Friday, September 9, 2011

Raya Aidilfitri 2011 @ Melaka


selamat hari raya to all bloggers!
kite raye sebulan kan? so x salah kalau hari2 wish hari raye pun ehehehe...

want to write down our raya aidilfitri celebration at kampung...
yela sebelum saye hilang ingatan baik tulis and letak gamba2 raye siap2 dalam blog...nanti dah tua2 bole la bace balik kan....

before raye kami tido di kampung cik hubby dulu kire abis kan puase kat sane la bersame dengan family cik hubby... sempat gak main mercun + kemas2 rumah skit....


then sehari sebelum raye, kami ke homestay @ padang temu pulak...
tahun nih kami raye kat homestay ajerr... sebabnye tahun nih family sume decide x nak beraye di kampung. sebabnye rumah kampung tuh rumah tinggal, before nih kami kene kemas2 kan rumah kampung tu dulu before beraye, tapi tahun nih sume malas nak mengemas jadi nye duduk homestay aje lagi senang kan.....

tapi duduk home stay pun best jugak, lagi selesa and 4 family boleh tido sekali beramai2...
macam biase la aktiviti last day puase ialah aktiviti memasak dan bbq...
mmg aktiviti wajib tahunan bile nak raye =)


lepas dah bukak puase, kami celebrate pulak befday mak uda and fadhli...
memang riuh rendah rumah malam tuh... sori eh orang sebelah umah.. kami memang x reti nak duduk diam asik nak memekak ajer hehehe


pagi raye macam biase la sesi bersalam2 salaman ngan family...
mintak maap banyak2 eeee


pastu part yang paling di tunggu2 oleh kanak2 ribena ~ sesi bagi duit raye....
haaaa sile beratur ee kanak2...


pastu last sekali sesi bergambar....

my family...


my parents + mak uda + pak uda + mak busu + pak busu


and the sisters + cousins



xade la meriah sangat raye taun nih sebab balik kampung pun kejap aje...
lepas tu raye kedua dah balik kampung cik hubby semula raye kat sane pulak...
tapi x banyak gamba kat kampung cik hubby... huuu skang nih malas pulak nak amik2 gambo...
kene beli camera beso canggih2 sikit kot baru rajin ehekssss...

okla skang nih tengah mood open house pulak....
tapi xleh nak makan banyak2 sebab tengah on DIET
so sile jangan goda saye dengan makanan2 yang sedap2 ok!

selamat hari raya to alll!


wedding zana @ Muar Johor





selamat ber hari minggu....
sangat suke sabtu sebab boleh melingkar di rumah aje hihi...
hari nih boleh la update blog + membace blog2 bloggers sebab cik hubby pegi main paintball =)
kire holiday sehari ~hari bermalas2 untuk isterinye (padahal memang hari2 malas!)


ok2 nak cerite pasal wedding my friend ~ zana mase raye ke -5 hari tuh...
dah muak2 makan rendang lemang sronok gak pause kjap makan nasik beriani johor kannnn
wedding zana was been held at her house kat muar johor....
her wedding theme ~ merah hitam tuhhh... jom layan gambo2 blur henpon cap ayam daku huuu...




sempat gak tengok sesi 'TOL' pengantin lelaki hihi....
memang adat orang mlake & johor ade sesi2 tol nih...



and her door gift is mug + telur + buah pear... first time dapat buah pear time wedding heee boleh la kitorang makan dalam kete on the way balik ke K.L...

to zana~ selamat pengantin baru babe! welcome to the club =)
smoge bahgie sampai anak cucu + dpt baby cepat2 k hihi