Thursday, February 24, 2011

heavenly heaven at mabul island

i

heavenly in heaven......sebab air laut yang crystal clear ade kat depan mate...
seriously heaven! skang ni with cik hubby bercuti di mabul island sipadan sabah....
rase macam tak nak balik kl la pulak......
wish if i can pause the time......
enjoying the moment together with cik hubby...

Friday, February 4, 2011

melawat mangsa banjir di Pusat pemindahan bencana IKBN Pagoh, Johor



pagi tadi kami melawat mak uteh~ macik sedara cik hubby yang jadi mangsa banjir...
rumah mak uteh betul2 dekat depan sungai muar....memang air naik tinggi kat rumah die....
siann pulak dengar cerita die....

lagi kesian bile tengok ramai lagi mangse2 banjir kat dewan pemindahan nih...duduk tidur ramai2 dalam dewan....so sepatutnye kite yang selamat nih rase bersyukur & hulur kan bantuan kat diorang...kalau jauh just sedekah kan doa biar dapat ringan kan sikit beban mereka....
eh ayat aku dah macam rupe agak2 skema la pulak kan???
entry serius so ayat kasik skema sikit eh ehehehe.....




mase berborak2 dengan mak uteh....


yang nih bukan mangse banjir eh harap maklum.....
kami kepenatan sebab panas sangat..so melepak kejap dekat masjid....sangat panas tapi banjir kan? pelik tapi ajaib......


family day at the Legend Water Chalets Port Dickson



last wekend daku dapat holiday free sebab ade family day kat the Legend Water Chalets P.D...
memang penat yang amat la last week, rabu malam baru jek sampai malaysia pastu sabtu pagi2 dah gerak ke PD, dengan baju2 daku yang x berbasuh dari UK tuh haaa...memangla menimbun kat rumah....so xpayah stress2 pikir pasal baju, baik kami pergi bercuti eee....hooyehhh....


memang sronok sebab free, lagi2 kami dapat yang water chalets betul2 atas air.....
memang supreb la kan...cube kalau bayar sendirik? konfemla aku pikir 80 kali dulu ehehehe
bilik agak besar...dahla ade 2 queen bed dalam nih...tapi kami berdue jek...1 guling2 lagi satu kami tido =P



yang best nye sebab ade transparent glass kat dalam bilik nih yang boleh nampak air laut kat bawah, satu kat toilet lagi satu kat bedroom...jadi batak la aku kejap kan ngintai2 bawah2 =P





malam tuh ade family day dinner...best gak sebab ade artis yang datang perform malam tuh ~mila & jay jay....azlee senario plak jadi host dinner kami malam tuh..memang kelakor yang amat la si azlee tuh...






seumur hidup x pernah2 bertuah menang hamper ke cabutan bertuah ke pertandingan ke hape serius memang liat nak menang sbijik adiah pun dari kecik...tapi malam tuh first time dalam sejarah 27 tahun name daku naik mase cabutan bertuah... kire zaman x ong dah abisss kot ehehehehe...


ok sesi cuti free sudah abis....sile kembali ke alam nyata.....
~ cik hubby tengah amik feel dulu before kami balik ke shah alam.....
bye PD..........


Tuesday, February 1, 2011

last day at norwich


after having a tired weekend at london, we heading to luton....
mau berjumpa dengan itu kak ta & family...
sangat rindu sama itu family....
dulu mase kami kerja di uk, rumah kak ta nih la tempat kami melepak2 time wekend....
and kak ta memang happening! lurve u kak ta mmuaxxx =)



then drive another 3 hours to norwich....sebab besok pagi ade meeting kembali...
ohhhh penat yang amat sebab berjalan sakan x hingat time wekend...amik ubat! =P

we stayed at the holiday inn Ipswich Norwich....



then dekat norwich sempatla menyinggah rumah carol & zaufi....lame gile x jumpe diorang nih...


lastly, fly back to malaysia....owhhhh 2 weeks is too longgggg....
but glad i had my 'nasi lemak' for almost 2 weeks craving m'sian bfast!!!


wekend @ london



now sambung pulak entry wekend at london...
dah bpenat lelah meeting behari-hari harusla rileks on wekend kan....
rileks la sangat? sebab nak kene jadik tour guide dekat my colleagues~ amy from HR...
so bawak la die bejalan2 kat london...sambil bershopping2 ngeeeee =P

we stayed at holiday villa hotel london...
the hotel located near to the bayswater/queensway underground station...

mintak single exec room sekali die bagi katil due bijik dalam bilik...sape duduk katil sebelah??? hantu london hu3...suspen tau malam2 =P



then after check in at the hotel, we have a night walk to the London Eye, Big Ben & Parliament House....superb nice night view from here!






on the next morning, we continue our london city sight seeing started at the Buckingham palace... walking through the st. james park & green park




then heading to the Trafalgar square....



break time~ chocolate waffle.... super duper yummy!

enough of sight seeing....then sambung shopping la kan1 wajib ok....
the shopping heaven in london? off course~ oxford street...just take the underground tube and stop at the oxford circus....thousands of shops lot there....=)

first tempat kami singgah is Primark..yang nih memang wajibla singgah sebab baju2 dalam nih sume murah gile! even murah tapi quality not bad gak....stakat pakai basahan tuh ok jek... i borong baju tido kat sini...




then singgah mother care...memang siape2 ade baby/anak kecik wajibla singgah kan..sebab kat malaysia harge die agak mahal sikit.....


belikan botol susu untuk my relatives....bile nak beli baby sendiri punye eh?


yang nih lagi 1 kedai wajib pergi bile datang uk~ clarks..sumpah memang lagi murah la yang amat dari price dekat malaysia....borong kasut for my mom...me?? xade yang tertarik debommm ler even sale nye amat meruntun jiwe ku hu3....


skang nih memang banyak gile sale sebab winter end sale....zara sale 50%..sape x tergugat iman kan??? so selamat la i memborong winter coat sbijik kat zara....siyes murah!


oowhhhh words SALE nih memang meruntun jiwe ku....abis la konfem aku x berani nak tengok credit card statement bile balik malaysia nanti eeeeee suspen sebab main swipe jek card.... adeiiii nafsu tamak haloba dewa2 nih =P

pastu lagi 1, datang uk wajibla shopping PERFUME...sebab amatla murah ok....me??? bape botol ntah borong aritu....~memang hantu perfume! =P


hasil nye??? amik ubat abis penuh bag! tapi nih baru seprauh jek hasil belian...yang lagi separuh tuh bile nak balik sempat lagi aku shopping....adeiiii sile jangan tiru aksi berbahaya & tamak haloba ini!


My TriP Review on Brighton City



entry Hutang minggu lepas....
disebabkan cik hubby tido awal~ die tengah sakit gigi...so boleh la hupdet blog skit =)
sebelum aku hilang ingatan pasal trip at uk last week
want to share about Brighton city.....
we stay at the Grand Hotel Brighton for 5 nights...
it's really a nice & good hotel...the treat + rooms + foods is superb
really recommended!




the hotel is located just 5 minutes walks to the city center. it's really convenient
lot's of restaurant & halal stall near the hotel..

the main attraction is ~ the Royal Pavalion...
inspired by a Islamic architectures...




next entry~ wekend @ london city....