Friday, April 29, 2011

Colbie Caillat - I Do


i dooooo... i dooooo... i do............ do do do do..... =)

really heart this song so much!
sangat2 best kalau nak dibuat background song untuk video kawen =)
boley buat lagi skali x???? heeeeee

congrates to prince william and kate




congrats for both of the royal couple!
both look stunning and happy....
and kate look so beautiful with the white lovely lace dress.... very simple yet sweet and elegant...
cantik sangat sampai ternganga daku tengok die...very simple tapi sangat sweet ok! x payah nak over2 pun dah cantik heeee =)

and surprisingly with her own make up!...woww
she look so gorgeous!


their first public kiss =)


cik pengapit (kate's sister) ~ maid of honor yang cun and cantik juge... (
love her sweet and simple dress =)




their wedding cake....
super duper marvelous!


Sunday, April 24, 2011

Futsal Game 2011

dah nak setahun dah kot daku gantung but...sebab kunon nye nak bersara dari sebarang game2 lepas kawen...hu3 sorry cik hubby, saye memang agak tegar sikit kalau membe2 pelawa main game nih..lagi2 netball... tapi nih game futsal inter derpartment...

so memandang kan kaki ku yang x berape nak elok lagi nih ~ ligamen kaki ku koyak last year lepas game netball~ so daku mintak jadi reserve jek, cover kan membe2 kalau diorang dah betul2 penat...yela futsal banyak gune kaki..nanti xpasal2 dari koyak trus putus plak ligamen kaki nih....and sampai skang still rase sakit2 lagi kalau nak berjalan..so memang la kaki nih x recover abis lagi...doctor pun suruh stop main nak elak dari putus terus..tapi degil kan??? hihi

so semalam, 24th April kami beramai2 ke de Ferro futsal...
memang besar yang amat futsal court kat sini...

nih la team RND yang turun training futsal sekali pastu trus masuk game jek ekekeke...



harus la penat yang amat kan, dahla nak setahun x bersenam..pastu turun training sekali jek...
memang pancit even just main kejap2 jek..... haishhh sebab lain adelah kerana dah gemok!
memang lepas kawen langsung x bersenam...join game2 pun dah x ade....

nasib baik la ade lan pet pet semalam...
x de la rase penat sangat dengan lawak meriah die tuh...
adeiii sakit perut dengar lawak die...
memang sempoi abis...


even training sekali, kami dapat tempat ke-3 semalam...
hahahaha 2 tahun lepas memang team nih dapat johan....
padan la muke kan training pun malas hihi...
ok la tuh kan..at least bukan yang last =P

azam baru ~ nak bersukan balik! so nak join game netball bulan 6 nih pulak....
chaiyuk2!!


makan pizza dalam cone ice cream???



macam pelik kan kalau dengar ade orang jual pizza dalam cone ice cream?
sebab pelik + unik so wajibla try kan hihi...

ok kedai CONE PIZZA nih ade dekat sunway pyramid..
rase nye baru lagi kot kedai nih sebab baru terperasan wujud di sane...
bukan nye cone ice cream pun, diorang pakai doh pizza yang rangup berbentuk macam cone ice cream...sebab tuh name nye CONE PIZZA

ok seketul harge nye RM6.90..
kalau beli banyak2 lagi murah..di sebab kan nak try jek, so beli la seketul jek eh...
banyak flavor pizza yang they provide...so kami amik chiken cheesy kot, lupe la plak name nye hihi...

tadaaaa, nih la die cone pizza nye..
memang sedap and cheese nye banyak =)


and sbenanye sebab beli sbijik cone pizza adelah kerana kami dah melantak donut kat krispy kreme heeee...sedap la plak choc glaze donut tuh....~ memang buruk lantak kan???
ehehehehe


Kedai barangan Jepun RM5 ~ Daiso Sunway Pyramid


wekend yang lepas ngedate dengan cik hubby jalan2 kat sunway pyramid sebab nak carik kasut... kasut keje dah rosak la plak...ishhhh...

ok2 nak story pasal kedai barangan jepun kat sini...
semua barang hargenye RM5.oo aje...
x kire la besar ke kecik sume same jek hargenye...

memang sronok la kan..sebab barang2 jepun nih kebanyakanye sangat cute2 and kadang2 sangat membantu dalam aktiviti seharian kite....
so, xpayah pegi jepun jauh2 tuh haa..just shopping kat sini jek..


macam2 yang ade kat kedai nih, dari barang2 peralatan dapur, laundry, toiletries, stationary , barang2 perhiasan rumah/ bilik, underwear, barang2 keperluan rumah, barang2 DIY, eh banyak betul la pulak, nak list kan sume hihi..senang citer macam2 ade la kat sini...
yang pelik2 and cute pun banyak kat sini...

contoh nye macam kat bawah nih...
penguin kiut nih boleh kite letak kat hujung muncung paip air kat rumah...
nanti bile air lalu, kepak die akan bergerak2 tau...
kiut kan???
hihi i likeeee sebab murah + kiut =)

so sape2 yang nak pegi tengok2, kedai nih ade kat ground floor sunway pyramid...
selamat bershopping babes=)




Wedding rahimah @ dewan Sirim Shah alam


last saturday, one of my school mates telah selamat menjadi cik puan...
congrates to cik imah !
her wedding been held at dewan Sirim Shah alam...
first time pegi sini even memang dekat giler dengan rumah mak heee...

cantik kan peranten..sweet sangat =)


and tjumpe sekali peranten baru ~ cik erina

dapat jumpe 4 ketul jek membe2 skolah lame sebab masing2 sume datang lambat heee..
yela pukul 3.30pm baru sampai ok hihi


and her door gift...
cute sangat thanks card die...siap ade gamba peranten lagi..
sangat gigih buat satu2 untuk setiap kotak doorgift hihi ~ sebab saye sangat malas orangnye =P


luv her door gift tau..
a sweet white english rose vase...
kalau aku jumpe nih before kawen tahun lepas konfem nak bagi jugak yang nih!



kepade sape2 yang interested nak doorgift macam nih, ade no phone owner kedai nye

lavender ceramic (tronoh sebelah UTP)
012-5127236


lastly, congrates cik ima!!
welcome to d wifey club...
selamat penganten baru + smoga bahgie sampai anak cucu cicit ok! =)


Friday, April 22, 2011

dating with girlfriends + macarons & chocolate best + dinner @ la bodega


panjang betul tajuk entry eh...
sebab banyak sangat activity malam semalam...
yela nak dating dengan kawan2 memang la susah kan...
lagi2 lepas dah kawen nih..asik duk rumah jek....

ok last nite gi dating ngan my gegurls friend.
lame dah x melepak and distress...

so kami pun dating kat empire gallery...
firstly nak cari hadiah befday jess...
plan beli chocolate jek sonang + sedap =)

ade 1 kedai kat ground floor empire gallery ~ Chocolat world
kat situ ade jual macaron yang nampak macam tempting kan....
cer cer tengok gambo bawak nih huuu...



tapi yang paling awok tempting adelah gambo kat bawoh nih...macaron hazelnut/almond
sketul RM3.90...


then kami survey pulak chocolates, banyak jugak choices die..
just kedai tuh x ade kasik sample nak rase...adeiii boleh jek potong kecik2 buat sample...
x baik kedekut2 tau nanti rezeki lari heee =P

harge chocolate tuh RM18.00 per 100 gram..


tadaaa nih la chocolate nye... makan la chocs puas2 eh jess =)



lepas dah dinner kat rakuzen, kami mlepak minum2 kat La Bodega
the reason is sebab kedai nih tutup pukul 2.am, yang lain2 kat tingkat atas tuh pukul 11pm dah suruh customer balik rumah huuuu
sorry gamba agak x clear sebab camera hpn saye x canggih mane huuuu


jess punye distress solution huuuuu..banyok betul air die mnum


kami makan butter mushroom + bread


deep fried squid


memang btimbun la kalori awok malam tuh... 2 kedai awok makan...
seb baik ahad nih ade game futsal...
kiter bakorrrr jek kalori2 + lemak2 tuh hihi...

p/s ~ yeayyyy dah petang jumaat =)

Wednesday, April 20, 2011

jom masak resipi2 best masterchef australia



skang nih memang pemes dah cerite masterchef aus kat astro tuh...
sampai kluar pulak version junior master chef & akan datang malaysia masterchef la pulak...

tengok makanan2 yang di masak tuh memang la tempting kan...
terus jadik lapar ok! bahye betul dahla tengok time malam2 =)

tapi tadi baru discover yang masterchef nih ade website sendiri yang provide semua resipi2 yang diorang masak dalam tv tuh!

sile klik kat sini ye ---> link web masterchef


memang semua nampak tempting ye... cake + pizza + seafood + pasta + dessert
haihhhh banyak nak try nih... rajin ke?

selamat memasak peeps =)


Sunday, April 17, 2011

breakfast roti tampal @ restoran gembira section 3 shah alam


semalam kami bersarapan di restoran gembira kat seksyen 3 shah alam....
restoran pebret kami kalau nak makan roti tampal...

roti tampal? roti canai yang ditampal dengan telur mata...
memang sodap giler ok! kalau makan skeping memang x ckup..
tapi memandangkan kalori skeping nih beratus2..so kene sekat nafsu untuk makan skeping jek eh...den x larat nak jogging 8 round padang bola sebab nak bakar kalori uth balik heee...



and kat sini jugak pemes dengan nasi lemak campur nye....
sambal nasi lemak die memang umpphh la..
kalo dah sekali kene konfem nak kene lagi...
p/s kitorang blasah nasi lemak jugak semalam sbelum blasah roti tampal... buruk kan perangai??? ehehehehehe


punyela ramai orang yang makan kat sini...memang slalu susah nak dapat seat kosong..kene tunggu sampai ade yang bangun baru la kami dapat duduk....

tengok pic bawah nih, siap bratur lagi tuh nak order roti canai....




celebrating birthday boy



last week kami ade birthday party celebration at subang...
nak celebrate befday boy ~ tapi x ade la boy pun, bapak boy kot hu3...

sebab kan bapak boy, so x order la cake, kami order cup cake from Starbucks...
sumpah sedap cup cakes die smpai cup2 die pun kami abis kan ahahahaha...

befday boy tengah control hensem

tapi yang paling best is ~ egg salted crab! my fav. dish kalau makan kat south seafood subang nih...
memang sedap hingga menjilat jari la.....


rasenye dah 8 juta kali kot makan kat sini, tapi memang x pernah muak sebab sume makanan nye sedap2 belaka....entry2 previously pun ade 2 kot yang daku tulis pasal entry1 + entry 2 makan2 kat sini.....


Big Family Dinnet at Homst Chinese Muslim Restaurant Seksyen 13 Shah Alam


hi peepss..
nak share pasal my big family dinner....
kali nih turn my sister pulak yang blanjer dinner...

so this time, kami beramai2 having dinner @ HOMST Chinese Muslim Restaurant section 13 shah alam.. this restaurant located dekat kedai2 area belakang tesco extra... and sekarang nih mereka dah ade 3 branch of homst restaurant...
memang happy la kan sebab dapat makan free hihi =)
o.k lets check it out ape yang ade kat sane k...



adik saye dah buat food arrangements siap2 dengan owner kedai... this is because restaurant nih memang sentiasa penuh dengan customer..so kalau nak makan ramai2 better buat booking dulu...

and jom check it out the foods..

the appetizer...


to the main course:

ayam pandan...


black pepper beef


tofu soup


chillies lala + tomyam + butter prawn + vegetables


the people ~ first table


second table ~ I've told u my family is big =)






everything licin sehingga menjilat jari =P


and lastly the dessert...

the Chinese pancake ~ this one so sedap! sampai kami order lagi 2 set hihi

and this one is ais krim goreng...

my big family =)


muke2 happy lepas kekenyangan....
alhamdulillah =)


ok food review time ~ so far the food is good and delicious.... but the butter prawn is yang paling sedap among all.... so wajib try ok...

the service pulak is quite so so la...maybe to many customer that time. but can be improve better....

ok the restaurant details:


Shah Alam Branch
5&7, Jalan Boling Padang H 13/H, Seksyen 13, Shah Alam, 40100 Selangir.
Tel : 03-5513 0760
Business Hours : 11am - 11pm

Contact No :
012 233 5733
(Yusoff Lau Bin Abdullah )