Monday, October 31, 2011

Short trip to Kuantan


last Friday saye ade short trip to Kuantan...
bagus gak atleast dapat gak chances tengok2 laut.... boleh la rase aman tenteram sikit jiwa rage nih cewahhh.... even pegi sebab keje pun, konpem la sempat nak merayau kejap kan....
menyelam sambil minum air kata kan hihi =)

we stayed at Swiss garden Kuantan... overall it's quite really nice place...
boleh la datang lagi next time kot.... only just during our breakfast jela, their service quite slow sikit...but others kire okla kot...

bukan nye nak review pasal hotel pun, nak review foods and things to buy at kuantan lapatutnye....
first makanan wajib kat pantai timur nih is ~ keropok lekor!
so bile tanye staff kat hotel, the nearest warung is Pak Soh..

nih la owner nye ~ pak soh.... mude kan? mule2 x percaye gak..ingat kan die main2.. rupe nye memang betul... and mamat nih hebat tau, siap boleh masuk kan jari die dalam periuk yang tengah panas mengoreng keropok tuh... gile kentang kan mamat nih?

his keropok okla jugak memang sedap... tapi rasenye tepung die banyak la jugak sebab xrase sangat ikan nye tuh.... so biase2 aje la keropok lekor pak soh nih...

then dekat tepi2 jalan memang banyak betul kedai2 jual keropok2 nih...
kami stop kat salah 1 kedai, and shopping makanan sikit untuk di bawa balik ke rumah...
second wajib is ~ keropok keping... ade banyak betul jenis keropok kat sini..
so kene la rajin bertanye eh..kalo dapat rase sample lagi baguih...


and kami juga shopping ikan masin...
tapi saye x beli pun...sebab x berape minat...bukan pengemar fanatik ikan2 .....
tapi the price memang murah...jangan lupe tawar harge k...


even kedai buruk jek tepi2 jalan, tapi beg plastik HARRODS tuh!
ahhahahha pelik bin ajaib ok...beli keropok + ikan masin pastu die bungkus dalam beg plastik HARRODS... memang kelasssss hahaha...

and lastly, SATA.... yang nih saye tapau kan bawak balik untuk cik hubby...
memang sodap! can't wait to go again with cik hubby this december hoyeeeeeeee =)
ok sile stop berangan! haahaahaha... selamat malam peeps!


Friday, October 28, 2011

angin laut pagi @ swiss garden kuantan....



morning peepss...
currently in swiss garden kuantan...
ade keje skit kat sini tapi sempat lagi pegi tengok2 laut....
memang heaven...terus rase tenang and peacefull..
that's why kenape saye suke sangat laut...
kalau boleh nak buat rumah betul2 atas laut yang biru macam bajau laut tuh boleh? hahahaha
memang angan2 mat jenin kan....
so pagi ni menghabiskan mase jalan2 tepi laut, sedut angin laut puas2 before balik shah alam...
happy weekend peeps!

Wednesday, October 26, 2011

Netball Proton Games 2011 @ Proton tanjung malim


ingatkan nak bersara dah main netball tahun nih....
azam tahun nih nak bersukan balik ~ disebabkan kegemukan melampau haha...
so memang wajib la kene bersukan kan..nak buang lemak2 tepu yang degil...

kali nih kat proton tanjung malim...
jauh betul so pagi2 lagi kami dah bertolak...
dahla trun training 2 kali jek tu pun bape minit jek main...
konfem semput la main nanti hihi...


muke2 player before rentung berpanas kat sini...




dulu kalau games jek konpem johan aje.. kali nih dapat no.3 jek...
tuhla training pun malas nak turun + hujan aje time petang2...
so kalau 2 kali training tapi dapat no.3 kire ok la kan....
xpela yang penting enjoyyy =)



azam 2012~ semoga saye bertambah rajin lagi untuk bersenam + bersukan haha


Monday, October 24, 2011

Survey2 barangan rumah at Homedec KLCC 22 Oct 2011


sabtu lepas kami ke Homedec kat KLCC...
saje jek survey2 ape yang ade kat sane...
nak pindah rumah baru so a lotzz of things to be done kan... so better kite survey2 dulu..
atleast nanti x terkejut beruk tengok price2 die hahaha...

Homedec nih ade 2 part, yang minggu lepas is part 1, hujung minggu nih ade Part 2 plak...
kalau nak tau lagi details pasal homedec nih boleh click kay link nih ~More info at Homedec 2011

Homedec Part 1 (20-23 Oct):
• Custom-made Wardrobe
• Kitchen Cabinet & Appliances
• Kitchenware & Household Products
• Bath & Sanitaryware
• Water Filtration & Solar Heater
• Tiles, Stone & Marble
• Floor & Wall Finishes
• Wall Coverings & Paints
• Window, Door & Glass
• Roofing & Insulation
• Smarthome & Switches
• Home Security System & Safe
• Interior Design Consultation
• Home Services

Homedec Part 2 (27-30 Oct):
• Audio Visual & Home Theatre System
• Home Appliances & Household Products
• Water Heater & Fan
• Bedroom & Wardrobe
• Mattress & Bedding Products
• Curtain, Blinds & Carpets
• Furniture & Furnishing
• Home Office
• Kids Living
• Decorative Items & Lightings
• Art & Wall Decor
• Pool & Outdoor Living
• Landscape & Aquarium
• Movers & Pest Control

so ape yang kami intai2 kat sane?? jom nengok...
tapi memang hari tu rushing gak sebab nak cepat balik... so xade la dapat cover semua booth kan....
ape yang sempat aje la....

sbenanye nye kami tengah survey kitchen cabinet, kitchen equipments, wood flooring, bilik air, grill, cat and built in wardrobe.


barang2 elektrik dapur kat sini banyak jugak yang sale..
tapi x sempat nak tanye details.. just survey prices jek dulu...


cik hubby plak sibuk dengan paip idaman die...


survey jugak wood flooring, price kat sane memang berbaloi..tapi memang x sempat nak tengok detaild semua kedai, just amik contact number and price quotation jek...

cik hubby macam berminat nak buat ala2 english nye bath room, kirenye bilik air yang kering la (bilik air yang seperate kan ruang basah and kering) sebab senang sikit nanti nak basuh, xdela kene sental 1 bilik kan~ memang sesuai untuk orang yang agak malas =P

over x kalau nak letak jakuzzi sbijik dalam rumah??? hahahhaa berangan sampai tua pun x dapat laa kan....

and lastly kami shopping deco magazine... murah aje 4 magazine RM10!
angkut bawak balik study kat umah...

so sape2 yang interested untuk tengok HOMEDEC part 2 this weekend, jom ramai2 kite serbu KLCC ok...... selamat berhujung minggu peeps =)


yeayyyy poskad dari jauhhhhh sudah sampai

semalam dapat poskad, jauhhhhh tuh dari german...
sape hantar?? diri sendiri la hantar hahahahaha...
x kan la ade peminat mat salleh plak nak anta kan...

mase kat german aritu, sempat la beli poskad sekeping + stamp pastu pos kan ke rumah...
memang dah jadi tabiat kalau travel kemane2 aje even dalam malaysia pun saye akan cari poskad + stamp and pos kan ke rumah...

yela boleh di jadi kan kenang - kenangan tau, contoh nye poskad mase tengah honeymoon ke, mase tengah travel dengan kawan2 ke, tengah ber holiday dengan family ke or kene pergi out station ke... so bile tengok balik poskda tuh konpem ingat balik tempat yang kite pegi tuh...

best kan berangan2??? ehehehehehe.... selamat MENCUBA!


Wednesday, October 19, 2011

German Trip ~ 9 - 14 Oct 2011



selamat petang peepss....
boring betul bile kene tunggu cik hubby nih....
last2 aku saye sorang2 jela kat opis layan laptop...
nasib baik la boleh bukak blog...
kalau x memang mati kebosanan dah kot....~ sebab tunggu berejam eh, orang lain dah balik melingkar depan tv dah kot ish.....

so disebab kan banyak sangat mase terluang, baik hupdet blog sendiri...
kang nanti balik rumah dah busy x ade mase~ bibik spenuh mase hahaha...

sempat gak belek2 gamba mase kat german last week...
selalu kalau ade pegi trip mane2 mesti cerite panjang berjela...
tapi yang kali nih malas nak cerite banyak just nak tepek gamba yang ade brape keping tu aje...

sebab??? memang x jalan2 sangat pun, amik mane yang sempat aje.....
uwaaaaaa.... moral of the story ~ jangan berangan nak makan angin free2 eh... sile kumpul duit sendiri pegi dengan cik hubby lagi baik hahahahaha!













Monday, October 17, 2011

alhamdulillah - it's now ours :)


alhamdulillah.... setel sume hal2 rumah...
pagi tadi kami ke pejabat lawyer, amik semua document2 rumah..
finally dapat gak kunci rumah...

so dah boleh start berangan2 mat jenin dah nih hahahha...
cik hubby awal2 lagi cakap nanti nak tanam2 rumput and pokok kat tanah yang sekakang kera tuh... xtau la hangat2 taik ayam ke ape cik hubby tuh... jangan jadik hutan semak udahlerrr...