Sunday, July 31, 2011

jalan2 @ jonker walk melaka


sambungan entry terperam lagi...
mase balik melaka hari tu, sempat la kami berjalan2 kat jonker walk melaka nih..
name jek kampung kat mlake tapi baru first time kami sempat ke sini hihi....
nak gak tengok ape yang best sangat kat sane kan...
jom nengok eh...

mostly memang tempat untuk bershopping jek...
banyak barang2 handcraft,souvenir, local foods, drinks, baju2 pakaian and banyak lagi la di jual kat sane...
tourist pun banyak jugak kat sini...nak cari souvenir la tuh...
tapi memang ramai la orang kat sane...
bersesak2 kami berjalan kat situ...
pemes betul tempat nih rupe nye ...



kami balik x beli ape pun just cik hubby jek sempat borong t-shirt...
nak makan takut pulak sebab mostly semua peniaga nye berbangsa cina..
so takutla x halal pulak kan...telan air liur jekla nengok....
tapi best la jugak boleh cuci mate :)

aktiviti sebelum berpuase~musim buah di kampung :)



sambungan entry terperap sekian lame...
aktiviti makan buah nih mase seminggu sebelum puase...
so memang entry terperap hihi...

tapi nih la kali pertama kami husband and wife enjoy sakan time musim buah...
mak call suruh balik kampung nenek sebab durian banyak sangat sampai x ade orang nak makan... so balik la kami ke kampung hihi...

sampai2 jek malam jumaat tuh terus dapat makan manggis...
memang buah pebret daku, x pandang kiri kanan dah kalo makan manggis ehehehehe...
cik hubby plak dengan durian die... memang hantu durian ler die tuh...

pagi2 esok nye pukul 6.30 mak dah kejut suruh cari buah durian...
errrr awal gile ok! tapi mak cakap memang kene cari pagi2 kalo x nanti bahaye durian gugur time siang2 sebab banyak angin.....
tpakse la bangun jugak kan.....

haaa tengok penuh satu bonet durian tau.... abis bau durian melekat kat kete..
seb baik kete company ekekekeke =P
pastu kami pegi carik buah manggis plak...
abis 6 pokok manggis kami setel kan hihi...
dapat la 3 plastik....



and petang tuh pulak kami tido pulak kampung cik hubby...
kat sane kami setel kan pulak buah2 rambutan...
memang balik shah alam dengan semut2 rambutan+bau durian+ semut2 manggis...
ahahahahha xpe, janji puas kami makan buah-buahan tempatan =)
insyaAllah panjang umo next year punye musim buah kami balik kampung lagi hihi...



shopping raye with family :)


selamat berpuase peepss =)
lamenyeeeee x bukak blog...
lately memang super duper busy...
punye la lame perap entry2 nih...

so hari nih sempat langsai hutang skit....
nih cerita 1 week before puase ok...
tapi still nak masuk dlm virtual diary sebab nanti bile dah tua2 nak la bace memory shopping raye =)

ok, kami sefamily bershopping raye di shah alam...
over giler kan shopping raye tapi bulan puase pun belum lagi hahaha...
shopping awal2 sebab x nak nanti time bulan puase kene bersesak2 dengan orang2 lain bershopping raye ...
dahla puasa konfem nanti haussss nanti hihi...
so baik shopping awal2 kan =)

so saye bawak adik2 and emak + mak busu and family pegi shopping..
alhamdulillah ade rezki lebey skit so sronokla buat duit shopping dgn family..
kami bershopping di SACC mall + kompleks PKNS jek...
tapi last2 borong kat gulatis aje
memang banyak baju2 raye kat situ...
berbaloi2...





lepas tuh sesi makan2 kat noodle station...
makan la puas2 before puase eh hihi...
suke i tengok mak happy sengih jek manjang hihi..
loveeee uuu mak =)




Wednesday, July 27, 2011

you make me smile tonight :)



just want to share something that makes me smiling tonight eheks :)
mase cik hubby balik rumah tadi die bagi paper bag sambil cakap ade orang bagi hadiah...
hmmm dalam hati, nih mesti ade orang perli la nih sebab ponteng pegi gym this week....

tapi bile bukak, o.m.g!!!!
my pebret perfume dalam tuh rupe nye...
eh bile mase plak die beli nih? padahal 24 jam bkepit jek ngan die dari pagi sampai ke malam...

aritu ade cakap kat die perfume dah abis, x sangke plak die gi beli kan...
pelik bin ajaib ntah mimpi ape die jadik sweet plak malam nih...
yela cik hubby bukan nye jenis sweet2 nih, mat rock la kunon kate nye...
pape pun i love uuuuu bucuk!!! mmuaaahhhh :)
thanks syg...


Sunday, July 24, 2011

berhari minggu di rumah mak


bile balik rumah mak konfem kekenyangan dengan masakan2 mak...
lauk pauk yang sedap2 pastu kuih muih lagi...
adeiiii memang konfem gemuks...
tapi kali nih dengan durian plak..
dah 2 hari straight kami pulun durian..
akibatnye - tido berpeluh2 la malam2....

Friday, July 22, 2011

wedding my bff Ameerah & Azuan @ Percint 16



lame dah x memblogkan diri...
lately busy la pulak....busy dengan keje belambak2 + my new healthier life eheksss =P
hihi selepas pengsan tengok berat badan sendiri, terus ade azam baru ok!
azam baru~ pegi gym semula stelah berabad ponteng with mr hubby after keje...
ahahahah padan muke diri sendiri sebab makin malas nak bersenam lepas kawen...
so healthier life will starts now!

ok2 sbenanye nak story pasal my bff wedding..
morey nih membe gila2 daku time kat skolah + matrix dulu...
memang banyak bende we gone trough together-gether...
moreyyyyy i really miss our happy moments together!

ok sudah2.... her wedding being held at dewan serbaguna percint 16 putrajaya...
alhamdulillah selamat dah jadik cik puan ameerah skang =)
to morey~ congratesss!! welcome to d club babe!


nih gamba morey with her newly hubby ececece...
p/s sume gamba saye grab jek dari facebook morey sebab gamba henpon daku sume hancur blur..biasela henpon cam ayam =P


see, dah cakap memang camera henpon cap ayam kan? gamba blur betul!


ok next, her wedding arrangements memang agak kreatif.. probably banyak idea bila wedding morey serentak dengan wedding adik nya sekali~ murshidah... kira double wedding la nih...


lagi gamba2 creative from her wedding ~ their sweet and simple guest book + wedding cake + brides family badge


and lastly her wedding gift ~ first time dapat buluh original ok! hihi
thanks morey =)



yeayyyyyyy t.g.i.f...
currently having a 'karoks' session at red box!!
to relief all the stresses + mess up..
karoks all night with best-ties!
what a relief and much better feelings..
love friday :)

Thursday, July 21, 2011

it make me smile :)


just received my new baby boo :)
good bye versace..thanks for those beautiful days
really in love with it.....

Saturday, July 9, 2011


esok 10 julai 2011, genap setahun saye menjadik isteri incik hubby...
skejap jek dah setaun eh...rase macam baru jek kawen aritu ehekss...
so to incik hubby happy 1 year ulang tahun perkahwinan :)
lurve u soooooooooo much muahhhksss!!

alhamdulillah syukur sangat2...

ya allah, kau panjangkanla jodoh kami
kau permudahkan la segala urusan kami
bahagiakan lah kami sehingga ke akhir hayat kami
kurniakan lah kami zuriat yang soleh dan solehah
sesungguhnya engkau maha pengasih lagi maha mengasihani...
aminnnnn


Thursday, July 7, 2011

i'm starting to love JULY





it's July already...
time flies so fast... i can't believe it's July...
yess it's almost 1 year since the day i'm getting married..
Alhamdulillah....thanks Allah for the gift...
he is now my beloved husband, my khalifah
and we are happily attached together =)

sedih plak tengok gamba2 lame... rase rindu sangat zaman b2b mase busy buat wedding preparations dulu...
but glad i'd wrote it all in my blog.. so nanti bile time sentimental datang boleh belek2 balik entry2 lame pasal wedding preparations dulu =)



alhamdulillah, syukur ya Allah..

ya Allah, Kau permudahkan lah segala urusan kami..
panjangkanlah jodoh kami...
bahagiakanlah kami sehingga ke akhir hayat kami...
kurniakanlah kami zuriat yang soleh & solehah
sesungguhnya Engkau maha pemurah lagi mengasihani..
aminnn ya rabbal al amin...