Saturday, January 28, 2012

Our house project progress....

Alhamdulillah, major project kat rumah nih banyak dah setel..
Penat yang amat nak mengemas barang2 ehekssss...
Even ade lagi berkotak2 barang yang belum dikemas...
Penat sampai rase nak patah pinggang....

Bab2 mencuci rumah mengemas sume tuh saye upah ade sorang indonesian lady...so biar die aje yang sental and bersih kan dua2 rumah kami~ rajin kan ehehe...

Lepas nih nak setel kan kitchen cabinet, cat luar rumah and mengemas barang2...
Huuuuuuuu stresss tengok kotak barang yang melambak2 ( T-T )

Plaster Ceiling dah setel....so far memang puas hati dengan kerja kontraktor kami tu~ name glemer nye Ah Liang....kemas la jugak kerja2 diorang...Ah Liang ni di recommend by our friend~ izzal...







Dapur pun kami suruh ah liang buat kan sekali...just kitchen cabinet je kami hired company lain...Mule2 plan nye nak semuanye white theme... Tapi cik hubby nak tiles lantai tuh ala2 kayu flooring...hmmmm bile dah pasang macam tak berkenan la pulak, memang taste kami laki bini kontra yang amat haihhhh...sobbsssss (T-T)







So next pulak- kitchen cabinet + mengecat + mengemas....
Hopefully semakin gigih + tabah la mengemas barang yang berlambak tuh huwaaaaaa......


- Posted using BlogPress from my iPad

13 comments:

CaDLyNN said...

bestnyeeeeeeeeee

ieza said...

huuuuu yg x bestnyeeee nak mengemasss tuhhh aje (T-T)

Anna Da Lady said...

hmm, berapa price untuk KC-kitchen cabinet tu..simple nampak..tapi kemas...

ieza said...

hi anna =)

price untuk table top + konkrit + tiles + wiring + installation semua RM2300. price tu tak termasuk kitchen cabinet, sebab saye amik KC from orang lain

:: zara :: said...

nti bleh la share phone number contactor kitchen and plaster ceiling.

nmpk kemas la harizah.. :)

kimberlycun said...

kitchen tu nampak cantik juga, nampak cosy. tentu nampak lebih baik lagi selepas kabinet masuk :)

ieza said...

zara~ ooo senyap2 ade blog eh..xpe2 kite dah follow blog hihi... nanti kite share details pasal kontraktor nih, memang recommended, and die pun di recommend jugak by budak2 proton..

kimberly~ thanks kim =) hopefully la nanti lagi ok, jangan serabut sudah hihi

:: zara :: said...

hehehe..ingat nk jd silent reader je.tercomment plak :P

Anonymous said...

Salam...oooo tak termasuk KC...murah jgk kalau RM2300 termsk tiles semua. Bole bg contact no Ah liang tu pls?
syasya_syarme@yahoo.com

Anonymous said...

Salam Pn Harizah, boleh kongsi no telefon Ah Liang tu x? lagi satu nak tanya kos plaster siling yg awak dah buat...boleh email kat saya nurulain2@yahoo.com

fazian mashi said...

Hi sy wanie..boleh share no fon ah liang yg buat plaster ceiling & kitchen tile tu? Tqq
mashi_wanie@yahoo.com

Ziana Azizan said...

Salam..boleh share contact number contractor Ah Liang tu? And berapa ye cost yang dia charge?
ziana.azizan@gmail.com
Thanks! :)

Ziana Azizan said...

Salam..boleh share contact number contractor Ah Liang tu? And berapa ye cost dia charge?
ziana.azizan@gmail.com
Thanks! :)