Monday, March 28, 2011

27 march 2011 ~ alfatihah...



we had a gloomy Sunday yesterday...
27 march 2011, at 82 years old she left us.....
the last time i saw her, she can't even open her eyes to see everyone and talk to them... but i can tell deep inside her, she really want to say her last word to us by the tears in her eyes....

when i touch her for the last time at the CCU, she didn't respond me...but i can see her crying....
it makes me felt so guilty not visiting her while she still ok....
but i'm glad that she finally meet up all of her sons and daughters, even my uncle only had 30 minutes to hug and giving her last goodbye due to he just arrived back to malaysia....
my uncle hug and kiss her and i guess she noticed that but she can't react...only her tears shows how sad she felt leaving us forever.....one and one supporting machine stop functioning...and the last one is the heart bit detector......and it's the saddest moment we ever had......
finally there's she go....

alhamdullillah finally all the arrangements is accordingly and smooths as per plan....
hopefully she will be resting in piece up there.....
we'll be missing you puan.....so much!

to my grandmother, puteh bt hussin....
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman....

alfatihah......

Monday, March 21, 2011

Marathon movie ~ battle of Los Angeles + Rango


hi peepss...
malam semalam cik hubby ajak tengok wayang...
die ajak sebab die nak sangat tengok cerita perang2 tuh....
kalau pasal cerita askar memang excited terlebey la cik hubby tuh....
sebab kan banyak sangat cerita baru yang kami miss nak tengok, so terpaksela kami buat movie marathon.... mule2 tengok Battle of Los Angeles....
kisah pasal perperangan mahluk asing dengan manusia....
memang cerita nih penuh + sarat dengan action2....
tapi x adela suspen sangat....
so far kire ok la, 3 bintang dari 5 bintang...


lepas abis jek kami sambung pulak tengok movie rango..
cerita kartun 3d pasal mahluk hijau nih...
tengok dalam iklan macam kelakar la kan...
cerita pasal rango nih yang membantu sebuah kampung yang mengalami masalah ketiadaan air sampai kering kontang kampung tuh....

ade part yang kelakar and ade part yang agak boring jugak...
sebab plot cerita die agak slow sikit...
saye and cik hubby mengantuk siap tertido2 dalam wayang...
maybe x cukup hebat lagi compared to shrek and kung fu panda...
so boleh bagi 2 1/2 bintang to this movie.....




jommm makan tengahari!

mom + mine birthday celebration :)


happy birthday to mak!
befday mak lepas sehari befday saye jek...
so memang tiap2 tahun sambut same2....
senang sikit jimat 1 cake kan...



kami ajak sekali family mak uda + mak busu celebrate ramai2....
biar meriah sikit rumah....
tsengih2 mak melayan loyar2 buruk anak2 buah die


even dah belated tapi saye dapat hadiah befday juge heee...
thanks mak uda ~ bukan cik hubby yang bagi adiah, die tolong pegang kan aje


dapat souvenir dari korea....
baru dapat baju spesis nih 2 minggu lepas...
tambah lagi 1 koleksi..thanks mak bus :)

dan dapat kimchi korea juge dari mak busu....
kimchi~ sayur jeruk pedas makanan tradisional orang korea
dulu mase pegi korea saye x makan pun sebab x sodap pun....


thanks to all for the birthday celebration :)
tahun depan sile buat lagi! hihi

jalan jalan cari makan di pantai remis



morning peepsss =)
just want to share bout last weekend activitiess..
pe kene speaking plak aku pagi2 nih??

sabtu lepas kami ke area jeram sebab ade membe kawen...
tapi xade pun picture membe kami itu sebab kami datang lambat...
peranten pun dah tuka baju ok! so tpakse upload gambo lain heee

mase nak balik tuh kami singgah kat pantai remis...
first time sampai sini..
cik hubby ajak makan kepah...tapi kerang jek yang ado..
kerang bakar pun jadik la...
rase? boleyy tahan laaa



pastu bile nak balik nampak pulak banner ais krim goreng...
nak la try test kan...mane tau sedap ke kannn :)


tempting tak?
memang sodapp :)
die pakai roti biase jek....
nak google la recipy die pastu buat sendiri..~ macam la rajin kan?? ehehehhe


Thursday, March 17, 2011

my 27th birthday ~ 16 march 2011





16 march 2011 ~ 27 years sudahhh
tue la pulak rase nye.....

smlm cik hubby clbrate kat bubba gump sunway pyramid...
and cik hubby ajal skali membe2 yg lain join makan2...
ade plak si irfan yang befday nye same ngan aku semalam...
happy birthday to you too irfan!


with emma + shima


yang nih alya~ shima's daughter yang kiut....
nak kidnap jek rase...geram betul...



macam biasela sessi me'reveal' makanan2 yang kami order

1) combo chiken & bbq rib


2) yang nih memang x lain x bukan~ cik hubby punye la kan sebab ade nasik (tekak melayu sungguh)


3) mine ~ fish and chips yang biaserr ajerr


4) chiken carjun yang sedap... nih jek kot yangt best malam tuh....


cake??? tahun nih cake x ade sebab kedai cake semua tutup agaknye !
~ sebenarnye husband saye memang x romantik huuuu (T - T)
~ sile bersyukur eh sebab orang2 kat uganda tuh lagi langsung x makan2 pun time besday hmmmmmm........

anyway thanks to all yang celebrate my befday this year :)
especially to emma for the cutie bear + stuff....
huuuu atleast ade gak orang yang sudi nak bagi hadiah befday kat aku bile dah tua2 bangke nih huuuuuuuuuu (T-T)

tibe2 tringat mase celebrate befday time student2 dulu....
best sangat! feels like betul2 macam birthday girl sampaikan tido pun sengih memanjang sebab happy yang amat time birthday....

hari nih 17 march 2011 is my mom's birthday pulak.....
happy birthday mak!
may Allah bless you with thousands of happiness...
u're the person i love the most in this world!!
mmuaahhhhh sayanggggg mak =)






Monday, March 14, 2011

:: tak ade mood ::


dah 2 hari tak ade mood...
tak tau ape pasal ntah
lepas tuh sensitip betul tau2 emosional jek
dah emo tuh nanti tibe2 bgenang air mate plak haishhh

ntah kene sampuk angin tsunami la kot...
tibe2 prangai jadik pelik
sampai dah malas nak bcakap..
duduk diam jadik batu and bcakap bila perlu jek
pelik bin ajaib......

bile la mood happy nak datang balik nih :(


my dream wedding rings ~ berangan!



yuhuuu peepss....
pesal ntah hari nih rajen betul update blog even boss ade kat depan mata!
sebab memang hari nih malas giler....keje2 sume dah setel pagi tadi...
so sbelum bos lambak kan lagi keje2 lain, tuh yang dari tadi duk membace blog2 blogger lain....

last week dapat kad dari goldheart (tempat beli wedding ring cik hubby dulu), dapat birthday card + voucher RM200 lagi..... tapi kena beli items yang RM500 above la baru boleh pakai voucher tuh...dah plan nak bagi jek voucher tuh kat my office mate yang nak kawen tahun nih... memang suggest kat die sruh beli platinum ring kat situ jek sebab service die memang ok and price agak affordable untuk kami yang biase2 nih hihi...

dah name pompuan pun kan...memang la gatal2 tangan survey wedding ring....
yerla nak beli off course la tak kan sebab dah selamat beli cincin kawen =(
pastu memang dalam mimpi la kan kalau tibe2 cik hubby nak beli kan cincin lagi....
so nih just cuci2 mate jek la tengok cincin cantik2....

kat bawah nih semua wedding rings idaman ku =)
kalau dapat konfem la tido pun tsengih kot hihi....
memang teramat la suka kat white gold ring...and amat la x minat kat gold ring...
i lurve ~ white gold + diamond bling2...
xtau la kenape, even orang cakap white gold tuh kalau jual balik x ade value...
x kisah la latipah oiii.. janji aku tengok cantik ajeee =)










cantikkkk kan?
x pela tengok jela sambil dalam mode berangan =)
p/s~ kena bersyukur ape yang ade tau...



Sunday, March 13, 2011

~ si suami memasak di hujung minggu ~


semalam ~ ahad lepas adelah hari malas sedunia! padahal hari2 malas jek aku nih.....
last week ade cakap kat cik hubby teringin nak makan ketam masak lomak cili padi...
terus la cik hubby carik ketam kat pasar malam...
pastu semalam suruh cik hubby masak kan~ sekali sekale buli hubby sendiri x salah kan ehehehehe....
alaaa husband pun patut nye kena la jadik sweet2 sikit tolong2 sikit wife kat rumah =)





result???
sedappppp beb hihi tapi pedasss =)

gegurls day out!


morning peepss...
skang nih tengah monday bluessss...
so wajibla malas2 kat opis kan heeee...
eh malas2 pun keje still jalan ok! =P

want to capture last weekend activities....
ade sessi karaoke with my gegurl bff at the gardens...
memang red box the garden tu jadik port rasmi kami kalau nak berkaraoke.....

tibe2 jek dapat invitation from munx pasal sesi karaoke nih...
nak lepas gian kate nye..sebab lame dah x hangout....
last2 4 ketul jek yg turn up last week....


sampai2 jek dah pukul 12 pm...jam teruk la jugak...
parking lagi la susah nak carik....pesal ape ntah ramai sangat orang....
tapi kali nih red box dah x ade lunch buffet...pesal ntah?
so kami order ala carte menu jek....
but dalam menu tuh rase nye pepperoni pizza die jek yang ok kot...


tengah dok melalak2 menyanyi tuh....
ade plak orang datang bawak cake with the birthday song...
sape nye befday??
rupe nye it's an early birthday suprise for me!
sumpah aku pun lupe befday sendiri ok...yela sebab awal lagi kan....
ape punnnn korang memang sangatttttt sweeeettttt like candy! sayangggggg korang!

cake ~ seven sins from delectable the garden....memang sodap!



lepas abis karok saje je jalan2 ushar kedai cake tadi....kat bawah redbox jek rupenye....
memang cantik2 cakes2 dalam tuh...
harge??? jangan tanye la nanti aku pengsan kot.... sebab wedding cakes pun price start from RM1500! =P tapi memang cantik la...



dah name pun pompuan kan.....tarik la cik hubby jalan2 japs kat the garden....
sbenanye mase sesi karok tadi, aku tinggal kan cik hubby jalan sorang2 kat mid valley...
kejam kan?? ekekeke...alaaa x kan nak bkepit 24 jam jek.....
pastu kami singgah jap kat PIKO the garden...
macam comel pulak stuff2 dalam kedai nih.....

and kalo x shopping memang x sah la kan? sebab ade sale so rembat la a cute flower vase nih...
3 bijik RM19.90 jek.... mura + cute kan?
so balik umah letak kat tepi t.v......macam cumel la sikit kot ehehehe~ prasan nak hias2 macam deco bersame Eric!




Thursday, March 10, 2011

first birthday gift




gud morning peepss....
belum befday lagi pun sbenanye.... tapi tibe2 ade beg hadiah kat atas meja office...
memang tiap2 tahun company bagi hadiah kat sume staff...

yeayyyy dah jumaat! kejap jek kan....
happy friday every one =)




Friday, March 4, 2011

saturday 5 march 2011 ~ hari melepak bermalas malasan sedunia =)

tak senonoh betul kan tajuk entry??
hihi hari nih memang super duper malas...
cik hubby pagi2 lagi dah pergi main paintball...
so sekarang nih melepak2 di rumah mak bersame family + kucings


yang nih sombong sikit sebab die tau die cute huhuhu...


yg nih saye panggil 'sewel' kekekke..
sebab paling manje yang amat sangat! memang mengade2...kalau sehari x memanjat kat badan x sah hehe...


pagi tadi my sister baru je balik dari europe... sebulan lebih die outsation kat africa....
and saye + cik hubby dapat souvenir from Rome..yippieee thanks sist =)
rase nye dah 6 helai kot tshirt i love country2 nih hehehe...kene tukar design t shirt lain la pulak nanti orang ingat, kesiannnn pakai baju same jek budak sorang nih kekekekeke



so enjoy your weekend every one!!

anis engagement


banyak betul entry hari nih hihi....
this time nak story pasal one of my office mate yang baru jek btunang....
finally btunang jugak diorang nih alhamdulillah =)
her engagement theme~ sweet purple....siyess sweet sangat!



mase sampai2 jek terus masuk kat bilik anis...tapi dah siap mekap rupenye...hihi sape suruh bangun lambat!.... she use aida G make up service... her make up cantik and sweet...

then majlis sarung cincin...rumah penuh sangat so dapat snap kat tepi tangga jek..sorry for the blur picture....



the hantarans ~ also blur sebab pakai camera hand phone jek...


her sweet dress...sweet kan... dah lame i prasan, ramai gak bloggers2 yang pakai kain nih untuk majlis nikah...sebab semua beli kat kedai kain yang same ~ Jakel! hihi memang pemes =)


close up skit kat beads die...


anyway congrates anis n mr. fiance.... cepat2 sikit kawen, xsabar nak makan nasik minyak korang nih hihi... good luck in your wedding preparations babe!



wedding haffis razak + ilham


hi peeepsss...
macam biase la kan, kalo cuti sekolah memang musim mengawan kan..so berlambak2 la wedding invitation =)

nak story mory skit pasal wedding 2 orang sahabatku.... yang sorang nih membe time skola dulu2...yang lagi sorang course mate mase kat uni dulu2....

mule2 wedding ilham (am)...wedding am nih dekat tropicana golf club damansara....
wedding theme~ merah...sweet sangat peranten =)

congratesss am and hubby!


nih all my ex school mate yang datang...tapi x sempat nak jumpe sebab saye datang lambat.... pegi wedding membe cik hubby dulu di TUDM subang....


ok, yang nih pulak wedding haffis my ex course mate kat uni....
the wedding been held at the Pusat latihan polis jalan semarak KL (Pulapol)
first time nih masuk Pulapol hihi =)
wedding theme ~ purple... congrates aton and wife!