Sunday, June 26, 2011

buffet dinner at Kitchen Art Brasserie Empire Hotel Subang



last week kami ade sesi makan2 buffet dinner at Kitchen Art Empire Hotel Subang...
located at Level 2 Empire gallery.

saje nak try makan kat sini plak sebab tengok gambar2 kat internet tempat nye nih macam gempak... pade sape2 yang nak try boleh la klik website nye nih ~ click here
harus la try kan... buffet nye pun xde la mahal sangat.. RM35++ per pax, so campur tax gedebak gdebuk sorang dalam RM40.. ok la kan, foods sedap view cantik (p/s kami makan time weekdays lepas balik keje)

kami sampai pukul 7.30pm lepas abis keje terus cabut pegi sini...
sampai2 jek terus survey makanan... amik starter dulu la kan... nak amik terus main dish macam gelojoh lapar sangat la plak kan eheksss..

but before sume kekenyangan harusla snap picture dulu...
kang nanti dah kenyang sume bersandar malas jek =P



ok jom nengok the foods yang ade ....



yang paling sedap is lamb chop die... memang sedap ok! wajib try...



so far foods die memang sedap! x larat nak try sume..but foods die xdela banyak sangat... so x pening nak pilih ape nak makan....

tapi yang paling best is the view + environment kat sini...
memang gorgeous + unique...
rase macam semua spot nak snap a picture!


memang cantik! tapi saye pakai camera hpn bb cap ayam jek!
kalau pakai camera mahal SLR konfem lagi gojes kot gamba nye...

guess what? ladies room nye pun unik ok! xpernah2 la plak amik gamba kat sini kan...
x rase macam dalam toilet pun ok!


lepas satu2 spot kami beramai2 amik gambo...
memang sangat cantik + unique la tempat nye...
kalau nak datang sini sile bawak camera yang canggih sikit eh uhhuuuuu






result = memang superb + best!
so harusla try ok.....
release stress jumpe + bgelak2 dengan membe2...


who is your truly best friends are?

- the one that always be there for you~ either u are happy or sad
- the one who really care about u...
- the one that u feels comfortable with~ no matter how loud you lough, how messy u are...
- the one that will guide and help u once they feel that u're not in right track
-true friends never lies
- the one that u can trust the most~ to keep your secret, not stabbing u at the back
- the one that can simply notice u were not ok
- the one who will try to cheer u up once u said i'm not ok
- the one that willing to help/share anything just to assure that u are ok...
-the one that u can chat 5 hours non stop
- the one that really knows u
- the one that never forget your birthday..
- the one that will pray for your happiness and safety

Tuesday, June 21, 2011

laki bini menghabiskan weekend di Ikea


happy wednesday peeps!
lame dah x tulis pasal aktiviti laki bini di hujung minggu...
sebab selalunye asik sibuk pegi wedding jek...

bukan cuti skolah pun ramai betul orang kawen...
so last weekend la baru kami boleh merayap2...

sbenanye sebab nak hantar repair camera yang dah rosak...
ish x sampai setaun camera dah rosak ok!
mase snorkling kat perhentian aritu tibe2 die jam pastu masuk air..
boleh x camera water proof masuk air?
memang la nak kene kan...dulu daku pakai olympus yang jenis lame tuh boleh jek tahan sampai skang... ini olympus baru xsampai setaun jagung dah rosak...
seb baik warranty ade lagi..so sile repair baik2 eh camera saye..

yang paling best staff customer service tuh kate maybe dapat replacement camera yang baru, sebab baru jek ade mat salleh hantar repair camera sbijik macam kes daku.. last2 die dapat camera baru..




good bye mr. camera... trime kasih atas khidmat anda nyelam2 bersame kami kat pulau2 cantik dan tangkap gamba2 cantik di laut.... ade jodoh kite jumpe lagi! eheksss

dah bejalan wajibla ade session makan2 kan....
tapi nih baru starter... singgah jap kat POPILLA makan nachos...
konfem gemok dengan cheese cream bagai...

lunch plak kami makan kat ayam penyet the curve..malas nak tepek gambo sebab before nih dah ade entry pasal kedai ayam penyet yg sedap nih...



sampai kat ikea x kan nak lalu jek kan, konfem la singgah cuci2 mate....
plan asal nye nak survey2 kitchen cabinet + lemari2 rumah...
so boleh la plan lay out + budget2 price nanti...
agak2 ade ke duit sejuta terbang tibe2 kat aku buat belanje shopping barang2 rumah kat ikea nih???... eheksss sudahlah verangannnnn jek lbey!



plan nak survey2 kan tadi.. tapi tangan nih gatal merayap2 masuk gak barang2 dalam troli...
end up ade gak isi dalam troli tuh... x kuat iman langsung masuk ikea nih...

and dapat jugak rembat t shirt basahan yg murah...
3 helai rm50 hinggit.. harusla shopping kan...


ok tuh jekla hapdet kami laki bini..
sebenanye tengah feninn sebab keje daku yang tibe2 menimbun!
multi task la kunonn haishhh





Monday, June 13, 2011

Mini Pizza ~ a 10 minutes recipe!


a very good afternoon peeps....
nak share a very2 simple + easy + yummy recipe...
seswai untuk yang selalu balik keje lambat =)
yela 10 mint jek kan nak buat...
memang simple tapi sodap!

ok cerrr try tengok bahan2 nye dulu eh


the ingredients:
1) Small bun (depends on preferable either suka roti keping ke roti bun ke, janji roti)
2) Sos Spaghetti (saye guna sos Prego)
3) Marjerin
4) Hot dog
5) Cheese (lagi sedap kalau pakai mozzarella cheese, tapi di sebabkan dah abis so saye gune cheese keping biase jek)
6) dried oregano (optional)

Methods:
1) Masak hot dog, bila dah masak potong slice kecik2 (untuk letak atas roti nanti)
2) Potong dua roti bun tadi
3) sapu marjerin dekat atas roti
4) sapu sos spaghetti dekat atas roti
5) letak hot dog yang dah dipotong slice kecik2 tadi. saye letak 4 slice hot dog setiap roti =)
6) potong cheese tadi then susun atas hot dog...
7) tabur sikit dried oregano (optional untuk bau yang lagi sedap)
8) bakar dalam oven 3 - 6 minit sampai cheese tadi melt (depends bagi yang suka lagi garing lagi lame la)



tadaaaaa.. nih la hasil nye...
tapi saye punye agak comot sikit....xpela janji sedap =)





Thursday, June 9, 2011

wedding Hartini & Bakri at Marang Terengganu



after having a blast snorkeling trip at perhentian island, we stay at marang terengganu to attend hartini's wedding reception.. we had nasi lemak and keropok lekor for breakfast... the keropok lekor was so delicious. ~ keropok lekor 007




then we attend her solemnization ceremony at 9 am....
and i'm been so honoured coz she wears my solemnization scarf and veil....
u look so stunning tini!


while waiting others, let me introduce shira's daughter ~ hana... she was so cute!


alhamdulillah..... finally she is Puan Hartini =)



then her wedding reception on the afternoon with the turquoise blue attire...






really happy for tine & bakri...
congrates tini!

and gonna miss my memorable time at perhentian island + terengganu...

we will back soon!