...so xpayah la nak makan ikan lagi..muak betul hari2 makan ikan jek....sejuk2 memang wajibla minum panas kan ~ heaven hot chocolate


amy order chiken kebab...memang sodap tapi punyela banyak...kalau tau kami share due orang jek...memang perut orang arab nih besar betul ehehheh....


aku pulak order shawarma lamb kebab...sumpah sedap! tapi banyak yang amat...last2 abis pung..


jemput makan u owllllsss hihi =)


Thursday, January 20, 2011

craving for walkers uk



makanan ruji time bekerja di uk hihi....dah 2 tahun x makan.....
so nih la first thing yang daku cari kat uk.....xsnonoh asik ingat makan jek kan?? ehehehe
lepas nih boleh senyum sampai ke telinga ahahahaha....
rase nak beli banyak2 pastu bawak balik m'sia hihi



Tuesday, January 18, 2011

for my beloved hubby

dari pukul 3am x boleh nak tido..memang still terikut2 lagi time malaysia....abis la meeting sok konfem ngantuk.....so visit blog bloggers lain and terjumpe lagu najwa latif nih...thanks to nana

best gak ost by najwa latif nih...
suare die memang best....brape juta kali dah replay lagu nih...memang sedap~ ke sebab tengah windu cik hubby?


dedicated untuk cik husben yang ade kat japan....
almost 2 weeks x jumpe....
miss u so much =(



Monday, January 17, 2011

alhamdulillah we safely arrived at uk


alhamdullillah we safely arrived at brighton....sampai petang semalam and took 2 hour drive from heathrow airport...weather kat sini agak sejuk ~ min 6 celcius... bandar brighton sangat cantik sebab betul2 kat tepi laut...hotel plak memang betul2 depan laut...we stay at the grand hotel brighton...

skang nih pukul 4.45 am u.k time but daku dah tejage awal dari tido sebab still terikut timing malaysia yang skang nih dah tengah hari buta ~ mak kate orang pompuan xbaik tido sampai tengah hari ahahahahah....

sebenanye dah x boleh tido dah, naseb baik ade internet free dalam bilik...before nih jarang hotel kat uk bagi internet free2 jek... sampai2 malam tadi kami terus check in hotel & keluar dinner sebab perut dah lapo...malas nak cari kedai pak arab si kami makan fish & chips jela yang ade dekat2 area hotel jek.....


Sunday, January 16, 2011

Off to london for 2 weeks ~ bye malaysia


akan off berblogging selame 2 minggu....
akan ke london + brighton + luton+ norwich esok pagi sampai 25 jan 2011....
best nak fly tapi sedih sebab x sempat nak jumpe cik hubby before fly sebab die still at japan and akan balik malaysia next week =(
i miss my hubby so much....another 2 weeks before dapat jumpe my hubby....

last pegi u.k mase time mule2 nak start becinte ngan cik hubby and it was last 2 years before...
bile la nak rase pegi bedue ngan cik hubby as husband & wife pulak??

hopefully semua nye nanti as smooth as planned....
ya Allah kau permudahkan & lindungilah perjalanan & segala urusan kami...
amin......

Monday, January 10, 2011

\(T-T)/


(T_T)
baru sehari hubby gi jepun......dah mati kutu........
sakit sangat hati + sedih but still missing him =(



Sunday, January 9, 2011

visiting nisha new born baby =)




lepas anta cik husben pagi2 tadi...langsung xboleh tido....slalu memang liat gile nak bangun time cuti wekend2 nih....tapi hari nih punyela susah nak tido balik....
so dah buhsan tahap dewa2 kat umah...baru bape jam jek cik husben xade dah mati kutu ishhh...

so memang kene kua bejalan jugak la....plan ngan my fenz pinkie nak tengok baby nisha yang baru lahir jumaat lepas... antare geng2 besties kami, nisha la yg paling first kawen n dapat baby!
padahal die yg paling mude ok! hihi....

anyway congrates nisha! kiutttt sangat aqeef! dan off course la soklan cepumas yang biase daku dapat kalau bejalan2 jumpe orang2 di luar sane..." ko bile plak nak dapat baby nih?? " adeiiii xlarat la den nak menjawab....
jawapan paling selamat "insyaAllah kalau ade rezeki nanti hihi"


anyway congrates nisha n husben! selamat menjadi mama n daddy yang baik ok.....jangan ngelat jage baby malam2 k ahahahahahah =)

Saturday, January 8, 2011

mencari cari pakej percutian di sipadan sabah


cantik kan??? memang geram gile tengok air laut kalau jernih2 nih...haishhhh gian betul nak gi nyelam2 nih.....
gamba kat atas nih dekat area pulau sipadan...
skang nih tengah survey2 pakej trip kat sipadan....
ade yang mahal betul & ade yang harge agak ok tapi suspen la pulak tengok tempat nak tido nye....haishhhh tapi geram pulak tengok air biru2 tuh haaa....

tengok, baru 2 jam xade husben dah x boleh duduk diam hihi....
ade sape2 tau pakej best kat sipadan????
tiket pegi sane dah beli lame dah...
insyaAllah ujung bulan february nih kami pegi nyelam kat sipadan....

husband-less for two weeks (T_T)


pagi tadi pukul 5.30 pagi2 bute dah pegi klia.....
anta cik husben kat klia.....
cik husben kne gi japan for 2 weeks...
so akan jadik husband-less untuk 2 minggu
ohhhhhh akan jadik sangat boring nanti!!

mengade2 kan??? sbenanye pnakut nak duk sorg2 kat umah...
so petang nih balik umah mak & stay jek kat situ sampai cik husben balik....
baru 2 jam tapi dah boring... (T_T)

Monday, January 3, 2011

eppy befday cik husben!

eppy befday cik husben!!!!!
2 january aritu sbenanye befday die....tapi tetap nak kene hupdet dlm blog sebab first time sambut befday husben kan =)

sbenanye xtau nak celebrate camne...patutnye nak celebrate kat tioman tapi plan x jadik la plak gara2 laut bergelora kat mersing tuh haa..abis sume ferry x bergerak pung! stressss aku haish...
xpela so kami sambut jek kat K.L tercintan....ciann cik husben....

dah xtau nak gi mane so ajak cik husben jalan2 kat ikea jek....
sbenanye dah plan ngan kawan2 cik husben nak celebrate befday die malam tuh kat marche the curve....nasib baik diorang sume pun ok..so meriah la sikit sambut ramai2 kan.....
so nak bikin suprise la kat cik husben kunon2 nak celebrate bedue jek, padahal dah pakat panggil kawan2 die skali malam tuh celebrate skali....so tpakse la blakon kat cik husben kunonnye nak jalan2 kat ikea ehehehe...





off course la melantak dulu kat ikea kan.....see, banyak kan kitorang melahap??? hihi
pastu jalan2 sat berangan tengok2 perabot kat ikea....



then dah lepas mgrib tuh kami ke marche...slalunye memang dulu2 kami celebrate befday kat marche...tapi tuh mase bcinte dulu2 la....mase nih cik husben xtau lagi yang kawan2 die pn on the way nak celebrate skali malam tuh...

tadi dah mlantak kat ikea kan??? tapi sebab memang dah nafsu makan tahap dewa2 tpakse la order lagi kan...hihi sile jangan ikut teladan yang sangat x bagus nih eh...
saye makan Rosti & lamb sausage.... sedappp kambeng die shingge menjilat jari =)
rosti tuh adelah kentang yang dipotong2 pastu dimasak macam dalam gambo kat bawah nih...


yang nih pulak roasted chiken crepe....sedap jugak....
sume la sodap =)

yang nih air root beer ~ eh betul ke aku eja nih?? alaa macam root beer kat A&W tuh....
tapi yang nih lagi sedap la sebab die lagi mahal hihi...

ok mase nih sume kawan2 cik husben dah sampai....pastu suruh staff marche tuh nyanyi ramai2 bawak kek...punyela kuat diorang nyanyi.....thanks la korang memang best =)







anyway thanks to emma + kemm + kett + azmi yg sudi join kitorg celebrate skali befday cik husben even last minute invitation! .....sweeet sangat korang2 nih....
n lastly happy befday cik husben!!! muahhhhhhhh luv u so much bucuk!! =)